Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
729
Tıklama
0
Öne Çıkarma
GeForce Now onaylı Asus RT-AX86U çift bant yönlendirici duyuruldu
E
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Nvidia’nın çevrim içi oyun hizmeti GeForce Now yavaş yavaş yaygın kullanıma geçerken, tecrübenin aksamaması adına bir de sertifika programı başlatmıştı. Servis için en iyi bant genişliğini sunduğunu anlatan sertifikanın sahiplerinden birisi de Asus RT-AX86U çift bant yönlendirici oldu.



Asus RT-AX86U özellikleri



Asus RT-AX86U çift bant yönlendirici performans segmentinde yer alıyor. WiFi 6 desteği sayesinde daha geniş kapasiteler sunan yönlendirici 2.4GHz bandında 861Mbps, 5GHz bandında ise 4804Mbps hızlarına ulaşabiliyor.



Ayrıca Bkz.Dünyanın ilk sıfır mavi ışık gece lambası satışa çıkıyor



3 adet antene sahip olan yönlendiricinin devre kartına entegre edilmiş bir anteni daha yer alıyor. Arka kısımda 1 adet 1 GbE ve 1 adet 2.5 GbE WAN portu yer alıyor. 4 adet de 1 GbE bağlantısı mevcut. 2.5 GbE desteklemeyen altyapılarda 2 adet 1 GbE portu birleşerek daha yüksek bant genişliği elde edebiliyor.



Yönlendiricide 1.8GHz hızına çalışan 4 çekirdekli bir ARM işlemci mevcut. 1GB RAM ve 256MB depolama sunan yönlendiricide 5Gbps USB 3.2 Gen 1 portu sayesinde USB bellekler de ağda paylaşıma açılabiliyor. Asus RT-AX86U çift bant yönlendirici için henüz bir fiyat açıklanmadı.



 



Kaynak:https://www.techpowerup.com/266949/asus-intros-rt-ax86u-dual-band-wi-fi-6-router-thats-geforce-now-recommended

 Haberi Portalda Gör

M
4 yıl
Yarbay

Önümüzdeki yıllarda bulut oyun sistemi en popüler oyun sistemi olacak muhtemelen modem seçimi de bundan fark yaratacağını bu yazı ile öğrenmiş oldum. Şimdiden bir hazırlık yapıp almakta fayda var uygun fiyata çıkarsa tabii.



F
4 yıl
Binbaşı

İşlemci qualcomm mu broadcom mu? Böyle şeylerin haberde yazılması lazım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 12 Mayıs 2020; 12:34:23 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Yarbay

Yüksek ihtimalle broadcom



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fhrstw
H
4 yıl
Yüzbaşı

fiyatı merak ettim



W
4 yıl
Yarbay

sertifika aldi diye ayni özellikdeki diger ürüne göre daha fazlami vericem bu sertifika manyak bisi bu sertifika yoksa buluttan oyun oynayamazsiniz




F
4 yıl
Binbaşı

Benim tahminimde öyle asus qualcommla çalışmıyor niyeyse netgearda qualcommla çalışıyor ancak download sihirbazını kaldırdı wifi 6 routerlardan eğer asus kaliteli bir qualcomm router çıkarırsa almak isterim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dr20mouse
S
4 yıl
Onbaşı

fiyatı bilen var mı ya



S
4 yıl
Binbaşı

Superonline gibi salak firmalar sağolsun verdiği dandik modem dışında modem kullandırtmıyor.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

V
4 yıl
Binbaşı

RT-AX89X ve ASUS GX-AX6000 de alır o zaman muhtemelen.. 89X 10. ayda satıştaydı çinde GX-AX6000 daha dünyada piyasada yok tamam da 89X neden gelemedi halen türkiyeye acep??..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volcano2K -- 12 Mayıs 2020; 22:7:47 >


V
4 yıl
Yarbay

İşlemcisi BCM4908 - 4 çekirdek, 1,8 GHz.
Wireless AC çipi BCM43684
Wireless N çipi BCM6710
Ethernet çipi BCM4908 (CPU içerisinde)




X
4 yıl
Yarbay

D
4 yıl
Yüzbaşı

benim de ilgi alanıma giren bir router, epeydir bekliyorum, yeni yeni piyasaya girmeye başladı.
şu an için 3-4 yerde görebildim, umarım satıcıları artar da fiyat biraz düşer..

