Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
300
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Firefox 95 ile tarayıcı, kötü amaçlı yazılıma karşı daha güvenli hale geliyor
C
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Firefox 95 ile tarayıcı, kötü amaçlı yazılıma karşı daha güvenli hale geliyor



Mozilla, Firefox 95 ile RLBox adlı yeni bir korumalı alan teknolojisi getiriyor. Şirket, yeni teknoloji sayesinde tarayıcıyı güvenli hale getirmek için potansiyel olarak hatalı kodu izole etmeyi kolay ve verimli hale getirildiğini ve bazı durumlarda sıfır gün güvenlik açıklarının bile Firefox'taki kullanıcılar için tehdit oluşturmayacağını söylüyor.



Ayrıca Bkz.WhatsApp süreli mesajlara iki yeni süre seçeneği eklendi



RLBox ile Firefox daha güvenli olacak



Mozilla, California San Diego Üniversitesi ve Texas Üniversitesi ile işbirliği içinde geliştirdiği yeni teknolojiyi yaklaşık 2 yıldır test ediyor ve teknoloji üzerinde iyileştirmeler yapıyor. Birçok modern tarayıcı, kötü amaçlı yazılımlardan kullanıcıları korumak için korumalı alan kullanıyorlar ancak bu kesin çözüm sunmuyor.



Firefox, RLBox korumalı alan teknolojisinde bir işlemi WebAssembly'de derliyor ve ardından onu yerel koda dönüştürüyor. Şirket bu yaklaşımın, kodun bir programın farklı bölümleri arasında geçiş yapmasını engellemesi ve sistem belleğin belirli alanlarına erişimi sınırlaması gibi iki önemli avantaj sunduğunu söylüyor.



Firefox 95 ile birlikte Graphite yazı tipi oluşturma motoru, Hunspell yazım denetleyicisi, Ogg multimedya kapsayıcı biçimi, Expat XML ayrıştırıcısı ve Woff2 web yazı tipi sıkıştırma biçimi olmak üzere modüller izole ediliyor. Mozilla bunun, bu alt bileşenlerden herhangi birindeki sıfır gün güvenlik açığı bile Firefox için bir tehdit oluşturmayacağını belirtiyor.




Kaynak:https://www.engadget.com/mozilla-firefox-95-rlbox-190712215.html

 Haberi Portalda Gör

Sanal makine üzerinde çalışması da bunu garanti etmez. Daha önce sanal pc den host pc de kod çalıştırılmasına sebep olan vmware açıkları bulunmuştu.
Yoruma Git
Virinom - 2 yıl +8
P
2 yıl
Yarbay

sanal makine üzerinden çalıştırmadığı sürece
izolasyon diye bir şey olamaz !



Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
2 yıl
Yarbay

Sanal makine üzerinde çalışması da bunu garanti etmez. Daha önce sanal pc den host pc de kod çalıştırılmasına sebep olan vmware açıkları bulunmuştu.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ProjectMan
A
2 yıl
Yarbay

Yıllardır sağlam firefox fanatiğiydim. Bir ara öyle duruma geldi ki utanmasa sistem kaynaklarını 100% kullanacaktı. Yıllarca yine şans verdim en sonunda edgeye geçtim. Değil güvenlik, para veriyorum deseler firefox kullanacağımı sanmıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 yıl
Binbaşı

ben de hiç bir zaman ısınamadım firefox'a yıllardır chorome kullandım.. daha sonra opera'ya geçtim 1 yıldır kullanıyorum.. ekleti tarafında chorome ekletilerini de kullanabiliyor
şuan sanal makine firefox kullanıyorum ama (linux öntanımlı yüklediği için)




Bu mesajda bahsedilenler: @Antor
S
2 yıl
Er

Yıllardır firefox opera kullanırım hiç şikayetim olmadı, chorama alışamadım bi türlü



D
7 ay
Yarbay

macos için en iyisi chrome , firefox dehşet ram yoruyor kasıyor sistemi



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.