Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
257
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Forumdaki 'Japon araçların parçası pahalıdır' düşüncesi
J
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar;

Genel olarak Japon araçların parçaları konusunda bir pahalılık algısı mevcut. Bu doğru ancak karşıt düşünce olarak Alman araçların parçasının sanki daha ucuz ve daha sorunsuzmuş gibi bir algısı mevcut forumda.

Şu anki aracım Colt Cleartech 2011. Bundan önce Almera 2006 kullanıyordum. Ondan da önce Golf 2002 vardı. İlk aracı almamda vesile olan arkadaş ısrarla Alman almamı gerektiğini söyledi fakat zerre memnun kalmadım, sağ olsun sanayiden çıkmadım sayesinde. Gerçi bendeki aracın geçmişi de sıkıntılı olabilir. Sağ olsun Golf sayesinde hayatımda ilk defa hız sensörü gibi bir arızaya şahit olmuştum.

Tamam, kabul, Alman araçların gerçekten tok bir sürüş hissi var, ancak 1.6 Golf af edersiniz ama tam bir eşşek, 2'ye atıyorum bağırıyor, 3'e atıyorum boğuluyor.

Bunu şu yüzden söylüyorum; Almera için motoru hantal diyen arkadaşlar var, bu doğru ancak Golf 2002 çok mu seri? Hayır. Hatta tonaj farkından dolayı nispeten Almera üst devirlerde daha seri. Her iki aracı da LPG'de kullandım, bu arada Almera LPG 'ye uyumluluk ve yakıt ekonomisi konusunda bir tık daha önde.

Colt'u almadan evvel muadillerinin de 2010-2012 arası modellerine baktım.

Polo, Corsa, Fiesta gibi güzel alternatifleri var. Hatta şöyle söyleyeyim; Colt'a en son baktım, açık ara en genişi Colt idi. Nispeten Polo'ya göre de fiyatı uygun. Polo'da iç malzeme kalitesi daha iyi, hatta belki trim sesleri ve yalıtım konusunda bir tık önde ancak motor (1.4 Polo benzinli atmosferik) Colt'taki 1.3 Mivec'e göre daha hantal. Araç hantal değil ancak Mivec kadar seri bir motor değil, tonaj farkından mı bilemem. Bu arada 0-100 değerlerinden ziyade, kendi görüşlerimi yazıyorum.

Fiesta zaten acayip bir tasarım, hatta arkaya oturmak isterken ben daha iki büklüm olmadan yerleşeni görmedim.

Corsa'yı beğendim, Allah var. Sadece 1.2 motor zayıf, araç gitmiyor.

Burada amaç bir miktar farkındalık yaratmak çünkü bu forumda Japon araçlara karşı insanlarda bir ön yargı var. "Parçası pahalıdır, çağın gerisindedir vs."

Dünyadaki en sorunsuz diyebileceğimiz araçların neredeyse tamamı Japon araçlardır.

Yalıtım zayıf olabilir, motoru çağın gerisinde olabilir, turbo şarjlı olmayabilir (çoğunlukla tercihen) ama en ekonomik ve en sorunsuz motora sahip araçlar, Japon araçlardır.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.