Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
356
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Google, Apple ile olan 20 milyar dolarlık anlaşmasını kurtardı
M
9 ay (12726 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Google, Apple ile olan 20 milyar dolarlık anlaşmasını kurtardı
ABD’de devam eden Google’a karşı açılan tekel davasında önemli gelişmeler yaşandı. Federal bölge mahkemesi yargıcı Amit Mehta, Google’ın Apple ile yaptığı 20 milyar dolarlık arama motoru anlaşmasının geçerli kalmasına hükmetti. Böylece Google, Safari tarayıcısında varsayılan arama motoru olarak yer almak için Apple’a ödeme yapmaya devam edebilecek.



Google ödemelere devam edecek



Karar yalnızca Apple’ı değil, Mozilla gibi Google ile anlaşmalı diğer şirketleri de doğrudan ilgilendiriyor. Mozilla’nın mali işler direktörü, bu anlaşma olmadan Firefox’un ciddi zorluklar yaşayabileceğini ifade etmişti.



Mehta, kararında Google’ın dağıtım ortaklarına yaptığı ödemelerin yasaklanmasının sektörde ağır sonuçlara yol açacağını vurguladı. Mehta’ya göre bu tür bir yasak, yalnızca şirketler üzerinde değil, ilgili pazarlarda ve tüketiciler üzerinde de ciddi ve yıkıcı etkiler yaratabilir. Bu nedenle Google’ın ödeme yapmaya devam etmesine izin verildi.



Ayrıca Bkz.Google ucuz kurtuldu: Chrome veya Android’i satmak zorunda değil



Mahkeme ayrıca Google’ın ürünlerinde tercih ekranı göstermek zorunda kalmayacağına hükmetti. Bu da kullanıcıların, cihazlarını ilk açtıklarında arama motoru seçmek yerine Google’ın varsayılan olarak gelmeye devam edeceği anlamına geliyor. Öte yandan karar, Google açısından tamamen zafer niteliğinde değil. Şirket, arama verilerinin bir kısmını rakipleriyle paylaşmak zorunda kalacak.



Geçtiğimiz yıl aynı yargıç, Google’ı arama ve reklamcılık pazarlarında “tekelci” ilan etmişti. Şimdiki karar ise bu tespitin ardından verilen “çözümler” sürecinin bir parçası oldu. Google kararı temyize götürmeyi planlıyor.




Kaynak:https://www.theverge.com/news/769599/google-apple-search-deal-us-doj-antitrust-case-remedies

 Haberi Portalda Gör

M
9 ay (1407 mesaj)
Binbaşı

Ne demiştik?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
9 ay (407 mesaj)
Yüzbaşı

Google’dan uzak durmak gerekli…



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

A
9 ay (1703 mesaj)
Binbaşı

Yanlış zaman, yanlış insan...
Trump ABDsinde antitröst davalarından aksi bir katrar beklemeyin, hatta Trump bu noktada AB yi de sıkıştırıyor. Şirketlerimizin canını sıkmaya devam ederseniz canınızı sıkacağım diye...




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.