Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
570
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Gelecekte popüler hale gelecek 7 önemli meslek
C
7 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Gelecekte popüler hale gelecek 7 önemli meslek 
Yıllar içerisinde gelişen teknoloji ile değişen kullanıcı ihtiyaçları, birçok konuda olduğu gibi meslek gruplarına da önemli oranda etki ediyor. Doktor, polis, avukat ve mühendis gibi kişilerin akıllarına ilk gelen meslek dallarına yenileri eklenmeye devam ediyor. Yapılan araştırmalara bakılırsa gelecekte bilişim dünyasına mensup çalışanların daha değerli olacağı ve trend hale geleceği düşünülüyor. Araştırmalara göre bu konudaki en önemli mesleklerin bir bölümü ise şu şekilde:
  
Ayrıca Bkz.Türk Telekom deniz altı fiber kablo sistemi SEA-ME-WE 5'in lansmanını yaptı

1) Yazılımcı


Dijital dünyanın tüm çalışmalarının yazılımdan geçmek zorunda olduğu düşünüldüğünde, gelecekte de yazılımcıların parlayan meslekler arasında yer alacağını ve aranan kişilerden olacaklarını söyleyebiliriz.
 
Gelecekte popüler hale gelecek 7 önemli meslek 

2) Kullanıcı Deneyimi Mühendisi


Sık sık ziyaret ettiğiniz web sitelerinin en çok hangi bölümlerinde geziniyor ve hangi bağlantılara tıklıyorsunuz? Peki siz bu işlemleri yaparken arka planda tüm bunların çalışmalarını yapan ve sizi tıkladığınız yerlere yönlendiren kişiler olduğunu biliyor musunuz?

Evet, kullanıcı arayüzü mühendisleri tam olarak da bunu yapıyor. En iyi deneyimin sunulması için raporlar çıkarıyor, analizler oluşturuyor ve sonuçlara uygun olarak web sitelerini kullanıcıların en çok etkilendiği kriterlere göre düzenlenmesini sağlıyor.
 
Gelecekte popüler hale gelecek 7 önemli meslek 

3) Ekolog


Gerek insan faktörü gerek doğan nedenler yüzünden gün geçtikçe kirlenen ve bozulan ekosistem düşünüldüğünde, gelecekte en çok aranan mesleklerin başında ekologların geleceği ifade ediliyor.
 
Gelecekte popüler hale gelecek 7 önemli meslek 

4) Genetik Mühendisliği


1900'lü yılların sonunda bilgisayarların meydana getirdiği etkinin bir benzerini gerçekleştireceği düşünülen genetik biliminin, önümüzdeki yıllarda daha da gelişerek dünyayı ele geçireceği söyleniyor.
 
Gelecekte popüler hale gelecek 7 önemli meslek 

5) Şehir Planlayıcı


Günümüzde bile aslında oldukça ihtiyaç duyulan şehir planlayıcıları, artan nüfus ve betonarme yapılar nedeniyle daha fazla gündeme geliyor. Bozulan şehir yapısında düzenin sağlanması ya da yeni oluşturulacak yaşam alanları için önemli bir meslek değeri taşıyor.
 
Gelecekte popüler hale gelecek 7 önemli meslek 

6) SEO Uzmanı


Sürekli gelişen web dünyasında güçlü bir şekilde var olabilmek için arama motorlarında üst sıralarda yer almak gerekiyor. Elbette bunu sağlamak için arka planda oldukça planlı bir çalışmaya ihtiyaç var.

SEO uzmanları ise tam olarak bu işi yapıyor. Öyle ki sürekli gelişen ve yenilenen algoritmalara ayak uydurarak kendilerini de arama motorları gibi geliştirmek zorundalar. Bu da nitelikli SEO uzmanlarına ve şirketlerine ihtiyaç duyulmasının kaçınılmaz olduğunu gösteriyor.
 
Gelecekte popüler hale gelecek 7 önemli meslek 

7) Etik Bilgisayar Korsanı


Günümüzde şirketler ve devletler sistemlerine gelecek saldırılardan korunmak için etik bilgisayar korsanlarını kullanıyor. Bunun için açılan sertifikalar ve sözleşmelerle sadece saldırı önleyecekleri, saldırıda bulunamayacakları ibaresini imzalamaları gerekiyor. Böylelikle şirketlerin eksiklerini ve açıklarını saldırganlardan daha önce tespit ederek sorunları çözmeye çalışan, "etik bilgisayar korsanı" mesleğinin gelecekte oldukça popüler olacağı belirtiliyor.
  

 Haberi Portalda Gör

V
7 yıl
Yarbay

Mühendis yaramaz mı? :(




B
7 yıl
Yarbay

Etik bilgisayar korsanı dediğin bizim heçkır tayfa değil mi? Bunlar 1600+akbil ver etik metik her türlü korsan olurlar tabii facebook şifresi kırabilirlerse patronları sevinsin orası ayrı konu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
7 yıl
Yüzbaşı

YGS tayfası taban puanları yazılmadığı için haberi beğenmedi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
7 yıl
Er

Benim mesleğim bir işe yaramıyor demek. Üzdü. :(




G
7 yıl
Yüzbaşı

Bizi yillarca mekatronik mühendisliği geleceğin mesleği kandırmışlar demekki.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl
Çavuş

kullanıcı deneyimi mühendisi oturuşu

< Resime gitmek için tıklayın >



X
7 yıl
Yüzbaşı

İlginç




B
7 yıl
Yüzbaşı

bunları beceremeyenler için alternatif olarak. geri dönüşüm anlıyacağınız dilde hurdacılık ve çöpçülük varya. deli para var o işde.. ayrıca gıda sektörü hiç bir zaman için batmaz tabiki toptançılığını yapa bilirseniz. inşaat sektörüde iyidir çok aşırı para isteyen bi iş ama tutdura bilene. bide bizim ülkemizde en iyi iş dolandırıcılık tabiki bu iş içinde kansız olcan vicdansız olcan yetimin parasısını hakkını yerken acı hissetmicen yani gamsız olcan öbür tarafı hiç düşünmücen... işin gerçeği arkadaşlar bu ülkede bi şekilde kendi işini yüreteceksin işçi olmucaksın hiç bir türlü hakkını vermiyorlar köle olarak süründürüyorlar her ay içeri giriyorsun ve artık borçların önüne geçemiyorsun...




T
3 yıl
Onbaşı

Mekatronik mühendisliği her zaman değerli olacaktır, merak etmeyin.

Gelecekte trend olacak meslekler arasında siber güvenlik ve seo uzmanı iş kollarını görüyorum, yanılma payı az da olsa var! @gbzlim





Bu mesajda bahsedilenler: @gbzlim
V
3 yıl
Er

Şahsi görüşüm bu listede yazılım ilerleyen zamanlarda şimdiki halinden çok önemli bir alan olacak gerçekten. Bunun yanında seo uzmanı da hayli önem arz edecek diye düşünüyorum.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.