Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
19
Cevap
2511
Tıklama
15
Öne Çıkarma
Google, özel olarak yetiştirilen 32 milyon sivrisineği doğaya salacak
M
2 hafta (12777 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Google, özel olarak yetiştirilen 32 milyon sivrisineği doğaya salacak
Google, sivrisinek kaynaklı hastalıklarla mücadele amacıyla geliştirdiği sıra dışı bir projeyle yeniden gündemde. Şirket, ABD Çevre Koruma Ajansı'ndan (EPA) onay alması halinde önümüzdeki iki yıl içinde Kaliforniya ve Florida’da 32 milyon özel işlemden geçirilmiş sivrisineği doğaya bırakmayı hedefliyor.



Söz konusu proje Batı Nil virüsü, St. Louis ensefaliti, dang humması, Zika, chikungunya ve sarı humma gibi sivrisinekler aracılığıyla yayılan hastalıkların yayılımını azaltmayı amaçlıyor. Plan şu anda EPA tarafından değerlendiriliyor. Kurum, deneysel kullanım izni konusunda karar vermeden önce 5 Haziran’a kadar kamuoyundan görüş toplamaya devam edecek.



Bu sinekler insanları ısırmıyor



Araştırmacılar program kapsamında özellikle Culex türü sivrisineklerin hedef alındığını belirtiyor. Bu tür, Batı Nil virüsü ve St. Louis ensefalitinin başlıca taşıyıcıları arasında yer alıyor.



ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) verilerine göre Batı Nil virüsü halen ABD’de sivrisineklerden kaynaklanan en yaygın hastalık konumunda bulunuyor. Kaliforniya’da bu virüsler uzun süredir kuşlar ve sivrisinekler arasında doğal döngü içinde dolaşımını sürdürüyor.



Google, özel olarak yetiştirilen 32 milyon sivrisineği doğaya salacak
Google’ın girişimi, şirketin yaklaşık on yıl önce başlattığı ve kamuoyunda çok fazla bilinmeyen Debug adlı programın bir parçası olarak yürütülüyor. Programın temel amacı, hastalık taşıyan sivrisinek popülasyonlarını azaltabilecek yeni teknolojiler geliştirmek.



Projede doğaya bırakılması planlanan sivrisinekler insanları ısırmayacak. Google, Wolbachia adlı doğal olarak bulunan bir bakteriyle enfekte edilmiş erkek sivrisinekleri kullanmayı planlıyor.



Ayrıca Bkz.Çin, 360 TB'lık cam disklerin üretimini başlattı: Veriler 100 bin yıl saklanabilecek



Bu yöntemde enfekte erkek sivrisinekler doğadaki dişi sivrisineklerle çiftleşecek. Ancak bu eşleşmeler sonucunda ortaya çıkan yavrular hayatta kalamayacak. Böylece zaman içinde hedeflenen sivrisinek türlerinin popülasyonunun azalması amaçlanıyor. Uzmanlar, yalnızca dişi sivrisineklerin insanları ısırdığının altını çiziyor. Dolayısıyla projede kullanılacak erkek sivrisineklerin serbest bırakılmasının ısıran sivrisinek sayısında artışa yol açmayacağı ifade ediliyor.



Google ise yapay zeka ve robotik sistemlerin sivrisineklerin yetiştirilmesi, ayrıştırılması ve salınması süreçlerinde kullanılacağını, böylece yöntemin etkili olabilmesi için gerekli ölçeğe ulaşılabileceğini belirtiyor.



EPA’nın vereceği karar, projenin Kaliforniya ve Florida’da hayata geçirilip geçirilmeyeceğini belirleyecek. Eğer onay çıkarsa ABD’de sivrisinek kaynaklı hastalıklarla mücadelede şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük biyolojik kontrol çalışmalarından biri başlamış olacak.




Kaynak:https://www.yahoo.com/news/science/articles/experts-warn-reach-destructive-invasive-161439426.html

 Haberi Portalda Gör

Allah seni kahretsin bill gates, sen de yargılanacaksın

Yoruma Git
Yorumun Devamı ÇokDüsünür - 2 hafta +20
Sivrisinek haric keneler icinde cozum bulmalilar.Bu canlilar gittikce cogaliyorlar ve daha fazla hastalik yayiyorlar.Sivrisinek ve keneler ozellikle yaz aylarinda nefes aldirmiyorlar...
Yoruma Git
killnOd - 2 hafta +12
Arama motoru insanlık namına fayda sağlayacak iş peşinde koşuyor ama keremcan denen sallapati de burada “ sağda dayım solda yengem avrupa da şöyle böyle ağlıyor, kıymetini bilin “ diye yayga...
Yoruma Git
Yorumun Devamı ShinQda - 2 hafta +8
Ç
2 hafta (1 mesaj)
Er

Allah seni kahretsin bill gates, sen de yargılanacaksın

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇokDüsünür -- 31 Mayıs 2026; 18:26:58 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 hafta (22633 mesaj)
Yarbay

Arama motoru insanlık namına fayda sağlayacak iş peşinde koşuyor ama keremcan denen sallapati de burada “ sağda dayım solda yengem avrupa da şöyle böyle ağlıyor, kıymetini bilin “ diye yaygara koparıyor



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 hafta (11035 mesaj)
Yarbay

Sivrisinek haric keneler icinde cozum bulmalilar.Bu canlilar gittikce cogaliyorlar ve daha fazla hastalik yayiyorlar.Sivrisinek ve keneler ozellikle yaz aylarinda nefes aldirmiyorlar...



Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 hafta (1520 mesaj)
Yüzbaşı

Google ❌️
Bill Gates ✅️



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
2 hafta (1325 mesaj)
Binbaşı

Kene de saliyorlar ki dünyada bir sürü görüntü var. Kene salarlarken uçaklardan. Hatta bazı bölgelerde ki keneler insanlarda et yemeye karşı alerjiye sebebiyet veriyor. Et yiyorsun vücudunda bir sürü şey çıkıyor. Şerefsiz kansız bunlar



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @killnOd
V
2 hafta (11014 mesaj)
Yarbay

Sivrisineklerin doğada işe yaradığı bir şey var mı? Meraken soruyorum. Mesela komple eradike edilseler ne olur? Ne eksik kalır?



Bu mesaja 2 cevap geldi.
V
2 hafta (20 mesaj)
Onbaşı

2026 yılında Google'ı sadece arama motoru seviyesinde bir oluşuma indirgemek komik geliyor.





Bu mesajda bahsedilenler: @ShinQda
M
2 hafta (1977 mesaj)
Binbaşı

insanlardan sonra uğraşmak için hayvanlara geçtiler.



E
2 hafta (6232 mesaj)
Yarbay

Hiçbir canlı boşyere yaratılmamıştır. Bir düzenin parçasıdır. Biraz araştırın zor değil. Arılar gibi tozlaşmadan, başka canlılara yemek olmaya kadar birçok faydası bulunuyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @V4LKyR
C
2 hafta (6500 mesaj)
Yarbay

enfeksiyona dayanıklı sivrisinekler hayatta kalacak. ilerleyen yıllarda doğal enfeksiyondan ölen sivrisinekler olmayacağı için çok daha fazla sivrisinek başımıza bela olacak.




J
2 hafta (1350 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kraix

Kene de saliyorlar ki dünyada bir sürü görüntü var. Kene salarlarken uçaklardan. Hatta bazı bölgelerde ki keneler insanlarda et yemeye karşı alerjiye sebebiyet veriyor. Et yiyorsun vücudunda bir sürü şey çıkıyor. Şerefsiz kansız bunlar
Kaynağınız nedir hocam?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 hafta (1325 mesaj)
Binbaşı

Bill Gates Melinda Vakfının böcek labaratuvarlari var Afrika'da. Ayrıca sivrisinek üretim merkezi filan var. Buralarda genetiği değiştirilmiş böcekler üretiyorlar. Bunu bilmeyen yok. Su kaynak diyenlere ea Diyesim geliyor da zor tutuyorum kendimiii neyse. Salginlarla alakalı aşı üreten laboratuvarlada ilgililer ayrıca bunların melek olduğunu düşünen varsa da ahmaktir. Az akıl etse insanlar ve bunların neden yazılımı bırakıp sağlık sektörüne yatırıma geçtiklerini ayrıca Afrika'ya kuluçkalandiklarini ayrıca crispr gen düzenleme programlarına para akittiklarina oradan yapay et mevzusuna ağırlık verip sağ sola yapay et dayatma uğruna karbon muhabbeti çıkardıklarını düşünemiyorlarsa ahmaktir insanlar. Extra olarak şunu da belirteyim dünya ekonomi formu raporları id 2030 açık okuyun. Ve dünya ekonomi formu kurucusunun dediği şeyi unutmayın "Gıdayı kontrol eden insanlığı kontrol eder, enerjiyi kontrol eden kıtayı kontrol eder, parayı kontrol eden dünyayı kontrol eder" the great reset i de oku.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Judassem
L
2 hafta (5665 mesaj)
Yarbay

İnsanları ısırmıyorsa tamamdır



D
2 hafta (996 mesaj)
Yüzbaşı

hiçbir işe yaramıyorlar. Hadi sivrisinek yine kurbağa yemi falan oluyor peki ya tahtakuruları? hamamböcekleri? tamamen faydasız ne kadar kan emen böcek varsa hepsi eradike edilse keşke.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @V4LKyR
R
2 hafta (67 mesaj)
Çavuş

Neyin peşindesiniz azizim yav.



Y
2 hafta (22083 mesaj)
Yarbay

Efsaneyi hatırlayalım

https://youtube.com/shorts/Ajaa9IXAXBs?si=XR7HKNONZyo3uqiJ



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ÇokDüsünür
Y
2 hafta (22083 mesaj)
Yarbay

https://www.britannica.com/story/what-purposes-do-mosquitoes-serve-in-ecosystems?utm_source=chatgpt.com



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @DGrayMan
V
2 hafta (11014 mesaj)
Yarbay

İki yorum geldi, birbirinden 360 derece farklı. O yüzden çok da şey etmemek lazım :)




D
2 hafta (111356 mesaj)
Yarbay

Güya iyi haber bilinsin altında virüs yayacaklar bunu da devlet kabul edip izleyecek




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.