Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
448
Cevap
17421
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Fragman (2. sayfa)
A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

David F. Sandberg - 1981-İsveç

< Resime gitmek için tıklayın >


David F. Sandberg ; 1981 - Jönköping-İSVEÇ doğumlu yönetmen. Eşi ; 1981 - Jönköping-İSVEÇ doğumlu Lotta Losten. Konunun ucu ona da dokunduğu için yazdım yoksa elin adamının karısından bana ne. Konu ne peki ? Konu şu ; David F. Sandberg youtube da ki "ponysmasher" hesabından (https://www.youtube.com/user/ponysmasher) , kendi çektiği , karısının oynadığı kısa korku Filmleri yayınlayan amatör(?) bir yönetmendi. 2013 yılında yayınladığı "Lights Out" , "Fright Meter Awards - En İyi Kısa Korku Filmi" ödülünü aldı



Videoyu izlemek için tıklayınız


Aldığı ödül , adaylık falan bir yana , Film o kadar başarılı oldu ki adeta viral bir hal aldı. Sonuç olarak Sandberg direkt olarak Hollywood yönetmenliğine terfi etti. 2016 yılında "Lights Out" un uzun metrajlı Hollywood versiyonunu yönetti.


< Resime gitmek için tıklayın >

(Daha izlemediğim için yorum yazmayacağım. Sonra düzenlerim)

Ardından ünlü , Korku Seansı (The Conjuring-2013) serisinin son filmi , Annabelle: Kötülüğün Doğuşu (Annabelle: Creation-2017) Filminin yönetmenliğini yaptı.


< Resime gitmek için tıklayın >


Ben beğendim. Özellikle yönetmen David F. Sandberg in 2 dakika 41 saniyelik kısa korku filmi sayesinde bu noktaya gelmesi ayrı bir başarı hikayesi. Filmin konusu hakkında veya ilerleyişi hakkında birşey demeyeceğim. Fakat sonunda hem orijinal filme hem de orijinal Annabelle bebeğine yaptığı göndermeyi beğendim.


Şuanda da 2019 da gösterime girecek "Shazam" filminin yönetmenliğini yapıyor.


Bukadar laf salatasını neden yaptık ? Birçok dahi yönetmen varken neden sadece onun hakkında yazdık ? Olay şu ;


David F. Sandberg benim gözümde Hollywood ile ilgili bütün o "torpil lazım , adamın olması lazım v.s" saçmalığını yıkan adamdır. Demek ki doğru,düzgün çekilen 2 dakika 41saniyelik bir kısa film Hollywood un bir yönetmeni keşfetmesi için yeterli oluyormuş. Ülkemiz dışına çıkamayan , çıkmayı beceremediği için bahaneler üreten , fok atan bütün yönetmenlerimize kapak olsun. Youtube da Film Riot kanalında David F. Sandberg in röportajı var izlemenizi tavsiye ederim.



A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ziyaret (The Visit-2015)


< Resime gitmek için tıklayın >


Daha önce fragmanının izleyip meraklandığım bir filmdi. Daha yeni izleme fırsatım oldu. Şamaroğlanın filmiymiş meğer. Bilseydim hiç zahmet etmezdim. Birkere başlamış bulundum , bari seyredeyim dedim. Senaryo iyi olduktan sonra yönetmen takıntım pek yoktur aslında. Malum Hollywood filmlerinde oturmuş bir sistem vardır , kendi tarzını çok belli eden belli başlı yönetmenler hariç filmi kimin çektiği pek farketmez oyüzden. Ancak Şamaroğlana bariz bir antipatim var. 6.His hariç bütün filmleri berbat. Bu film de istisna değil. Bütün filmlerinde bir şaşırtma , bir ters köşe yapma hevesi var. Ancak bu işe yaramadığı gibi bir müddet sonra fena halde bıktırıyor. Bir gram bile korkutmayı başaramayan saçma bir film.



