Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
1471
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fransa, uzaya 'lazer silahları' yerleştirmeyi planlıyor
L
5 yıl
General
Konu Sahibi


Fransa başbakanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada 'Uzay Komutanlığı' adı altında yeni bir askeri komutanlık kurma yönündeki planlarını ilk kez duyurmuştu. Şimdi bu konuyla ilgili bazı yeni açıklamalar yapıldı. Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, yakın bir zamanda uzaya silahlarla donatılmış uydular göndereceklerini söyledi.



Fransa, uzay savunma konusunda 2025 yılına kadar toplam 4,3 milyar euroluk bir bütçe ayırmış durumda. Bu bütçenin 780 milyon doları askeri nano uydular geliştirmek amacıyla kullanılacak. Florence Parly, uyduların makineli tüfekler ve lazer silahlarıyla donatılacağını ve tamamıyla savunma amaçlı işlev göreceğini söyledi.



Ayrıca Bkz.Fransa'nın 14 Temmuz kutlamalarına 'Green Goblin' damgasını vurdu

Yeni uzay savunma sistemlerinin Dış Uzay Anlaşması'nı (Outer Space Treaty) ihlal etmeyeceğini de belirten Florence Parly,"Aktif savunma saldırgan bir strateji değildir; kendini savunmadır. Eğer uydularımız tehdit altındaysa rakiplerimizin gözünü kamaştırmayı düşünüyoruz. Düşmanca hareketler tespit etmemiz durumunda bizim de bunlara en uygun şekilde cevap vermemiz uluslararası kanunlar dahilinde tamamıyla makuldur." şeklinde konuştu.

 



Parly ayrıca yörüngeye yerleştirmeyi planladıkları uyduların bir kısmının 'gözcü' olarak görev yapacağını söyledi. Buna göre gözcü sınıfındaki uydular yörüngede kritik bölgelere yerleştirilecek ve Fransa'nın uzay teknolojilerini koruyacak. Parly bu uyduların gelişmiş kamera sistemleriyle donatılacağını belirtti.



Uzay savunma konusunda son dönemlerde ilginç bazı gelişmeler yaşanıyor. ABD başkanı Donald Trump, geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada uzayın artık bir çatışma alanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söylemiş ve bu doğrultuda ABD'nin de uzayda askeri bir güç kurması gerektiğini ifade etmişti. Trump'ın açıklamalarından sonra resmi adımlar da atıldı. ABD, 2020 yılı itibarıyla tıpkı kara, hava ve deniz kuvvetleri gibi bağımsız bir uzay kuvvetlerine sahip olacak.



Rusya, Çin ve Hindistan'ın anti uydu füzeleri var




ABD yönetimi, uzay savunma sistemlerini Rusya, Çin ve Hindistan gibi ülkelerin anti uydu silahları üretmesi nedeniyle gerekli görüyor. Çin, 2007 yılında yaptığı bir test sırasında yörüngedeki bir uyduyu Yeryüzü'nden bir füze fırlatarak yok etmişti. Çin'in hedef aldığı uydu kendisine aitti ancak bu test denemesi, hala Dünya yörüngesinde dönen binlerce parça çöplüğün oluşmasına neden olmuştu. Benzer bir anti uydu silahını geçtiğimiz mart ayında Hindistan da test etmişti. 

 

 Haberi Portalda Gör

M
5 yıl
Yüzbaşı

Uzaya ilk kim askeri üsler, silahlar vs. taşır, yani uzay kuvvetlerini ilk kim kurarsa gelecekte onun borusu öter. Tabi dünya o zamana kadar küresel ısınmadan dolayı venüse doğru evrilmezse. Eğer küresel ısınma herkesin hissedeceği bir seviyeye gelirse dünyada ülkeler kalmayabilir ve bu yüzden süper güç muhabbeti de ortadan kalkar. Bu tarz projeler yerine daha farklı şeylerin olduğu bir dünya bizi bekliyor.
Tahminimce küresel ısınmadan dolayı tüm dünya ülkeleri birleşip uzlaşıcak ve doğayı kirleten her şeyden vazgeçicekler.
Doğayı kirleten şeylerden vazgeçmek de şuan ki düzenin yıkılması, tüm ülkelerin birleşmesi ve belki de paranın kalkması ile olacak.
Tabi daha saymadığım bir çok şey var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmahmutd -- 29 Temmuz 2019; 18:56:9 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 yıl
Yarbay

Uzaydaki uydulara yonelik muhtemel bir savas yorungeyi o kadar cok uzay copuyle doldurabilir ki, bir daha uzaya arac gondermeyi imkansiz kilip insanligi binlerce yil gezegene hapsedebilir. Insanligin uzay macerasida baslamadan bitmis olur




H
5 yıl
Binbaşı

Galaksiler arası savaş çıkacak. Nihayet filmlerde gördüğümüz şeyleri yaşayabileceğiz.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
5 yıl
Yarbay

Hangi kanalda bu izleyelim. Baya heyecanlı gözüküyor.

Şaka bir yana zannetmiyorum. Paranın ortadan kalkmasına ihtimal dahi vermiyorum ama umarım görürüz ya.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @madmahmutd
A
5 yıl
Yarbay

Herhangi bir savaş esnasında uyduları vurup düşmanın iletişimini bitirecekler. Türkiye de felaket senaryosunda alternatif iletişim kanallarımız varmıdır acaba




İ
5 yıl
Teğmen

Aha! Uzayda silahlanma da başladı. Yandık, şöyle ki arkasından illa ki diğer milletlerde yarış şeklinde silahlandırılmış uydularını göndermeye başlayacaklardır. Her an herkese doğrultulmuş silahlarla dolu bir dünya...



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

C
5 yıl
Yarbay

o kadar sömürgeyi koruması lazım tabi..




D
5 yıl
Yarbay

cok fazla sudo science kaynaga maruz kalmissin. aklini bulandirmis belliki.




Bu mesajda bahsedilenler: @terimer
A
5 yıl
Yarbay

En sonunda küresel ısınmaya inanmayan birini buldum, sağol hocam.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @terimer
D
5 yıl
Yarbay

"Ucuna taramalı takalım" esprisi gerçek oluyor :D




M
5 yıl
Yüzbaşı

O döngü 10 bin yılda gerçekleşiyormuş. (Ben şimdi bir konu açıcam, bakalım var veya yok diyen kaç kişi)
http://politeknik.org.tr/iklim-degisikligi-tartismalarinda-madalyonun-oteki-yuzu-kerem-cankocak/?fbclid=IwAR2j-9S6QxH5eYiNLl4OtCJ0pY9j76QF7EB8K_2-auP8VI3EpHsHoCvdybg

Eskiden biliyordum ama şu konudaki videolar baya bir çeldi aklımı.
https://forum.donanimhaber.com/dehsete-kapildim-saka-maka-degil-dunyanin-sonunu-getirdik-galiba-kuresel-isinmadan-dolayi--139015680#139022444

Uzay kuvvetlerinin amacı dediğiniz gibi uydu korumak değil.
Uzay kuvveti olan ülke şuan ki dünyada Amerikanın konumundan gelecekteki konjonktürde daha etkili daha güçlü bir konumda olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmahmutd -- 1 Ağustos 2019; 0:16:3 >


Bu mesajda bahsedilenler: @terimer
F
5 yıl
Binbaşı

Gerçekten dünyadan çok kopuk durumdayız. Biz ne ile uğraşıyoruz, adamlar ne ile uğraşıyor?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.