Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
33
Cevap
5775
Tıklama
0
Öne Çıkarma
GARMIN Fenix 3 HR (Kutu Açılımı + İnceleme)
G
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,

Cihazı almayı düşünenlere yardımcı olmak sebebiyle bu konuyu açıyorum.

Daha önce Suunto Ambit kullandım. İlerleyen günlerde aralarında kıyaslama yapabilirim.

Bugün Amerika'da satışına başlanan ve yine bugün Türkiye'de de satışına başlanan Garmin Fenix 3 HR modelini Türkiye distribütörü Baytekin'den satın aldım. Cihaz elime ulaşalı 2 saat oldu. Bu nedenle şu an ilk izlenimlerimi aktarabilirim. Fakat editlerle devam edeceğim bilgileri aktarmaya.

Bu model, Fenix 3' modeline ek olarak bilekten kalp atış hızını ölçebilmek için sensörler ile donatılmış. Anlık stress seviyenizi, uyku düzeninizi ve bir çok şeyi de ölçebiliyor. Şuradan inceleyebilirsiniz:https://buy.garmin.com/en-US/US/wearabletech/wearables/fenix-3-hr/prod545480.html

İlk izlenimlerim olumlu. Kasası kalın fakat aşırı kalın değil ve ağırlığı görünümüne göre hafif kalıyor. Kullanımı rahat ve menüsü başarılı.

Kutu içinden saat, 2 kitapçık, 1 adet sarj portu, duvar tipi adaptör ve 2 adet adaptöre takılan duvar fişi (Amerika ve avrupa) çıkıyor.

Connect IQ (bir nevi appstore) ile cihaza saat yüzü (saat temaları) , Wigdetlar, uygulamalar ve veri alanları yükleyebiliyorsunuz. Bu bakımdan çok kullanışlı diyebilirim.

Kullandıkça ve öğrendikçe sizlerle paylaşacağım.


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GodWasTaken -- 18 Mart 2016; 16:39:13 >

E
8 yıl
Yarbay

Protrek kullanıyorum ama bu baya büyük duruyor ya



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yarbay

Fenix 3 HR modelinde orijinal Fenix 3'ten farklı bir WiFi çipi ile nabız ölçüm modeli var. Bundan dolayı da yazılımı temel olarak Fenix 3 ile aynı olsa da farklı bir yazılım sürümüne sahip. Bundan dolayı yazılım güncellemeleri normal Fenix 3 modelinin gerisinde kalabilir.

Baytekin'de de fiyatlar fena ya, dolar yükseldikçe daha da fenalaşıyor...



N
8 yıl
Yüzbaşı

Bende de suunto ambit var, ilk seri değiştirmeyi düşünüyorum. Biraz daha detay verebilir misiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yarbay

Nasıl bir detay gerekli? Öncelikle cihazı spor için kullanacaksanız GPS performansının çok mükemmel olmadığını belirtmeli. Ama seriye ve cihaza göre değişebiliyor tabi. Normal ssürümünü kullanıyorum, memnunum genel olarak.




Bu mesajda bahsedilenler: @nitro
N
8 yıl
Yüzbaşı

Detay derken saati iki farklı kulvarda değerlendirmek gerekir. Öncelikle spor performansı nasıl,yani suunto gibi multisport desteği daha da önemlisi ölçümleri iyi mi. Diğer kulvar ise akıllı saat olayı, yani akıllı saat olarak kullanımı iyi mi. Bağlantı, şarz, ne bileyim bu konuda yeterli mi. İlginiz için teşekkür ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Saati 1 aydır kullanıyorum. Her gün takmasamda nerden haftanın 4 günü kolumda. Spor yaparken hep takıyorum. Daha önce Suunto Ambit kullanıyordum. Ölçümlendirme konusunda Suunto'dan daha başarılı. Bunu kesinlikle söyleyebilirim. Basınç ve yükseklik ölçümleri tutarlı. Suunto buralarda sınıfta kaldı çoğunlukla. GPS bağlantısı sırasında Suunto'nun bağlanma hızının neredeyse 3 katı hızlı bağlanıyor. Nabız ölçmesi başarılı fakat saati biraz sıkı bağlamalısınız. Saat kolunuzda bilezik gibi oynuyorsa hata yapabiliyor. Ben rahatlığı sevdiğim için 1 kademe geniş bağlıyorum. Koşuda kalp atış hızım 160-180 arasıyken saat birazcık kaydığı için 140 gösterdi. Sonra sıkılaştırınca düzeldi. Böyle şeyler var tabii ki, bunlara dikkat etmek lazım. Buna ek olarak adım ölçer doğru çalışıyor fakat otururken kolunuzu yürüyormuş gibi salladığınızda da 1-2 adım atmış gibi gösteriyor. Bunu yazılım güncellemesi ile halledebilirler diye düşünüyorum.

Multispor desteğini sormuşsunuz. Saat içinde bir çok aktivite seçeneği var. Golften yüzmeye, kürek çekmeye çok fazla aktivite var ve anladığım kadarıyla Garmin Connect ile daha fazla aktivitede ekleyip çıkartabiliyorsunuz. Tam detaylı bakamadım daha. Öğrenince buraya da yazarım.

Akıllı saat sorunuza geçeyim. Garip bir şekilde Whatsapp bildirimi daha telefona düşmeden 1 saniye önce telefona düşüyor Saat üzerinden hava durumunu, bildirimleri görebiliyorsunuz. Bildirim geldiğinde saat titriyor ve üstten bilgi yazısı beliriyor. Sonra bilgi yazısı kayboluyor(süresini belirleyebiliyorsunuz). Kaybolduktan sonra bildirimler ekranında erişebilirsiniz bildirimlerinize.

