Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
3415
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fx-8320 Overclock
P
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar

Fx-8320 overclokc yaptım

Boşta 42 derece
Load 73 derece max
Oda sıcaklığı 40 dereceye yakın

Soğtucu Thermalright Hr02 MAcho x 140 mm fan

Değerler ekte

Fikirlerinizi her yönden bekliyorum , artıları eksileri !

Teşekkürler
< Resime gitmek için tıklayın >



T
11 yıl
Yarbay

Sıcaklıklar çok yüksek, asusun programı çok fazla voltaj veriyor.Biosdan herşeyi sıfırlayıp manuel olarak yapmanız lazım.



S
11 yıl
Yarbay

Turbo evo içinde manuel mod ile de oc yapabilirsiniz.
40 derece odada 4.5 ghz için sıcaklık % 100 yükte çok aşırı sayılmaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
11 yıl
Yüzbaşı

ben de soruveryim konu açıkken. fx 8350k, hyper 212x ile kaç ghz'e kadar zorlanabilir? pc sürekli kullanılacak kullanmadığım zamanlar sürekli torrent açık kalacak. bu durumda fazla zorlamak zararlı olur mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam core temp ile ölçüyorum değerlerimi

min 18-19 derece max ise şu ana kadar 61 derece gördüm

caps deki ayarları bios dan yaptım, şöyle bir durum var Bende Cool and Quiet açık ve boş durumlarda 1.4mhz görüyorum ne bir sorun nede bir kilitlenme yaşıyorum :)

Normalde hep araştırdım cool quiet kapalı, c1e kapalı gibi şeyler vardı sanırsam benim pc tepki olarak üretilmiş :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl
Yarbay

7/24 sabit kullanacaksan CQ ve C1E ve turboyu kapatman gerekir. Şahis tavsiyem en fazla 1.40V ile CPU soket sıcaklığı 70 çekirdek sıcaklığı da 60 dereceyi görmeyecek seviyede bırakmandır. 4200 mhz bence ideal seviye.
Ben şimdilik 4GHZ sabitledim. Turboyu ve diğerlerini kapattım. CPU/Nb ve HT değerlerine şimdilik dokunmadım. Tek ekran kartında uzun bir süre bu yeterli gelecektir. Zaten 4GHZ FX8320 artık yetmiyorsa 4,5 GHZ yapmak da durumu kurtarmaz...

@zhd93
Download süresince boşu boşuna elektrik parası ödersin. İhtiyaç halinde OC yapıp onun dışında default kullanım yapavcak şekilde biosta profilleri kaydedip kullanmak en doğrusu olacaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 31 Temmuz 2013; 14:07:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @PROOFF
D
10 yıl
Binbaşı

Merhaba Arkadaşlar,
Ben Gigabyte 990FXA UD5 rev1 anakart ve G-Skill Ares /blue/ 2133 mhz ram ile bu işlemciyi kullanmaktayım. Ancak şöyle bir sorum var. Bu işlemci 1866 mhz destekliyor diye biliyorum.
Ramimi 1866 da 1.5v ile çalıştırırsam. 1.65v ile 2133 de çalıştırmıştan daha iyi performans elde eder miyim bu durumda?



E
9 yıl
Yüzbaşı

Overclock Türkçe’ye en yakın şekli ile hız aşırtma olarak tanımlanabilir. İşlemci ya da ekran kartına yapılan hız aşırtma işlemi, sistemin yetersiz kaldığı uygulamalarda –oyun, video düzenleme, sıkıştırma, bilimsel hesaplar gibi- işlemci ya da ekran kartının çalışma frekansı üst düzeye alınarak gerçekleştirilir.



Overclock (OC) işi aslında biraz şansa bağlı, neden?

Şimdi her işlemcinin fabrika çıkışı bir çalışma voltaj değeri vardır. Bu değer kiminde düşüktür (1.30 V ) ya da yüksektir (1.4 ve üzeri), bu da sizin voltaj verebileceğiniz üst sınırı belirler.

Sizin hali hazırda 1.4 V stock voltajı olan işlemciniz ile pek ileri gitmeniz mümkün değil. Sizi voltaj değeri sınırlayacaktır, voltaj değeriniz düşük olsa bile sisteme ekstradan voltaj verirseniz sıcaklık değerleri artacak ve bu durumla başa çıkabilecek bir soğutma sisteminiz yoksa bu seferde sıcaklık limitine takılacaksınız.



Sanırım ben şanlı olan gruptanım FX8320 1,3 V ile geldi, turbo açıkken yer yer 1,44 V bile gördüğüm oldu, ben de 1,38 V ile 4,3 GHZ denemesi yaptığımda Prime 95 ve bilimum testten başarıyla geçti sistemim fakat sıcaklıklar aldı başını gitti. Ben de işlemci soğutucu almak zorunda kaldım, Cooler Master 120 XL taktım ve sıcaklıkları sabitledim, zaten 4.3 GHZ fazla fazla yetiyor, dahası için şimdilik gerek duymuyorum.



Overclock bende yaver gitti, sisteme normalden fazla voltaj vermeden istediğim bir alt değerde istediğim frekansı yakaladım, oyunlara etkisi elbette oldu. Ama siz siz olun sağlam bir psu olmadan bu işlere kalkmayın, istediğiniz gücü verecek bir sisteminiz yoksa bunlarla uğraşmakta pek akıl karı değil.


--



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.