A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Karabasan (The Babadook-2017)


< Resime gitmek için tıklayın >


Genç yaşta , uyumsuz ve problemli bir çocukla tekbaşına uğraşmak zorunda kalan dul bir kadının psikolojik durumunu gayet iyi anlatıyor. Yaşadıklarının kendisine ve oğluna geri dönüşü ise ; Babadook. Uzun zamandır böyle bir sona hasrettim doğrusu. Filmlerde devamlı "Arkası gelecek sonu" dediğim şeyi seyretmekten bıkmıştım. Sırf devamını çekebilmek için muğlak bırakılan film sonları baygınlık veriyor artık.



A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

28 Gün Sonra (28 Days Later-2002)


< Resime gitmek için tıklayın >


Kendi türü içinde (Zombi filmleri) çığır açmış bir filmdir. Klasik "Uyuşuk Zombi" lerden gayet hızlı ve dinamik zombilere geçişi sağlamış , böylelikle zombi filmlerindeki atmosferi değiştirerek türe aksiyon katmıştır. Nitekim artık hiçbir Zombi eskisi gibi olmayacak. Hatta türün mimarlarından George A. Romero bile bu filme karşılık vermek zorunda kalmıştır. Ayrıca bu filme sadece "Korku" veya "Zombi" filmi demek haksızlık olur. İnsanoğlunun içindeki kötülüğüde anlatan bir filmdir. Zira an gelir "Yaşayan" ların "Zombi" lerden daha kötü olduğunu görürüz filmde.



A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

28 Hafta Sonra (28 Weeks Later-2007)


< Resime gitmek için tıklayın >


Bir devam filmi olarak çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Seyredilemeyecek kadar kötü değil ama ilk filmin etkisi kesinlikle yok. İnsanlar da benim gibi düşünmüş olmalı ki , ilk film (28 Gün Sonra) 8 milyon dolar bütçeyle 84.7 milyon dolar hasılat yapmış olmasına rağmen ikinci Fim (28 Hafta Sonra) 15 milyon dolar bütçeyle 64.2 milyon dolar hasılatta kalmış.



A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Dünya Savaşı Z (World War Z-2013)


< Resime gitmek için tıklayın >


Zombilerden konu açıldı madem o kanaldan devam edelim. Bu Filmi de "28 Gün Sonra" ekolünün bir parçası olarak düşünürsek çok da haksız sayılmayız. Yine hızla dönüşen , hızlı ve öfkeli zombiler bizi bekliyor. Bu filmin kötü olduğu anlamına gelmiyor. Aksine benim beğendiğim bir film. Kaynağı belli olmayan bir virüse karşı kovalamaca. Bu kez Zombilerle savaşmaktan çok tedaviyi bulmaya çalışıyoruz. Brad Pitt oyunculuğuna laf yok , en azından bu film için. Diğer oyuncular için de keza durum aynı.



A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Zombilerin Şafağı (Shaun Of The Dead-2004)


< Resime gitmek için tıklayın >


"En İyi Zombi Filmleri" sıralamasında yerli ve yabancı listelerin başlarında gelen bu Filmi ben birtürlü "Zombi Filmi" katagorisinde göremedim. Hatta "Korku Filmi" katagorisinde bile. Daha çok "Komedi Filmi" katagorisinde olabilir bana kalırsa. Hatta "Korku-Komedi" tarzı dersek daha iyi olur (Mesela "Haunted Honeymoon-1986" gibi) Filmi beğenerek , çok da gülerek izledim (Hatta birçok kere). Ama bana kalırsa ciddi ciddi "Zombi Filmleri" katagorisinde izlenecek bir film değil.


