Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
52
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Gothic ve Risen Geliştiricisi Piranha Bytes'ın Kapatıldığı Bildirildi
M
geçen yıl (12620 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

''
 
Gothic, Risen ve Elex oyunlarını geliştiren Piranha Bytes'ın, 25 yılı aşkın bir sürenin ardından kapatıldığı bildirildi. CD Action'a konuşan eski bir çalışana göre Alman stüdyonun ana şirketi Embracer Group, Haziran ayı sonunda faaliyetlerini durdurdu.
 
Piranha Bytes oyuncular tarafından sevilen bir stüdyoydu 
 
'' 
 
Ocak ayında Piranha Bytes stüdyosu, çatı şirketi Embracer tarafından yeniden yapılanma sürecine girdi. Bu sürecin bir parçası olarak şirket kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Her ne kadar bu eşiğe gelse de ekip, Unreal Engine 5 oyun motorunu kullanarak Gothic'e benzeyen yeni bir karanlık fantezi oyunu geliştirmek için Embracer'dan nakit yardımı talep etti. Ancak bu talebin karşılıksız kaldığı ortaya çıktı.
 
Kapatıldığı bildirilen Piranha Bytes şu anda herhangi bir resmi açıklama yapmamış durumda. Oyun sektöründeki önemli kişiler böyle bir açıklamanın gelmeyeceğini ve stüdyonun sessiz sedasız kapalı kapılar ardında kepenk indirdiğini vurguluyor.
 
1997 yılında kurulan Piranha Bytes, Mayıs 2019'da Embracer tarafından satın alındığında yaklaşık 31 tam zamanlı geliştiriciye sahipti. Gothic stüdyosunun kapanacağına dair haberler, Piranha Bytes'ın kıdemli kişileri Björn Pankratz ve Jennifer Pankratz'ın yeni bir stüdyo kurmasıyla aynı zamana denk geliyor.
 
 

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



S
geçen yıl (2499 mesaj)
Yarbay

Embracer, Microsoft, EA oyun sektörünün zararlı virüsleri madem bu güzelim stüdyoları kapatacaktınız niye aldınız bu kadar stüdyoyu?



B
geçen yıl (186729 mesaj)
Yarbay

Embrace tam eşşek beyinli ya.Ulan bi bok yapamayacaksanız stüdyoların vaktini neden harcıyorsunuz boş yere ve sonrada bir anda çaaat! İyice sarmal döngüye girdi.Beyinsizler yüzünden oyun sektörü kamburlu şekilde yürüyor ya.



B
geçen yıl (186729 mesaj)
Yarbay

piranha bytes'a teşekkürler , gothic başta olmak üzere risen ve elex serilerini de severek oynadım.Asla unutmayacağım geliştiricilerden biridir.Keşke imkan verilseydi.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.