Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 6 misafir
8862
Cevap
750194
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (3. sayfa)
H
9 yıl
Çavuş

Hayirli aksamlar abiler.500X in videolarina baktim bazi yazilar okudum.sizlerde izlemissinizdir ve sonuc olarak baya kaliteli bir araba ve fiatin eski tabirlerini yikmak icin yapilan (fiatmi fiat arabami diyenelere) super olmasada bundan sonra cikacak arabalar icin daha saglam daha elektronik bi araclar yapacaklar benim gorusum bu.ha ulkemize gelen arabalari soracak olursak vergilerden sebep bir dunya araba modeli kaybediyoruz .500X ulkemizde bilmiyorum ama dunyada bi yerlere gelecek..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
9 yıl
Teğmen

Biz de nihayet geçen hafta 500L'mizi teslim aldık. 1.3 dizel dualogic Rockstar aşk kırmızı bi-color. Resimler aşağıda. 70.750 artı 500 de kredi dosya masrafı. 36 bin 9 ay sıfır faiz kredi kullandık. Navigasyon ve geri dönüş kamerası hediyeli.
Bu arada yeni gelen 500L'lerde Fiat'ın TPMS denen lastik basınç sistemi standartmış galiba. Ben opsiyon listesinde 500.-TL olarak verilen bu sistemi aracı teslim almadan taktırmayı planlamıştım. Satış müdürü donanıma dahil deyince hoş bir sürpriz oldu. Kendisi de sonradan öğrenmiş dahil olduğunu.
Daha önce Scenic aracımda vardı ve ciddi faydasını görmüştüm.

Bu süreçte epey araştırdım. Şimdi de araştırmaya devam ediyorum. 500L'nin Amerikada da satılıyor olması ve anladığım kadarı ile ciddi olarak tutuluyor olması da güzel bir yönü. Amerikalılar web paylaşımlarını çok yapıyorlar. 2 tane çok yoğun kullanılan 500 forumları var. Bir sürü firma aksesuar üretiyor. Tabi orada extra donanım, motor ve şanzıman paketleri de var. Avrupa'da bile olmayan seçenekler.

Bu arada önemsediğim dijital hız bilgisinin de istenirse ekrana ayarlanabiliyor olmasına sevindim.
Navigasyon olarak TOM TOM'un altyapısı kullanılıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
W
9 yıl
Er

selam arkadaşlar aranıza izmirden katılıyorum. aracımı alalı 3 ay oldu yazmak bugüne kısmetmiş. aracım 2014 model 1.3 rockstar dualogic beyaz renk. eşimin ısrarı üzerine aldığım aracımı 3 aydır büyük keyifle kullanmaktayım. herkese güzel paylaşımlar diliyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whiteaction -- 3 Aralık 2014; 0:52:44 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
9 yıl
Onbaşı

I
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: poplik

Sprey boyayla yazmis boyaya kesin zarar vermistir
yazik olmus arabaya madem adam hatali ara polisi ceksinler arabanin ne gunahi var acidim arabaya dogrusu


POlisin hiç umrunda olmaz.

Bence isabetli olmuş. Ben rampaya ihtiyac duyan kişi tarafından bir suç göremiyorum.

Arkadaşlar arabanızın olması sizi tüm yolların ve kaldırımların ve yaya geçitlerinin sahibi yapmaz.

O kaldırıma park eden arabaların (isterse 30sn duracak olsun) üzerinden dozerle geçmeyi nasıl istiyorum bir bilseniz.

Bana kalsa kaldırım üzerine araç park etmenin cezası aracın piyasa değerinin %10 u kadar olmalı. öyle 50tl 100 tl ile olmaz. 1milyon liralık aracı koyana 100.000 tl cezayı yapıştıracaksın.