Şarj konusuna gelirsek. Bluetooth açıkken ve kapalıyken diye ayırmak lazım. Ben Karma kullanımda(bazen açık bazen kapalı) 2 haftayı gördüm. Daha 7% şarj vardı ama saat lazım olduğu için sarj etmem gerekiyordu. Bu süre boyunca tüm sensörleri (barometer, altimeter, termometre, kalp atış ölçer) açıktı ve sürekli ölçüm halindelerdi. Ben süreyi gayet başarılı buldum.



Edit: Ekleme





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GodWasTaken -- 18 Nisan 2016; 0:36:10 >


Bu mesajda bahsedilenler: @nitro
N
8 yıl
Yüzbaşı

Çok teşekkür ederim. Uydurabilirsem sapphire titanium modelini alasım var. @İrfan.S



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
8 yıl
Teğmen

tasarım olarak şuana kadar gördüğüm en iyi model ...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Teğmen

Selamlar acaba suunto spartan ulra'yı inceleme şansınız oldumu iki model (fenix 3 HR ) hakkında fikri olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. arada iyi fiyat farkı var değer mi ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yarbay

Fenix 3'ün GPS performansı rahatsız etmeyecekse kullananlar F3 öneriyor. Tabi bazılarına Spartan GPS'i de F3'ten farksız imiş.

Bir de Suunto Spartan Ultra daha yeni çıktığı için yazılımı ham ve Fenix 3'ün ilk zamanları gibi eksiklik ve hata dolu imiş.

DC Rainmaker incelemesini öneririm.

Bir de Fenix 4 duyurusu bekliyorum ama daha yeni Fenix Chronos çıktı. F4 de yakında duyurulmayabilir ondan dolayı. Ama 2017 başı bir Fenix 4 bekliyorum yine de. :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 3 Eylül 2016; 20:21:12 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sonyman
O
7 yıl
Teğmen

Merhabalar bu üründen bende satın aldım ama akşam bişey dikkatimi çekti saatin ışığını yakınca sanki sağ alt taraf diğer taraflara göre sönük kalıyor sizdede varmı böyle bir sorun var ise neden böyle hiç yakışmıyor garmine< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yarbay

Cihaz ekran aydınlatmasını sağ alt tarafındaki LED ışığı sayesinde yapıyor. Bundan dolayı kullanılan ışığın açısına göre sağ alt taraf genelde daha aydınlık görünüyor ama sizin açısı biraz daha farklı sanırım ki daha karanlık görünmüş gibi. Bir sıkıntı değil hani, tüm cihazlarda var bu ışık dengesizliği.
Genelde %10, sürekli açık kalacak aktivitelerde de %5 olarak kullanıyorum aydınlatmayı, karanlık ortamlarda görüş için yeterli, gündüz zaten hiç gerekmiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @onur668785
O
7 yıl
Teğmen

Teşekkür ederim cevabınız için yani geri göndermeme gerek yok cihaz normal o zaman bu arada spartan ultra saatimde var sormak istediğiniz bişey olursa yanıtlayabilirim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yarbay

Hayır, değişimlik bir şey yok.
Maşallah pahalı bir koleksiyon. :) Kış aylarında Fenix 4 çıkmasını bekliyorum. Harita vs. ilginç özelliklerle gelirse F3'ü bırakabilirim.




Bu mesajda bahsedilenler: @onur668785
O
7 yıl
Teğmen

Açıkçası fenix 4 bende bekliyordum ama hr modeli çıktı ardındanda chronos çıktı şimdi fenix 4 çıkarsa bunları kimse almaz o yüzden bence biraz daha sürer çıkması



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
7 yıl
Teğmen

merhabalar,

baytekin ile görüştüm ekran ışığı maalesef sorunluymuş cihazı gönderdim değişim yapılacak :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yarbay

Sorunlu dediği muhtemelen dediğim gibi montaj esnasında hatalı bir açı ile yapıştırılmıştır. Değişen cihazda atüstü parlaklığın rengi değişecek. :D Değiştirmeleri iyi tabi, o kadar pahalı saat satıp bir şey olmaz o ışıktan demiyorlar. Benim de kayışlarım çatlamıştı, hiç garanti falan sormadan yeni kayış gönderdiler.

Bu arada Fenix 5 de çıktı. Birkaç aya gelir Türkiye'ye ama aşırı pahalı olacak bu ekonomimizle. İlginç olan da tek 5X modeli, harita desteği ve CIQ uygulamaları için daha fazla bellek desteği var... Diğerleri hemen hemen F3HR ile aynı işlevi görecek.




Bu mesajda bahsedilenler: @onur668785
O
7 yıl
Teğmen

cihazı gönderdim 1 ay oldu daha gelmedi cihaz aradığımda daha gümrükten girmedi vs dediler normalde yasal süreç geçmiş olmuyor mu? fenix 5 için evet 5x dışında diğer saatlerin hiç bir farkı yok ama 5x çok güzel fakat bi o kadarda pahalı 4200 gibi bir fiyat bence alınacak bir fiyat değil


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yarbay

Garanti belgelerinizde vs. ne yazıyordu ki? Yasal süreç tamir için bir aydı sanırım ama yeni cihaz için ayrı bir şeyi varsa bilmiyorum. Şuanki kurla o kadar pahalıya gelmez ama Türkiye'ye gelene kadar daha iki ay var, kur daha da artmış olacağı için muhtemelen o fiyata gelecektir.

Yine de Türkiye'den almayı düşünmüyorum pek.




Bu mesajda bahsedilenler: @onur668785