Google olarak, olayı ballandıra ballandıra anlatır. Bir sınır koymaz, ilk fırsatta da balıklama dalarsan, tabi ki de koyar. Adamlar reklam koymaktan metin koyamıyor, sayfalarına. Ülkemiz televizyon reklamlarından yaşadı bunu, sonuçlarını gördük. Hala da görüyoruz.
Google burada bir servis sağlayıcı ve işini yapıyor, hatası nerede anlamadım. İş modelini tabi ki teşvik edecek. Bizim haber siteleri o kadar aç gözlü ki, tek amaçları daha çok tıklama alıp az uğraş ile reklamdan çok para kazanmak. Ben böyle ortak bir özet platform bekliyordum, yapan Google olacağı için reklamların altında yatan habere de istediği gibi erişebilir.
Yayıncıların yeterince para kazanamaması okuyucu olarak benim problemim değil. Ben şu anda şahsen habere zaten ulaşamıyorum çünkü reklam engelleyici kullanmadan habere sayfalarında gezmek gerçekten dayanılmaz bir durumda. Kaliteli içerik üreten özenilmiş siteler çok daha fazla görüntüleneceği için daha az reklamla daha fazla kazanabilir ki bunun örnekleri de var, bulunduğumuz platform da bir tanesi.
Ayrıca rekabetin olduğu yerde bu kadar çok haber platformu varken tabi ki hepsi para kazanamayacak, daha iyi olanlar ayakta kalacak. Ajansların ve haber kaynaklarının aynı olduğu, özellikle teknoloji haberlerinin çoğu sitede yabancı kaynaklardan kopyala-yapıştır çeviri olduğu, yazım hatalarına bile artık özenilmeyecek kadar özveriden eksik haber kanallarının sayısı belki de gereğinden fazla hale gelmiştir. Ben Google’ı sorumlu bulmuyorum çünkü piyasada reklam için harcanan toplam para ve bunun dağıtıldığı kanal sayısı belli. İyi olanlar kazanıp olamayanlar maalesef piyasadan kaybolacak.
Sen alışmışsım güneşli günlere ben gecenin 4ü 5iyim. Reklam engelleyici kapa alışırsın. Adam sana hizmet sunuo hakkını yeme adamların. Biraz emeğe saygı duy. Biri seni çalıştırıp paranı vermese hoşuna gider mi biraz empati kur
Eğer yasal ise getirebilir, azami kar için yasal her yolu denemesinin nesi yanlış? Serbest piyasa sonuçta. Serbest hale getirmezseniz sorun çözülür. Ayrıca google tekel değil tek neredeyse. Google reklamlar yasaklansın, sitelerin çoğu 1 aya kapanır. Google sayesinde para kazanıp ayakta kalıyorlar. Savunuyormuşum gibi gelebilir ama objektif olarak yaklaşırsanız anlayabilirsiniz.
O kadar yasal ki AB yonta yonta bir türlü kurtulamadığı gibi kendi ülkesi de Chrome'u ayırmaya uğraşıyor. Hiçbir şey olmaz, Ads yasaklanır ise; Google'dan önce de reklamcılık vardı, yasaklanır ise de reklamcılık olacak ve bence kesinlikle yasaklanmalı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @Metin Yasir Akpınar