Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
450
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Gıda fiyatları bir yılda yüzde 30-220 arasında arttı
P
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Ramazan öncesi pazarın nabzını tuttu. Tekin’in hesaplamasına göre temel gıda maddelerinin fiyatı son bir yılda yüzde 30 ila 220 arasında arttı. En büyük artış yüzde 220 ile biberde.

HP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yaklaşan ramazan ayı öncesi çarşı-pazardaki fiyatları inceleyerek mutfağın karnesini çıkardı. Tekin'in geçen yılki fiyatlar ile bu yılki fiyatları kıyaslayarak ortaya koyduğu karneye göre, un, şeker, yağ, peynir, zeytin gibi temel tüketim maddelerinin fiyatında yüzde 30 ile yüzde 220 arasında artış oldu. En büyük artış ise yüzde 220 ile biberde gerçekleşti. SÖZCÜ'ye konuşan Gürsel Tekin, “Emekli, işçi, köylü yani her vatandaşın mutfağında kullandığı temel gıda fiyatlarındaki zamları karşılaştırdım. En basitinden yumurta bir yıl önce 55 kuruş iken şimdi 1 lira. Et fiyatlarını özellikle yazmadım. Bir köylü çocuğu tarımla, hayvancılıkla uğraşan bir ailenin çocuğu olarak söylüyorum; utandığımdan yazamadım” dedi.

RAMAZANDA NE YİYECEĞİZ?

Tekin, 2017'de 7.5 lira olan kuru fasulyenin şimdi 12 liraya, tereyağının 19 liradan 48 liraya fırladığını belirterek, şunları söyledi:

“Ramazanda ne tüketeceğiz biz? Havyar tüketecek değiliz. Bu fiyatlar pazar fiyatları. Bir de marketlere baktığınızda yangını göreceksiniz. Vatandaşın temel gıda fiyatlarında çekeceği sıkıntıları umut ederim ki bizler kadar bu ülkeyi yönetenler de hisseder, bu meseleye duyarlı olurlar. Yeni Türkiye diyorlar ya, utanmadan bir de bunu övünerek söylüyorlar. İşte yeni Türkiye bu tabloda. Vatandaş tane ile patates, soğan alıyor, karpuzu dilim ile alıyor. Tarihimizde karpuzu dilimle almak görülmemiştir. İşte bugünkü iktidarın yeni Türkiye'si budur.”

HANİ FİYATLARI DÜŞÜRECEKLERDİ?
Eskiden gazetecilerin sokağa inerek vatandaşın derdini dinlediğini de vurgulayan Tekin, “Şimdi kulaklarınızı tıkamışsınız, gözünüzü kapatmışsınız. Elinizi vicdanınıza koyun. Yarın bu tutumlarınızdan dolayı çocuklarınız, torunlarınız sizin soyadlarınızı reddeder” dedi. “Biz sizden iktidarı eleştirin istemiyoruz ama şu zamları görün” diyen Tekin, “Kendi ürettiğiyle yetinen 7 ülkeden biriydik. Şimdi bakın. Fiyatları düşüreceklerdi, ‘Herkes konuşur, AKP yapar' diyorlardı” diye konuştu.

< Resime gitmek için tıklayın >

FİYATI ARTMAYAN TEK ÜRÜN MERCİMEK
Gürsel Tekin'in paylaştığı temel gıda tablosunda fiyatı artmayan tek ürün mercimek. Bunun nedeni de ithalat. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, son bir yılda mercimek ithalatı üretimi geçti. Nisan 2018 itibarıyla 24 bin 772 ton yeşil mercimek ithal edilirken üretim 20 bin tonda kaldı. Kırmızı mercimekte de ithalat üretimi geçmek üzere. Bir yılda 336 bin 30 ton ithalat, 345 bin ton üretim yapıldı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/gida-fiyatlari-bir-yilda-yuzde-30-220-artti-2407365/



Ehonomi eyiye gidii
Yoruma Git
pcwolf28 - 6 yıl +7
U
6 yıl
Yarbay

Fiyatı artmayanın da hali bu



https://forum.donanimhaber.com/algida-frigola-in-geldigi-hal-ss-li--132773034-2#132811517



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
6 yıl
Yarbay

Ehonomi eyiye gidii



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
6 yıl
Yarbay

Olsun. Enflasyon yuzde 1.



O artanlar dis mihrak.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

O
6 yıl
Yarbay

yalnız tereyağındaki yüzdelik artışı yanlış hesaplamışlar. 19tl den 48tl çıkan fiyat nasıl oluuorda %15 artış deniyor. sanırım 1 tane sıfır koymayı unutmuşlar.



S
6 yıl
Yarbay

Çoğu harcamayı kıstım sadece temel yiyecekleri alıyorum.Size de öneririm.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
6 yıl
Yarbay

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.