Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
591
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Google'da ChatGPT alarmı! Rakip sohbet robotu geliyor
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Google'da ChatGPT alarmı! Rakip sohbet robotu geliyor
Google CEO'su Sundar Pichai bir süre önce yapmış olduğu duyuruda şirket genelinde yaklaşık 12.000 kişiyi işten çıkartacaklarını açıkladı. Teknoloji firmalarındaki bu trend devam ederken Google ise odağını yapay zeka teknolojilerine çevirmek ve bir ChatGPT rakibi geliştirmek istiyor.



Google, ChatGPT rakibi geliştiriyor



Aktarılanlara göre Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen ve o zamandan beri teknoloji manşetlerini süsleyen popüler sohbet robotu ChatGPT'yi tartışmak için şirket yöneticileriyle bir araya geldi. The New York Times tarafından hazırlanan bir rapor, toplantıları ve OpenAI'nin sohbet robotunun Google'ın yakın çevresi içindeki fikirleri ne kadar değiştirdiğini ortaya koydu.



The New York Times’a göre Google CEO'su Sundar Pichai, şirketin kurucuları Page ve Brin'i yapay zeka konusunda görüşmek için bir toplantıya davet etmiş. Şirket kurucuları, 2019'da Google'daki günlük rollerinden ayrılmıştı, ancak yine de Alphabet'in "Other Bet" projelerini kontrol ediyorlardı. Yapılan şirket içi görüşmelerde kurucuların, Google'ın arama motoruna chatbot özelliklerini dahil etme planlarını onayladıkları ve mevcut şirket liderleriyle tavsiyeler paylaştığı bildirildi.



Google, chatbot işlevine sahip bir arama motoru geliştiriyor



Google'da ChatGPT alarmı! Rakip sohbet robotu geliyor
Raporda ChatGPT'nin Google'da endişe uyandırdığı ve şirketin planlarını değiştirmesine yol açtığı belirtiliyor. Hatta halihazırda Google’ın 20 tane yapay zeka ürünü üzerinde çalıştığı ve chatbot işlevine sahip bir arama motorunu kullanıma almayı istediği belirtiliyor. Öte yandan Google sözcüsü Lily Lin, New York Times'a "Yapay zeka teknolojimizi yararlı ve güvenli olduğundan emin olmak için şirket içinde test etmeye devam ediyoruz ve yakında daha fazla deneyimi harici olarak paylaşmayı dört gözle bekliyoruz" dedi.



Ayrıca Bkz.Apple Siri ile GPT-3’ü birleştiren bir geliştirici mükemmel asistanı oluşturdu



ChatGPT ve diğer yapay zeka araçlarının kendine özgü bazı riskleri bulunuyor. Halen daha bu yapılar önyargıya eğilimli ve kolayca kandırılabiliyorlar. Dolayısıyla bu sistemler üzerinde bir “doğruluk” endişesi bulunuyor. Bu nedenle arama motoru entegrasyonu görünenden çok daha büyük sonuçlar doğurabilir.



Ek olarak Google’ın en büyük rakiplerinden Microsoft, yapay zeka alanında önemli adımlar atarak kendisini OpenAI’ın çok yakınına konumlandırdı. Microsoft'un ChatGPT'yi hem Office'e hem de Bing'e eklemeyi planladığı bildiriliyor. Ayrıca Azure entegrasyonu da çoktan duyurulmuş durumda. Bunların ötesinde Microsoft’un OpenAI’a 10 milyar dolarlık bir yatırım yaparak yüzde 49 hissesinin sahibi olacağı da bir süredir gündemde.




Kaynak:https://www.windowscentral.com/software-apps/google-search-may-feature-a-chatgpt-rival-after-all

 Haberi Portalda Gör

Brin ve Page keşke fırsattan istifade şu vizyonsuz sülük Pichai yi kapının önüne koysalardı. Microsoft u tekrar ayağa kaldıran Satya Nadella ya bir de Google ı ölü ve tu...
Yoruma Git
Yorumun Devamı khaos - geçen yıl +9
Googlede ne arasam haber siteleri çıkıyor karşıma. Artık google çöplüğe döndü.

EDİT:Araştırmalarım sonucunda anca böyle chrome eklentisi ile engelleyebildim belki...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Galatas4ray - geçen yıl +5
G
geçen yıl
Yarbay

Googlede ne arasam haber siteleri çıkıyor karşıma. Artık google çöplüğe döndü.

EDİT:Araştırmalarım sonucunda anca böyle chrome eklentisi ile engelleyebildim belki işinize yarar. sorunsuz çalışıyor.https://salihaltuntas.com/google-arama-sonuclarinda-haber-sitelerinden-kurtulmak/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galatas4ray -- 24 Ocak 2023; 13:19:6 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.