Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
761
Tıklama
0
Öne Çıkarma
gpon > cat donusumu
S
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Selam arkadaslar,

eve gelen fiberi GPON Terminali bir cihaz ile { zamaninda iss lerde veriyordu} cat 6 olarak donusturmek istiyorum. Ancak bilmedigim sey isp'nin bunu engellemek icin birsey yapip yapmadigi... derdim isp nin ittirdigi fiber kablo ile calisan routerdan kurtulup, cat kablo ile calisan kendi router'imi kullanabilmek ozetle.

isp'nin verdigi router'i bridge mod'a alip arkasina kendi router'imi taktim ancak pppoe baglantisi saglanamadi... ozetle sinyal fiber cihazdan kendi router'ima tam iletilmedi yada bilmedigim farkli bir durum var. ikinci el bir gpon cihaz alip sansimi tekrar denemek istiyorum. isp nin verdigi router'in mac'ini clone'lama imkanim var. konu biraz gicirtili sizde taktir edersiniz.. tecrubesi olan arkadaslar pm atarlarsa cok guzel olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbiat -- 19 Nisan 2020; 19:8:49 >

O
4 yıl
Yüzbaşı

Router veya access point kullanmak için ilk cihazı bridge mod'a almanız gerekmiyor. Isp'nin verdiği router'ı normal ayarlıyla kurun ikinci router'ı bridge/router moda alın. Bu şekilde çalışması lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

merhaba, nazik cevabiniz icin tesekkurler, saniyorum sorumu yeterince izah edemedim, firmanin verdigi cihaz ile ppoe yapmak istemiyorum ozetle. bu yuzdan fiberi cat'e cevirmem gerekiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ozgur_298
K
4 yıl
Yarbay

hangi firma ? kullanıcı adı şifreyi veriyorlar mı ?




Bu mesajda bahsedilenler: @symbiat
C
4 yıl
Yarbay

2 farklı aboneliği fiber splitter ile ayırıp ONTde kullanan vardı diye hatırlıyorum forumda.Ucuz yollu bir ONT (yada deneme amaçlı) denk getirip denemekte fayda var.
Benim kurulumu yaparken sadece müşteri numarasını aktive etmişlerdi, cihaz seri no, MAC falan birşey söylemediler operatöre.
En fazla seri no dan yada MAC adresinden kısıtlarlat cihazı gibi geliyor.

Bende hem VDF hem de Milleni'nin 2 farklı ONTsi var.Değiş tokuş etsem çalışmamazlık edeceklerini sanmıyorum ama denemedim tabi, garanti vermeyeyim :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.