Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
38
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Golden Smile Dent - Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
A
4 yıl
Er
Konu Sahibi

İmplant, eksik dişlerin yerine yeni dişlerin konması için çene içerisine yerleştirilen yapay bir diş köküdür. Çene kemiği, titanyum maddesini doğal bir parçası olarak benimsediğinden yapılacak işlemlerde vida şeklindeki yapay diş için titanyum veya titanyum benzeri bileşenlerden faydalanılmaktadır. Uygulamanın çok sık tercih edilmesindeki ana sebep; komşu dişlere herhangi bir müdahalede bulunulmadan, sorunsuz bir şekilde diş kökünün yapılabilmesidir. Tek diş eksik hastaların yanında çoklu diş kaybı yaşamış ya da hiç dişi olmayan hastalara kadar birçok kişinin faydalanabildiği başarı oranının yüksek olduğu bir işlemdir.
Merak edilen konulardan bir diğeri de implant uygulaması sırasında herhangi bir ağrının olup olmadığıdır. Yapılacak müdahale öncesi lokal anestezi ile ağrısız bir tedavi süreci yaşanmaktadır. Elbette, lokal anestezinin yapılmaması gerektiği durumlar ya da hastanın kendi isteği doğrultusunda farklı süreçler de izlenebilmektedir. Bu gibi durumlarda genel anestezi veyahut bilinçli sedasyon ile de tedavi gerçekleştirilir.

İmplant Uygulamasının Riskli Olduğu Durumlar

Doku dostu bileşenlerin tercih edilmesi ile implantlar vücut için herhangi bir risk oluşturmuyor. Vücut için risk oluşturmasa da ağız hijyeninin yapılmaması, yüksek alkol ve sigara tüketimi ya da ağızda oluşan enfeksiyonlar gibi birtakım etmenler implant tedavisinde pürüzler oluşturabilmektedir. Ayrıca tedavi öncesi hastalıklarınızı doktorunuza belirtmeli, riskli bir durumun oluşma ihtimalini değerlendirmelisiniz. Diyabet ve kronik kardiyovasküler hastalıklar bunlara örnek verilebilir. Bu gibi hastalıklar tedavi sürecinde olumsuz etki yaratacağından genel olarak implant tedavisini başarısız sonuçlandırmaktadır. İmplant uygulaması yaptıracak kişiler çok miktarda sigara kullanmamalıdır. Sigara kullanımının haricinde de alkol ya da madde bağımlıları, yüksek tansiyon, bağışıklık sistemi yetersizlikleri gibi hastalıklara sahip kişiler için risk oluşturabilen bir uygulamadır. Kullandığınız ilaçlar ve hastalıklarınızı doktora belirterek implant uygulamasını gerçekleştirebilirsiniz. Başarı oranının yüksek olduğu uygulamanın hemen ardından normal çiğneme hissini elde ettiğinizi fark edebileceksiniz.

implant





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfombra -- 20 Eylül 2020; 14:29:53 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.