Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
536
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Google Haritalar, verilerini paylaşmayan kişiler için navigasyon özelliklerini kısıtlayacak
U
3 yıl
General
Konu Sahibi

Google Haritalar, verilerini paylaşmayan kişiler için navigasyon özelliklerini kısıtlayacak



Android ve iOS'taki Google Haritalar kullanıcıları, uygulamanın anonim navigasyon verilerini paylaşmalarına izin vermelerini isteyen bir bildirim almaya başladı. Reddetme durumunda, bazı yaya navigasyon işlevleri kullanılamıyor.



Ayrıca Bkz.Google ve Microsoft'tan siber güvenliğe 30 milyar dolarlık yatırım



Navigasyonu başlattığınızda, navigasyon verilerinin harita hizmetini nasıl daha iyi hale getirdiğine dair ekranda bir mesaj beliriyor. Uygulamayı kullanırken Google, uydu konumlandırma ve rota bilgileri dahil olmak üzere kullanıcılardan çeşitli veriler toplamakta. Bu bilgiler de gerçek zamanlı trafik analizi ve daha verimli yönlendirmeler için kullanılıyor.



Google Haritalar, verilerini paylaşmayan kişiler için navigasyon özelliklerini kısıtlayacak



Büyük hacimlerde veri toplanıyor



Geçen yıl Eylül ayında Google, uygulama kullanıcılarının toplamda günde bir milyar kilometreden fazla araç kullandığını bildirdi. Böylesine etkileyici bir rakam, hızlı bir şekilde alternatif rotalar oluşturmanıza, kullanıcıları yol koşulları hakkında bilgilendirmenize, varış noktasına tahmini varış süresini hesaplamanıza ve tam teşekküllü bir navigasyon sağlamanıza olanak tanıyan anonim verilerin toplanması sayesinde elde edilmiş.



Kullanıcı anonim verileri geliştiriciye aktarmayı reddederse, bazı gezinme işlevleri kullanılamayacak. Yani navigasyonu, sesli rehberle birlikte yürüyerek kullanmak yerine, sistem yalnızca hedefinize giden bir rota ve navigasyon talimatlarının basit bir metin listesini sunacak.




Kaynak:https://www.phonearena.com/news/google-forces-maps-users-to-crowdsource-information_id134548

 Haberi Portalda Gör

Google sevmem ama adamlar bu konuda haklı. Hem hiçbirşey verme hemde doğru tam bilgi iste yok öyle. Vereceksin ki alacaksın.
Yoruma Git
porsche911gt2 - 3 yıl +19
İkinci bir seçenek sunuluyor ve unutulur. WhatsApp için de böyle artist artist konuşmalar geçti, sonunu gördük. Buyursun yapsın, zaten millet yeteri kadar tiksindi sizden...
Yoruma Git
Yorumun Devamı addidas_85 - 3 yıl +9
Zorba...
Yoruma Git
dvrndvrn - 3 yıl +5
1
3 yıl
Yarbay

Çok ta . . . . . de.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ses1 -- 26 Ağustos 2021; 20:52:16 >


A
3 yıl
Yarbay

İkinci bir seçenek sunuluyor ve unutulur. WhatsApp için de böyle artist artist konuşmalar geçti, sonunu gördük. Buyursun yapsın, zaten millet yeteri kadar tiksindi sizden, bari biraz tepki verirler sonunda.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 yıl
Er

Zorba...




M
3 yıl
Yarbay

Ben de diyorum son iki haftadır navigasyon ile nereye yürüsek tam tersi yerleri tarif ediyor, meğerse verileri paylaşma özelliğini reddettik ondan kıllık yapıyormuş.




H
3 yıl
Binbaşı

Here WeGo kullanın yandex kullanın sanki alternatif yokta :D




B
3 yıl
Onbaşı

veri arsızlığı. düne kadar normal rota veren uygulama izin vermezsen yanlış rota vericek demek ki.




P
3 yıl
Binbaşı

Google sevmem ama adamlar bu konuda haklı. Hem hiçbirşey verme hemde doğru tam bilgi iste yok öyle. Vereceksin ki alacaksın.




D
3 yıl
Yarbay

Gerçekten anonim olarak alacaklarına güvensem bilgiyi verirdim. Trafik bilgisi için lazım çünkü böyle anlıyorlar.




E
3 yıl
Yarbay

Köylülerimin pardon kullanıcılarımın üstünden geçineceğim demiş kısacası. Üstelik bedavaya çalıştırıyorlar, çalışmazlarsa hizmette yok

Apple Maps kullanıyorum, toplu taşıma için de Moovit. Yandex Maps, Here WeGo derken zaten buna sıra gelmez.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 27 Ağustos 2021; 1:17:29 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

U
3 yıl
Binbaşı

Hangi uygulamayı kullanırsanız kullanın. Size gerçek zamanlı trafik yoğunluğu, trafiğe bağlı varış süresi gibi bilgiler sunuyorsa sizden de bu verileri topluyordur.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

L
3 yıl
Binbaşı

Android telefonda ilk pasifize ettiğim uygulamalar Google uygulamaları zaten (Play hariç). Hepsini tarayıcılar üzerinden kullanıyorum. Here WeGo var iken Google Maps kullanmam. Ayrıca, anonim veri diye bir şey yok, yalanın dik alasıdır.




Y
3 yıl
Yarbay

Geçen QR kod ile para çekerken veri istedi. İlk başta vermedim. Sonra tabii para çekemedim. Hal böyle olunca ikinci denemede tekrar veri istedi, bende mecbur verdim.



9
3 yıl
Yüzbaşı

Diğerleri sanki toplamıyor mu bence bu mümkün değil, bir yerlerden topluyor ki bu kadar keskin sonuç verebiliyor ayrıca benim için bir mahsuru yok istediği gibi takip etsin isterse yanıma bir de adam koysun. sıkıntı yok gizli saklı bir şeyim de yok bu kadar zaman ücretsiz bir şekilde kullandım buna sayarım.




A
3 yıl
Yüzbaşı

Yapay zeka için veri lazım. Yapay zeka yeterince güçlenince insanları ham yapacak.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.