Not : Filmin sonunda , başına yaptığı gönderme (Aslında hayatlarımıza yaptığı gönderme desek daha doğru olur) deyim yerindeyse "Cuk oturmuş"





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 30 Nisan 2018; 20:27:2 >

A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

15 DAKİKA ARA...


Tekrar Çekilmemesi Gereken Filmler :

1) Conan the Barbarian-1982 (Maalesef cekildi)
2) Conan the Destroyer-1984
3) Total Recall-1990 (Maalesef çekildi)
4) Starship Troopers-1997 (Serisi çekildi (2. sınıf film olarak) ve hala çekilmeye devam ediyor)
5) Yüzüklerin Efendisi Serisi
6) Terminator-1984 (Gittikçe kötüleşen Serisi çekildi)
7) Thing-1982 (2011 de yeni filmini çektiler. Ancak orada bir numara çevirdiler. İyi de yaptılar)


Bana göre tekrar çekilmemesi gereken filmlerin listesi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 1 Mayıs 2018; 21:52:48 >

A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Cadı (The VVitch: A New-England Folktale-2015)


< Resime gitmek için tıklayın >


Korku filmi falan değil bu. Kendi söylediği gibi "A New-England Folktale" yani halk hikayesinden başka birşey değil. Korkanlar neresinden korktu anlamış değilim. Sonuna kadar seyretmemin tek sebebi "İntikam" dı. Film onu da seyircinin elinden alıp saçmasapan bir şekilde bitiyor. Ucuz bir film ; hem kelime anlamıyla hem mecazi olarak.



A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Rec: Ölüm Çığlığı ([Rec]-2007)


< Resime gitmek için tıklayın >


"Kan yoluyla bulaşan şeytani ruh". Nekadar saçma değilmi ? Üstelik Hollywood malı değil. Hatta Amerikan malı da değil. Hatta ve hatta dili İngilizce bile değil. Bir İspanyol korku filmi bu kadar sevilmesinin ve tutmasının bir anlamı olmalı. O da şu ; "İyi bir iş yaparsan karşılığını alırsın." Daha önce de kullanılan bir teknik olsa bile el kamerası ile çekim tekniğinin çok iyi kullanması , sanki tek planmış gibi kurgulanması ve bunu neredeyse mükemmel yapması belki de filmi bukadar iyi yapmıştır. Her nekadar Hollywood standartlarına göre az görülse de 32.5 milyon dolarlık ciroyu sadece 2 milyon dolarlık bir bütçeyle yapması (16 kat para kazandırmış demektir) neden devamı çekildi ? sorusuna yanıt verir sanırım. Türk sinemasının dünyada neden böyle bir başarı yakalayamadığına bahane olarak "Dil , bütçe , önyargı v.s" saçmalıklarını öne süren yapımcı-yönetmenlerimize ders olarak gösterilmeli.


Not : Serinin diğer filmlerini de seyrettim. Yorum yapmaya gerek görmüyorum (Kötüler yani ; hatta birtanesini ileri sararak seyretmeme rağmen sonuna kadar seyredemedim)



A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Kardan Adam (The Snowman-2017)


< Resime gitmek için tıklayın >


Güzel manzaralar , güzel oyunculuk , güzel film. Ben öyle "Vakit nakittir" deyip paldır küldür ilerleyen , daha karakteri tanımadan , anlamadan biten filmleri sevmiyorum. Fazladan bir iki sahne dışında film ne gereğinden fazla uzundu ne de kısa. Yanlız film de eksik birşey var. Adını tam koyamadım ama şu olabilir ; Bu tür polisiye filmlerde (ve kitaplarda) sonunda katil ortaya çıkınca , geriye bakıpta "Tabi ya , film (kitap) boyunca zaten ipuçları onu gösteriyordu" dersin. Bu filmde o yok. Katilin kimliğiyle ilgili yeteri kadar bilgi ve ipucu vermiyor. Bu da filmin sonunda pek keyif vermiyor. Bir ikinci itirazım ise Baba-Kız ın sonunun aynı olmasına.


Not : Norveçli polisiye yazarı, müzisyen ve futbolcu Jo Nesbø nun "Snømannen" isimli Romanında uyarlama.