(şu an için vatanda 1943tl, n11 de 1765tl, dfs diye ilk defa duydugum bir sitede ise 1684tl)

https://www.vatanbilgisayar.com/asus-rt-ax86u-1148mbps-4804mbps-dual-bant-kablosuz-ax-router.html

https://www.akakce.com/diger/en-ucuz-asus-rt-ax86u-ax5700-5700-mbps-wi-fi-6-dual-band-gaming-router-fiyati,799837562.html

https://www.dfsbilgisayar.com/asus-rt-ax86u-5700mbps-ax5700-dual-band-ev-ofis-tipi-gaming-router





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deryadeniz76 -- 11 Eylül 2020; 23:44:37 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Yarbay

2.4 ghz wifi ile güzel çalışıyor gerek yok bunlara



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

X
4 yıl
Yarbay

Ben Koyuncu elektronikten aldım. Eger sormak istediginiz bir konu olursa cevaplarım.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @deryadeniz76
D
4 yıl
Yüzbaşı

hayırlı olsun güle güle kullanın..kullanım değerlendirmelerinizi merak ediyorum..ne kadar zamandır kullanıyorsunuz. memnunmusunuz?kapsama alanı, hız ve stabilitesini nasıl buldunuz?ne kadara aldınız?eğer online satış varsa link verebilir misiniz? koyuncu elektronik diye arattım fakat satış sayfası göremedim sanki?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @xdeliruzgar
X
4 yıl
Yarbay

Teşekkür ederim.1 gun oldu alalı. Daha önce AC68U kullanıyordum zaten. Fiziksel olarak her ikiside aynı formda oldukları icin bu ürünü bekliyordum acıkcası. 1750 liraya aldım. Su an elimde AX destekli telefon yok fakat ax wifi kartlı makinada yaptığım testlerde 45-60 mb/sn hızları gordum. Benim amacım hızdan ziyade wifi stabilitesi oldugu icin tercih ettim. Zaten aimesh olarak ac68u ya baglı AX88U calıstırıyorum o yuzden evde cekme mesafesinde sorun yok. Evde SOL fiber kullandıgım icin modem gereksiz oldu.. Eve gelen RJ45 kabloyu wan portundan girip PPOE cevirip kullanıcı adını ve sifresini girdigim anda internet geldi. Hatta port yonlendirme ile nas cihazına dısarıdan sorunsuz bir sekilde ulasabildim. İlerleyen zamanlarda eksik gordugum noktalar olursa onlarıda paylasırım.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @deryadeniz76
D
4 yıl
Yüzbaşı

hocam aşmışsınız maşallah ben normalde ax88u düşünüyordum ama fiyatı bütçeme göre yüksek olduğu için bari ax86u alıp idare edeyim diyordum..siz maşallah mahalleye yayın yapıyorsunuz herhalde bir kaç hafta geçince (özellikle ax88u ile kıyasla) deneyimlerinizi paylaşırsanız seviniriz..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
3 yıl
Yarbay

Merhabalar
Gec cevap icin kusura bakmayın işlerin yogun olması nedeni ile ancak vakit bulabildim.
Aslında standart bir wifi kullacısı icin ac protokolu hala yeterli fakat biz acaba ne oluyor diyenler icin ax cok daha ileriye donuk platform. Evde 5 kişi olmasına ragmen baglı cihaz sayısı 13-15 arasında degişiyor. Bu kadar tesisat cekmemdeki amacım evin icerisinde sinyal bozulması yasıyorum.Belki snr degerini yukselterek aşabilirim fakat cok fazla duvar cok fazla aşılacak engel oldugu icin bu sekilde coklamak daha mantıklı geldi. Ana cihaz olan axz86u zaten evin giriş ve salonuna yayın yapacak sekilde konumlandırdım. Ax88u routeri ise en uzak noktaya kablo ile baglayarak hem 3 odaya kablosuz yayın yapacak hemde oradaki kablolu cihazlara dagıtım yapacak sekilde yerlestirdim. Su anda evin herhangi bir kosesinde dahi kopukluk yasamıyorum.Hatta bahceye cıktıgımda bile duzenli bir yayın alabiliyorum. Guzel olan tarafı artık 2.4ghz yada 5 ghz bandının farketmiyor olması. Telefonun yada televizyonun hangi bantta oldugunun hic onemi yok. Nas cihazından tv ye 4k goruntu aktarımında bile kablo hızında veri aktarımı.
Buraya kadar tamam ama degermi degmezmi olayını merak ediyorsanız acık soyleyeyim fiyat anlamında bu kadar alternatifi varken degmez. Sadece ax86u alıp gereken yerlere repeater ile dagıtmak ta farklı bir yontem olabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @deryadeniz76