Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4731
Cevap
1196466
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER (2. sayfa)
S
19 yıl
Yüzbaşı

" Piller Piller yine Piller
Eğer çok sık fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, özellikle medeniyetten uzun süre ayrı kalacaksanız, kalem piller ile çalışan modelleri tercih etmenizde yarar vardır. Bir gezi esnasında biten pillerinizi bir bakkaldan satın alabileceğiniz piller ile çok çabuk değiştirip, çekimlerinize devam edebilirsiniz. (Günümüzde şarj edilebilen kalem piller 2400mAh, 2500mAh’lik değerlere ulaşmıştır.) Ayrıca örnek vermek gerekirse; fotoğraf makineniz 2XAA kalem pil ile çalışıyorsa iki adet daha yedek bir set almakta fayda vardır. "

Sevgili dostum Mertkan,
Yukarda yazmış olduğun piller hakkındaki bu yazıdan sonra Olympus C-770 UZ tanıtman bana biraz garip geldi..Alkaline pilleri tanıtıp bu tür pilleri kullanmanın daha kullanışlı olduğunu yazmanın ardından Lityum pilli bir makineyi tanıtman biraz kafada soru işaretleri yaratabilir gibi geldi bana..yanlış anlama bu benim açımdan değil ilk defa bu yazıyı okuyacak olanlar için..ayrıca Olympus C-770 UZ'nin XD Picture Card kullanması bana göre büyük dezavantaj..çünkü fiyat olarak yüksek bir card ve SD-MMC kartlar tanınan ve kullanışlı bir kart değil bildiğim kadarıyla..bunları belirtme gereği duydum sadece yoksa yazıların oldukça güzel ve bilgi verici..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sevgili Doğan,

Evet piller konusunda kendi yazdıklarımın tamamen arkasındayım, sonuçta benim düşüncelerim. Fakat bu topic altında fotoğraf makinelerine ön inceleme yaparken, makinenin AA pil ile mi yoksa lit.ion pil ile mi çalıştığına dikkat etmiyorum. Çünkü amaç; yeni ve istek alan fotoğraf makinelerini küçük bir mercek altına alarak özellikle ingilizce konusunda yeterli düzeyde olmayan arkadaşlara yardımcı olmak. Hatta öyle ki; pil konusunda dostlarım arasında tamamen benimle zıt düşüncede olanlar da var

Kısacsı bu topic altında sadece AA piller ile çalışan makineleri değil, varsa güneş enerjisiyle dahi çalışabilen fotoğraf makinelerini incelemeye çalışacağım. Ayrıca yeri geldikçe D-SLR ya da SLR makinelerin de incelemelerini bizzat yapacağım.



F
19 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: mtkn3

Sevgili Melih,

Vakit buldukça ön incelemeleri güncelleyeceğim. Bu arada IXUS'lara da sıra gelecek. Hangi modelini merak ediyorsun?


bak şimdi şaşırdım işte ,kusura bakma sayın albayım ama ben sana detaylı bir mesaj atmıştım çeşitli modellerin incelemeleri ile ilgili fikrini sormuştum,herhalde sana ulaşmamış(PM) ben de neden cevap alamadım diye üzülüyordum

ben su an bir sony dsc t1 kullanıcısıyım ancak canon ixus 700 e terfi etmeyi ya da dsc t serisinin daha yeni üyelerinden birine geçmeyi düşünüyorum.Bu arada tabi sizin incelediğiniz olympus c7070 ile daha ii bir model olan olympus c7000zoom(ya da 70zoom) modellerini de düşünmedim değil.
şu an daha çok yeni gelecek canon ixus 700 ü merak ediyorum.Ne yazık ki forumda compact modellerin üzerine fazla yazı yok,çok sevilen canon powershot a 95 gibi ixus serisine de biraz yer verilse ya da sony dsc t serisi ve diğer kompakt kamera ürünleri ile ilgili bir iki yazı eklense benim gibi kullanıcılar için çok güzel olurdu.

aslında daha önce de foruma bir iki konu açmıştım ama fazla oralı olan olmamıştı :(orada derdimi biraz anlatmaya çalıştım bkz:
"DSC T1(Satılıktır) yerine yeni kamera ne almalıyım?" bu konu artık izinli değil
"TAVSİYENİZ NEDİR: Sony DSC T serisi ya da Canon İxus 700(sd500)"


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
19 yıl
Yüzbaşı

sayın albayım yine süpersiniz ne diyeyim başka bilemiyorum
çok yardımcı bir üst konu umarım bende birgün kendimi maddi açıdan hazırlar vede
sizin burdaki incelemelerinizi baz alarak yeni bir makine sahibi olurum
vakit buldukça sizden devamını beklıyoruz çünkü ben hepsini kaydediyorum
dedimya umarım birgün makine mi degiştirecegim

saygılarımla


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
19 yıl
Binbaşı

çok sağol mertkan hocam ellerine sağlık


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
19 yıl
Binbaşı

Güzel incelemeler olmuş. Eline sağlık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
19 yıl
Teğmen