A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ruhlar Bölgesi (Insidious-2010)


< Resime gitmek için tıklayın >


Bir ateist hayalet filmi çekerse böyle birşey olur herhalde. Tanrı yı aradan çıkartıp işi evrene bağlama konusunda çok da yeterli bulmadım ben. İyi başlayıp iyi devam etse de , filmin başından beri dehşetle korkulan "Kötü" , karikatürize bir "Darth Maul" çakması çıkınca açıkcası korkmaktan çok güldüm. Bir de üstüne bu "Şeytani" karakter ağzının ortasına çakılan iki sümsükle bertaraf edilince Filmin oluşturulmaya çalışılan karizması yerle bir oldu gözümde.



A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ruhlar Bölgesi 2 (Insidious Chapter 2-2013)


< Resime gitmek için tıklayın >


Filmin korkutucu olmasının tek sebebi karanlık çekilmesi. Onun dışında bir numarası yok. İş yaptı diye Seri olarak planlanmamış bir filmin ikincisi çekilirse , senaryosu böyle saçmalamaya başlıyor. Sanki senaryo daha hazır değilmişte filmi çekerken oluşturulmuş. Bir konu bulmuşlar çekmeye başlayınca ilk filmi tekrar izleyip İlk filme uydurmaya çalışmışlar gibi. Olayı "Psycho" ya bağlamak çok saçma ve yapmacık olmuş. Ancak Senaryoyu çok dert etmeden , senaryo tutarsızlıklarının dikkatinizi dağıtmasına izin vermeden seyredilebilir.



A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ruhlar Bölgesi: Bölüm 3 (Insidious: Chapter 3-2015)


< Resime gitmek için tıklayın >


İlk iki filmde de rahatsız etmişti ama bu filmde daha bariz bir şekilde rahatsız edici abartılı oyunculuğu beni filmden soğuttu. Kim ? Medyum rolünü oynayan Lin Shaye. Madem bukadar korkuyorsun bu işi yapma. Ya oyuncunun tarzı bu (genelde Tiyatro kökenli oyuncularda görülür bu. Tiyatro sahnesinde , salonun diğer ucuna da duyguyu geçirebilmek için abartılı oynamak zorunda kalırsın) ya da yönetmenlerin. İlk üç filmde de "Kötü Karakter" ler fazla karikatürize ve zayıf. Velasıl Film kendi zannettiği kadar korkunç bir film değil. Bu arada Film ilk iki Filmin öncesini anlatıyor.



A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Kral: Arthur Kılıç Efsanesi (King Arthur: Legend of the Sword 2017)


< Resime gitmek için tıklayın >


Çok iyi bir film olmamasına rağmen ben beğendim. Guy Ritchie kendine has bir tarzla çekmiş. Kral Arthur zaten fantastik bir hikaye. Bu filmde de bu fantastik yönü öne çıkartılmış. Ben hem konusunu hem açılış sahnesini aşırı derecede Rus Filmi "Gece Nöbeti" (Nochnoy Dozor-2004) ne benzettim.


Not: Aklıma gelmişken "Nochnoy Dozor" a da bir yazı yazayım. Bilmeyen varsa öğrensin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 2 Mayıs 2018; 12:20:41 >

A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Gece Nöbeti (Night Watch/Nochnoy Dozor-2004)


< Resime gitmek için tıklayın >


Kazak asıllı Rus Yapımcı/Yönetmen Timur Bekmambetov un , Sergey Lukyanenko un aynı adlı Romanında uyarladığı Fantastik Rus Filmi. Benim beğendiğim bir Film. Amerikan Fantastik Filmlerinden bıkanlar için Rus Fantastik Filmi. Öncelikle şunu söyleyeyim , bu senaryoyu Hollywood çekseydi sonuç çok daha farklı olurdu. Kötü çekildiği için değil (bilakis iyi çekilmiş bir film) altında Made İn USA yazdığı için. Neyse konuya dönelim : "Işığın Koruyucuları"nın , İnsanların dünyasını "Karanlığın Savaşçıları"na karşı koruma çabası şeklinde özetleyebiliriz . Fantastik türün takipçilerine öneririm.



