Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 5 misafir, 1 mobil kullanıcı
1
Cevap
1940
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Golf 7 U Led Xenon Far Sorunu
B
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Arakadaşlar herkese merhaba,

Aracım 2014 Highline Full Golf 7 1.6 TDI. 1 hafta önce 15-20 km hızla Amarog arabasına arka soldan girdim. Benim sağ far kırıldı, panjurda biraz kırılma oldu ve kaput kalktı birazda yamuldu. Amarpg da hiç bir şey olmadı arka çıta hafif çatladı demir gibi birşey vardı kaplama. Tutanak tutmadık bende kasko yok adam şikayetçi olmadı bana üzüldü :)

Benim araç için ustalar kaput ve panjuru değişim yapmadan çok güzelce hallettiler. Fakat Far başlı başına bir sorun oldu bana.

Tüm çıkmacıları gezdim, baktım birkaç tane far buldum. Kimisi arkadan kaynaklı kimisinin camı ve içi pis vs derken en sonunda 1 tanesini aldık. Fiyat skalası 1000-1700 arası değişiyor. Namussuz çok pahalı bir şeymiş bunuda öğrendim. Meze gidip sıfırını sordum tek far için işçilik hariç 5100 dedi siz düşünün artık.

Neyse farı aldık taktık derken far buğulanma nem yaptı kapak açık 1 saat bekledim nemi gitti sonra tekrar yapar gibi oldu farcı adam getir dedi götürdük farı söktü arka kapaklarını göz gezdirdi bir kaç yerine lehim yaptı camı orjinal fabrika çıkışlıymış baika fardan söküp takma değilmiş camdan almıyor dedi sonra su tuttu yarım saat bekledik buğu yapmadı sonra takalım dedik adam taktı ve sorun başladı. Bu sefer ekrandan "Sağ uzun farı kontrol edin" uyarısı çıktı adam anlamadı bende tamam dedim bizim elektirikçi ile görüşürüz dedim. Bizim elektrikçi abiyle bilgisayarı bağlayıp hataları listeledik bir kaç hata çıktı silme işlemi olmadı bilinmeyen hata olarak gözüken bir sağ far hatası vardı. Neyse sağ farın beyinlerini, güç kablosunj olabilecek her şeyi sağlam olan sol far ile değiştirip sorunu bulmaya çalıştık ama her şey çalışıyor gözükmesine rağmen sağ farı uzun far olarak çalıştıramadık.

Bende kazadan bir hafta önce viraj sinyal hatası (AFS) yanıyordu. Hala da yanıyor. H7 ampülleri değiştirmemize rağmen onuda yapamadık. Çıkma farı takıncada düzelmedi bu hata.

Yani şu anda anlayamadığımız 2 hata var çözemedik. Bir kaç gün sonra orjinal yazılımlı bir bilgisayar ile baktırıcam ondada çözemezsek Mez yolu gözükücek gibi ama hiç gitmekde istemiyorum.

Fikri olan arkadaşlarım destek olursa çok sevinirim. Dönüşlerinizi bekliyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
5 yıl
Çavuş

merak ettim sorunu çözebildiniz mi hocam veya tespit ettirebildiniz mi ?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.