Bu fotoğraf makinesi olayı o kadar geniş bi konu ki özet olarak bu verilen başlıklar yeterli ama. Ellerine sağlık


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
19 yıl
Teğmen

merhaba ben nikon 8800 almayı düşünüyorum..
bu makinede otomatik ayarlar var mı yani manuel kullanmak istemediğimiz zaman...bilen var mı bi de siz ne dersiniz baska bi öneriniz var mı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Nikon 8800 full manuel bir fotoğraf makinesi olmasına karşın içerisinde hemen hemen tüm fotoğraf makinelerinde olduğu gibi otomatik ayarlar ve ön tanımlı çekim modları vardır.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
T
19 yıl
Binbaşı

Yazılar çok iyi olmuş. Bilgi verdiğin için teşekkürler.

Hocam Pentax Optio 750Z ve Olympus c70 içinde bir yazı olursa çok işime yarar. Bu iki makinanın arasında kaldım. Sizce hangi ve neden?

Yazılarınızın devamını bekliyoruz. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsunami41 -- 28 Mart 2005, 23:30:02 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sevgili Ömer,

Öncelikle Olympus C70 ile Olympus C-7000 Zoom aynı fotoğraf makineleridir. Seçmiş olduğun fotoğraf makinelerini kısaca kıyaslayacak olursak;

Olympus C-7000 Zoom'un artıları: Biraz daha fazla zoom kabiliyeti olan objektif, daha fazla ön tanımlı beyaz ayarı, biraz daha iyi diyafram açıklığı, Bulb modunun bulunması, hem TIFF hem de RAW desteğinin bulunması, daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek LCD ekranın bulunması.

Pentax Optio 750Z'nin artıları: Biraz daha geniş açı ile fotoğraf çekmeyi sağlayan objektf, beyaz ayarında manuel olarak ayarlama imkanı ve dönebilir LCD ekran bulunması.

Bu seçimde benim oyum Olympus C-7000 Zoom'dan yana.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
19 yıl
Binbaşı

Hocam verdiğiniz bilgiler için çok sağolun. Yalnız benim için video çekimi de önemli kriterlerden biri. Olympus eksilerden biri de XD kart kullanması. Bunun yanında pentax ın eksilerinden biri de mpeg4 formatında çekim yapamaması. Bu eksilerden tam emin değilim. Çünkü kaynaktan kaynağa farklılık gösteriyorlar. Özellikle Olympusun video çekimi konusunda bazı kaynaklarda 640*480 30fps sınırsız MPEG4 derken bazı kaynaklar 20sn ye kadar mov diyor. Eğer sizin bildiğiniz ve güvendiğiniz kaynaklar varsa orada ne olarak geçtiğini yazarsanız çok iyi olur. Yardımınız için şimdiden teşekkürler. Hayırlı günler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sevgili Ömer,

Bence fotoğraf makinelerinin özelliklerini incelerken en iyi kaynak, fotoğraf makinelerinin kendi resmi siteleridir.

Olympus C-7000 Zoom, QuickTime formatında 15fps ve 30fps arasında seçilebilir
SHQ Modunda 640 x 480 (Max. 20sn)
HQ ya da SQ Modunda 320 x 240 (Hafıza kartı ile doğru orantılı/limitsiz) videolar çekebilmektedir.

Pentax Optio 750Z ise, 640x480 ya da 320x240 çözünürlükte 30Fps ve 15fps arasında seçilebilir MOV (QuickTime) formatında (Hafıza kartı ile doğru orantılı/limitsiz) videolar çekebilmektedir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
19 yıl
Yüzbaşı

slm canon G6 hakkında senin düşüncelerin nelerdir?
fiyatının hakkını verirmi sence (MTKn)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gezgin Endurocu -- 30 Mart 2005, 0:46:08 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
19 yıl
Binbaşı

@mtkn3
Haklısınız kendi resmi siteleri en iyi kaynak ama Olympus c70 in katalogtaki bilgileri video çekiminin 640*480 Divx formatında ve 30kare/sn olduğu yazıyor. Şu anda hangisine inanmam gerekiyor bilemiyorum. Sanırım biraz karambole olacak çünkü resmi site (eğer sizin verdiğiniz bilgiler resmi sitedense) ile resmi katalogtaki bilgler uyuşmuyor. Başka bir çelişki ise Usb desteğinde internet üzerinde baktığım yerlerde USB 1.1 olduğu yazıyordu. Fakat elimdeki katalogta USB 2.0 desteğine sahip olduğu yazıyor.

