Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
218
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Google, iki adımlı doğrulamayı varsayılan olarak sunacak
C
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >



Arama devi Google, Dünya Şifre Günü için blog gönderisiyle yaklaşan değişiklikle ilgili duyuruyu yaptı. İsteğe bağlı 2 faktörlü kimlik doğrulama ya da Google'ın deyimiyle iki adımlı doğrulama artık varsayılan olarak sunulacak.



Ayrıca Bkz.Google FLoC sistemine AB'deki düzenleyicilerden de tepkiler yükseliyor



'Şifreler geçmişte kalacak'



Google, hesabı doğru şekilde ayarlandığı sürece yakında herkes için 2 adımlı doğrulamayı otomatik olarak açmaya başlayacağını söylüyor ve kullanıcıların hesaplarının uyumluluklarını Güvenlik Kontrolü ile yapabileceklerini belirtiyor. Şirket, iki adımlı doğrulamaya kaydolan kişilerden,  oturum açtıklarında telefonlarında bir Google istemi aracılığıyla basit bir dokunuşla gerçekten onlar olduklarını doğrulamalarını istiyor .



< Resime gitmek için tıklayın >



Blog gönderisinde Google: "Farkında olmayabilirsiniz ancak şifreler çevrimiçi güvenliğiniz için en büyük tehdittir. Çalmaları kolaydır, hatırlamaları zordur ve bunları yönetmek sıkıcıdır. Birçok kişi bir parolanın olabildiğince uzun ve karmaşık olması gerektiğine inanır ancak çoğu durumda bu aslında güvenlik riskini artırabilir. Karmaşık parolalar, kullanıcıları bunları birden fazla hesap için kullanmaya teşvik eder; bu da herhangi birinin düşmesi durumunda tüm bu hesapları savunmasız hale getiriyor." ifadelerine yer verdi.



İki adımlı doğrulamanın varsayılan olarak ne zaman sunulacağına dair kesin tarih vermeyen şirket, çalınan şifrelerin bir gün geçmişte kalacağını çünkü şifrelerin hayatımızdan çıkacağını umuyor.




Kaynak:https://www.theverge.com/2021/5/6/22422778/google-accounts-enabling-two-step-verification-default
Kaynak:https://www.blog.google/technology/safety-security/a-simpler-and-safer-future-without-passwords/

 Haberi Portalda Gör

N
3 yıl
Yüzbaşı

Güvenlik önemli ilerleyen
Zamanlar neyi gösterecek..



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

Çok berbat bir şey uzun süredir böyle kullanıyorum ama eski hala daha iyiydi. 2 adımlı doğulama cidden vakit kaybı ve arada bir bağlantısını kopartıp elinden telefonu düşürmemeni saplıyor.




Q
3 yıl
Teğmen

Telefona tanımlı olmayan Google hesapları ne olacak?



D
3 yıl
Yarbay

Ben iki adımı doğrulama yüzünden 3 hesabımı kaybettim iki adımlı doğrulamadaki yöntemlerim kendi kendine azalıyor.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.