A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Gündüz Nöbeti (Day Watch / Dnevnoy Dozor-2006)


< Resime gitmek için tıklayın >


"Gece Nöbeti" Filminin devam filmi. Ana karakter , ana konu aynı. Bukez herşeyi düzeltebilmek için "Kader Tebeşiri"nin peşindeyiz.



A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

1408-(2007)


< Resime gitmek için tıklayın >


Stephen King in "Everything's Eventual" (Türkiyede "Karanlık Öyküler" adıyla piyasaya çıktı) kitabındaki 14 öyküden biri olan "1408" in aynı adla çekilen filmi. Beğenerek izlediğim bir Film. İyi olduğu dışında başka birşey söylemeyeceğim. Ben gözüme çarpan bazı detaylardan bahsedeceğim. Birincisi 1408 no lu odanın neden kötü olduğuyla alakalı. Açıkcası bir sebebi yok. sadece odanın "Doğuştan" kötü olduğunu biliyoruz. Tıpkı "Rose Red Konağı" gibi. İkincisi ise filme ismini veren oda numarasıyla alakalı. Otellerde oda numarasının başındaki rakamlar kat , sonundakilerde kattaki oda numarası şeklinde yazılır. Filmin başında otel müdüründen , otelin sahibi olan Japon şirketin 13. katın varlığını reddettiğini öğreniyoruz. Gerçek hayatta da aynı şekildedir , özellikle Amerika da. Bildiğim kadarıyla çoğu otelde 13. kat yok. Dolayısıyla aslında 13. kat 8 numaralı odada geçiyor olaylar. Ve 1408 numaralarını topladığımızda 13 sayısını veriyor bize.


Not : Eklemeyi unutmuşum , filmin 2-3 farklı sonu var. Ben iki ayrı sonlu versiyonlarını seyrettim , bakalım size hangisi denk gelecek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arghh -- 3 Mayıs 2018; 0:14:32 >

A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yaratık: Covenant (Alien: Covenant-2017)


< Resime gitmek için tıklayın >

"Yönetmen Scott, geçtiğimiz haftalarda yaptığı son açıklamasında, 1979 yapımı Alien ile başlayan seride artık yaratık Xenomorph’un evriminin tamamlandığını ve yeni bir film çekilecekse bile bunun yapay zekaya odaklanması gerektiğini söylemişti."

"Alien :covenant" filmi bir Alien filmi değil bana kalırsa. Yukarıdaki açıklamada bunu doğrular nitelikte. Filmde birkaç sahne dışında , o sahnelerde de birkaç dakika haricinde , Alien filminde Alien den eser yok. Seri boyunca ölmek nedir bilmeyen Alien , neredeyse taşla öldürülebilir içleracısı bir hale dönmüş. Film boyunca David isimli yapay zekanın , zekasını kaçırmasını izliyoruz. Sonu ise sırf seriyi devam ettirebilmek için olmaması gereken birşekilde bitirilmiş.



A
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Cehenneme Bir Adım (The Descent-2005)


< Resime gitmek için tıklayın >


Yerli ve yabancı (Özellikle yerli) "En İyi Korku Filmleri" listelerinde ismini üst sıralarda sıkça gördüğüm bir filmdi. İzledikten sonra düşündüğüm ise "Bumuymuş" oldu. Kötü olduğunu söyleyemem , ama o listelere üst sıralardan girmeyi haketmiyor. Konusu şu ; İnsan yiyen yaratıklarla dolu bir mağarada kadınların "Kocamla yattın" kavgası.


Bu mesaja 1 cevap geldi.