Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
802
Tıklama
0
Öne Çıkarma
format ve yedekleme nasıl yapılır?
G
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Mac mini mid 2010 kullanıyorum. El Capitan yüklüydü ve cihazda bir yavaşlık vardı. High Sierra'ya yükseltim anca bu sürümde Logic Pro 9 u kullanamıyorum. Logic Pro X'e upgrare etmem gerekiyor. Fiyatı 1.400 TL. Ben mac os işletimi sistemine format atmak ve Yosemite yüklemek (veya sıfır kurulumla El Capitan) istiyorum. Ancak diğer yüklü tüm programlarımın yedeklerini alıp yeni bir işletim sistemi yüklemek istiyorum. Bu mümkün mü? Windows format ve yükleme işlerini biliyorum ancak mac os bir kere yükledim yıllar önce... bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.



B
5 yıl
Yarbay

Apple servisinde garanti kapsamındaki cihazlara hem rmat atıyorlar hem de isterseniz downgrade yapıyorlar ama garantisi bitmiş cihazlara ücret karşılığı da olsa yaparlar mı bilmiyorum. Sormanızda fayda var bence



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
5 yıl
Teğmen

Konu açılalı 10 gün olmuş, bu süre zarfında herhangi birşey yapmadıysan yazacaklarım işini görür.

Harici bir diske dosyalarını kapyala/yapıştır yöntemi ile alabilirsin veya istersen tüm işletim sistemini yedeğini de alabilirsin bu tamamen sana kalmış. İşletim sisteminin tüm yedeğini almak için işletim sistemindeki Time Machine özelliğini kullanabileceğin gibi "Carbon Copy Cloner" gibi 3. parti bir yazılımla da bunu yapabilisin.

Sistemi formatlamak için App Store'dan indireceğin işletim sistemine ait Install dosyasını USB'den boot edecek şekilde bir Flash diske yüklemek en iyi yöntem olacaktır, linkte bunun yöntemi yazıyor. https://support.apple.com/tr-tr/HT201372

İnternette Mac'lere format atmak ile ilgili birçok kaynak bulabilirsin, basit bir işlemdir, kolay gelsin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.