Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
808
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Galatasaray Tarihinde Bugün
M
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

3 Kasım 1999.

Galatasaray, Milan karşısında tarihi bir geri dönüş ile maçı kazandı. Ayrıca 1999-2000 sezonunun UEFA Kupasına uzanan kapısını açtı.

Videoyu izlemek için tıklayınız



V
11 yıl
Binbaşı

03 Kasım 1993

İLK KEZ ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEYİZ

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi elemelerinin ilk turunda biraz da zorlanarak İrlanda’nın Cork City takımını elemişti. İkinci turdaki rakip ise ünlü futbol markası Manchester United idi. Deplasmandaki ilk maç tarihlere geçen bir maç olmuş ve Galatasaray, 3-3’lük beraberlikle sahadan ayrılmıştı. İstanbul’daki maç bu nedenle daha da büyük önem kazanmış, tüm Avrupa medyasının ilgisi de bu maça yönelmişti.
Galatasaray maça, Hayrettin Demirbaş, Falco Götz, Reinhard Stumpf, Bülent Korkmaz, Yusuf Tepekule, Arif Erdem, Tugay Kerimoğlu, Suat Kaya, Hamza Hamzaoğlu, Hakan Şükür ve Kubilay Türkyılmaz onbiriyle çıkmıştı.
Galatasaray bu maçta arkasına aldığı seyirci desteğiyle rakibi karşısında cesur bir futbol oynamış ve pek çok da gol pozisyonu bulmuştu. Bu pozisyonları gole çeviremese de sarı kırmızılılar sahadan 0-0 beraberlik ile ayrılarak Şampiyonlar Ligi’ne giren ilk Türk takımı olmuşlardı. Maç esnasında United’in ünlü Fransız yıldızı Eric Cantona’nın ortamı germek için yaptığı çirkinlikler de İngiliz ekibine yetmemiş ve kupaya İstanbul’da veda eden taraf olmuşlardı.
Galatasaray, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’ndeydi. Bunu başaran ilk Türk takımı olmuştu. Sevinç ve coşku çok büyüktü. Bugün bile gururla hatırlanacak türden....



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.