Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
23
Cevap
1114
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Geliştirilebilir Sistem Önerisi (4000-4500TL)
Y
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Selamlar arkadaşlar,

Şöyle zamanla geliştirmeye devam edebileceğim 4000-4500 TL civarında bir sistem toplamayı düşünüyorum. Peki bu sistem ne için kullanılacak?

Müzik öğretmeniyim ve ufak tefek şarkılar kaydediyorum. Tabi Plug-in ve Vst kullanımlarım oluyor. Ancak profesyonel kayıtlar olmadıkları için 100 kanallı kayıtlar değil elbette.

İkinci kullanım alanım ise oyunlar ancak bunu da yok şu fps'i versin yok GtaV çalıştırır mı gibi düşünmeyin. Örneğin, Ps4'de neler oynadım en son: Divinity Original Sin2, Hollow Knight, Fallout4, Dark Souls vb... Ps4'ümle vedalaşıp çok geride bıraktığım masaüstü oyunculuğuma geri dönmeye heves ettim. Online oyun zaten oynamıyorum.

Bir diğer kullanım amacım da günlük kullanım olacak.

Bir şeyler araştırdım tabi konuyu açmadan önce. 10.Nesil 10100F adlı işlemci sanırım çok beğenilmiş fiyatına göre. Diyorum ki bu işlemci üzerine bir sistem kurulsa. Ekran kartı son model olmasına gerek yok diye tahmin ediyorum bahsettiğim klasmandaki oyunları oynamak için. En önemlisi şu; günlük oyunları çalıştırsın yeterki ancak birkaç seneye çöp olsun değil! Seneler içerisinde elimdeki bilgisayarın parçalarını geliştirebileyim.

Elimde eski bir "HP" monitör var elbette ki tüplü olanlardan değil. Bu monitör yeni kurulacak sistemde kullanılabilir mi?

Biraz uzun anlattım ancak yaş geçtikçe bu teknolojiden uzak kalmışım. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi forumlar..



L
3 yıl
Yarbay

Bu seviyede ki sistem için;

  • i3 10100F --- 716 TL
  • i5 10400F --- 1.236 TL

https://www.akakce.com/islemci/intel.html


Arada ki 520 TL'lik farka diğer bileşenlere ağırlık verirsen ileriye dönük ve geliştirilebilir sistem elde edersin, i3 alınca da kısa süre de ölmez çok ext. bir iş yapmadıkça.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.