Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
203
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Gitar Başlangıç Tavsiye
6
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba evde gitar öğrenmeye başlayacağım. Bir tane ses kartı ve başlangıç için 2. el bir gitar almayi düşünüyorum fakat hangi gitari almam gerektigine bir türlü karar veremedim.Gitar için max butcem 800

Squier bullet hss
Cort x6
Ibanez grg170dx
Yamaha erg121

Birkac secenege kadar indirdim sizce hangisini almaliyim eger önerdiğiniz baska bir model varsa söyleyebilir misiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Yüzbaşı

Ne tür müzik yapmayı düşünüyorsunuz? Cort x6 hakkında güzel duyumlar aldım ama kendi tecrübem yok.



L
4 yıl
Yüzbaşı

ibanez 121dx öneririm; ibanez grg170dx yerine.
yamaha pacifica serisinden 2. el bulabilirsen kaçırma derim.
marka olarak schecter (giriş modellerinde sapları kalın olur dikkat), ibanez, yamaha ve cort fiyatına göre iyidir.

bunları açarsam biraz squier fender'ın çinde üretilen markasıdır. genel olarak clean sesleri iyidir. metal olarak pek iyi değildir.
schecter sert metal heavy metal tonları alabileceğin bir gitardır, zaten schecter böyle isim yapmıştır. tabi ton manyetiklere de oldukça bağlı, schecter değişik segmentlerde değişik manyetikler koyabiliyor gitarlarına. mesela EMG 81/85 manyetikli schecter gitar bulursan kaçırma derim, tam metal tonu gitarıdır (örn:https://www.youtube.com/watch?v=-hL-iO86vdI) bu videoda 1:45 - 2:50 arasını dinle, EMG 81/85 tonu böyle birşey.

cort, ibanez ve yamaha biraz daha ortalama sesler veren gitarlardır. bunlardan birini alıp metal de yapabilirsin clean tonlarda da çalabilirsin. başlangıç için biraz daha uygundur.

yukarıdakiler genel olarak gitarı amfiye bağladığın zaman alacağın sesler içindir. gitar prosesörü veya bilgisayar yazılımı ile tonlar da değiştirilebiliyor. ki bence çok iyi gitar + normal amfi alacağına; kötü gitar + prosesör/yazılım kullanman daha iyidir. yani daha az fiyata daha iyi tonlar alırsın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 10 Mayıs 2020; 9:34:34 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.