Bir de Makinada Olympus Master 1.0 yazılımı diye birşey var. Bu yazılım yükseltilebiliyor mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sevgili Ömer,

Senin için video konusunu araştırırken, fotoğraf makinelerinin hem resmi sitelerini hem de ön inceleme sitelerinin hemen hemen hepsini inceledim ve en doğru bilgileri sana aktarmaya çalıştım. Kataloglarda ya da broşürlerde basım hataları olabilmektedir ben bu durumla çok karşılaştım. Şimdi sana Olympus C7000'in (Resmi Sitesinden) hangi formatta video kayıt edebildiğini gösteren linkler vereceğim, dilersen sen de bir incele

Link 1 , Link 2

Bu arada yazılım yükseltmek ile firmware update olayından bahsediyorsan, elbette olabilir resmi sitesini araştırmak lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
19 yıl
Binbaşı

@mtkn3

Verdiğin ayrıntılı bilgi için çok teşekkür ederim. Bu gün makinayı inceleme fırsatı bulabilirim. Eğer elime alıp bakmazsam rahat edemeyeceğim. Çünkü makina çok iyi fakat video ya taktım bir kere. Gidip kutusunun üzerindekileri okuyup buraya yazmayı düşünüyorum. İnşallah video çekimi divx tir. Eğer öyleyse hemen alacağım. Yalnız verdiğiniz link olsun diğer başka siteler olsun bu şansı düşürüyor. Sağlık olsun. Olmadı Sony T serilerine döneriz.

Olympusun broşüründe C70 için yeni falan yazıyor. C-70 "Twister" ZOOM diye geçiyor. Ayrıca Mpeg-4 video kayıt özellikle yazılmış. Hatta makinanın resminin üzerinde sadece Mpeg-4 ile ilgili bir kutucuk yerleştirilmiş. Farklı bir model olabilir mi acaba?

İyi geceler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sevgili Ömer,

Sana bir dost tavsiyesinde bulunmak istiyorum Olympus C-70 "Twister" ZOOM, C-7000 Zoom ya da herhangi bir fotoğraf makinesi için video kayıt özelliklerini pek o kadar önemseme. Çünkü bahsettiğimiz cihazlar fotoğraf makinesi ve en iyi şekilde fotoğraf çekebilmek için imal edilmişler, video kayıt etmek için değil Eğer video kayıt konusu senin için çok önemliyse, bence bir video kamera alman çok daha doğru olur. Ayrıca video kameraların da fotoğraf çekebildiklerini hatırlatırım...< Resime gitmek için tıklayın >

Bu arada için rahat etsin diye, yine Olympus'un resmi sitesinden C-70 hakkında teknik bilgilere ulaştım. Orada da Video formatı için QuickTime olduğu yazıyor.

http://www.olympus.com.tr/consumer/29_C-70_ZOOM_Specifications.htm

Eh. artık bunun da aksi çıkarsa ya senin gördüğün model çok farklı ve özel, ya da Olympus'un sitesinde hata yapmışlar. Ama şöyle de olabilir; Mesela C-70 Zoom Avrupa için üretiliyor ama C-7000 Zoom Amerika için, kim bilir belki de C-70 "Twister" ZOOM farklı bir ülke için üretiliyordur. Neden olmasın?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
19 yıl
Binbaşı

@mtkn3
Hocam bugün gittim inceledim. Ve makinanın 640*480 30kare/sn sadece 20sn, 640*480 15kare/sn 30sn, 320*240 30kare/sn sınırsız ve 320*240 15 kare/sn sınırsız. Yani katalog fos çıktı. Eğer vaktim ve üzerimde kalın bişeyler olsaydı distribütör firmaya gidecektim ama nasip değilmiş. İnşaallah bir daha ki sefere. Distrübütör firma Beyaz Bilgisayar. Üsküdar tarafındaymış. Telefonunu buradan vermem pek uygun olmaz. Eğer isteyen olursa telefonlarını da veririm. Bakalım artık. Gezip gördükçe insanın aklı karışıyor. Ayrıca Olympusun flaş ve şarj konusunda pentax kadar iyi olmadığını söyleyen bir fotografçı da oldu. Ellerinde ikisi de vardı ve Pentax daha ucuz olmasına rağmen adam Pentaxı tavsiye etti.

Yakından görünce Sony T3 de baya iyi bir makinaymış. Ama memory stick sorun olabilir diye düşünüyorum.

Yardımların için tekrar sağol. Distribütör firmayla konuştuktan sonra da aldığım cevapları yazarım. İyi geceler.


Bu mesaja 4 cevap geldi.
M
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sevgili Ömer,
Demek ki ben doğru bilgilere ulaşmışım değil mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.