üstte arkadaşın dediği gibi bir musibet bin nasihatten iyidir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
9 yıl
Teğmen

500 L ailesi , mutlu huzurlu ve sorunsuz yeni yıllara ....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
9 yıl
Yüzbaşı

Herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl dilerim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
9 yıl
Yüzbaşı

Kendim içinde dileğim umarım yeni yılda forumda Teğmen liğe terfi ederim :))) kaçta oluyor bilmiyorum ama


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @loremore
M
9 yıl
Çavuş

2013 Rockstar Dualogic (24.000 km) ile aranızdayım. :)

Panaromik cam tavanın bu kadar keyif verdiğini tahmin edemezdim.

Herkese kazasız belasız sürüşler,

(Kartal civarında 16 plakalı beyaz rockstar görürseniz selektör yapabilirsiniz, yanlış anlamam) :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 yıl
Er

Slmlar..bugün itibariyle 1.6 multijet 120 hp özel seri beast edition aracımızı teslim aldık..navigasyona girdim ama kapatamıyorum...arkadan arasıra sesleniyor :) aracın acemisiyim, kusura bakmayın...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
9 yıl
Er

Arkadaşlar merhaba ,aranıza yeni katıldım , 1,5 ay kadar önce aldığım 500L 1.6 rockstar aracımı keyifle kullanmaktayım , aracı keyifle kullanabileceğim şekile getirdim sonunda ve sizlerle paylaşmak istedim.
Aldığım araçlarla oynamayı ve standartlarının dışına çıkarmayı severim , düşüncelerinizi alabilirmiyim abartı olan bişey varmıdır yada şurda şuda olsaydı daha güzel olurdu gibilerinden :)
Bu arada yaşım 35 ama keyif yaş dinlemiyor :) ..

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 3 cevap geldi.
B
9 yıl
Yüzbaşı

Sonunda gözümü karartıp aldım Fırtına Sarısı Rockstar'ı . Daha teslim almadım gerçi Bursa'daymış bu hafta içinde elime geçecek. Aldıktan sonra bol bol başınızı ağrıtırım heralde :)

An itibariyle de 30bin 0 faiz kampanyası sona erdi bugün, alacak olanlara haber edeyim.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
V
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: BuzParmak

Uconnect'te benim de bir sorunum var. Telefon bağlantısı, konuşma, görüşme, içerik görüntüleme gayet güzel de; telefonumun içindeki mp3leri dinlemeye çalıştığım zaman CD çizik de ses takılarak geliyormuş gibi oluyor. Ve o zamanlarda otomatik olarak sessize alınma işareti çıkıyor uconnect ekranının sol üstünde. 1-2 saniyelik bazen 4-5 saniye kesinti olup tekrar çalıyor, çaldığı zaman çok güzel, takılmaya başladığı zaman çok sinir bozucu :

Bir sorum da motorla ilgili. Dizel motor hakkında pek bir bilgim yok açıkçası. Çalıştırmadan önce buji işaretinin sönmesini bekle, sonra çalıştır ve git mi? Hararet göstergesinin oynamasını bekleyecek miyim ? Genelde ben yola çıktıktan 1-2 km sonra hararet göstergesi yükseliyor. Yapmam dikkat etmem gereken başka birşeyler de varsa eklerseniz sevinirim.

Bu arada arabayı alalı 3 gün oldu, günlük 100 km yapıyorum iş dolayısıyla ve önceden "Biraz daha geç uyuyayım, gözümü kapatır kapatmaz sabah olacak tekrar iş var" düşüncesi sıkça aklıma gelirken, 3 gündür "Sabah olsun da bineyim arabaya" düşüncesine geçtim. Hem sürüşü hem iç dizaynı hem de konforu fazlasıyla memnun etti beni. En kısa zamanda görsel de eklemeye çalışırım.

*Uconnecte yaşadıklarınızı ben kesinlikle yaşamadım hatta hem usb den hem de telefondan geçişlerle istediğim gibi kullanabilmekteyim..yani takılma vs. hiç yapmadı.

*Motorla ilgili ise kontak açılışından sonra yanan lambaların tamamının bi anlamı var, bizi ilgilendiren ise (ki motorun ilk hazırlığı sol ön kapıyı açar açmaz mazot anlamında zaten yapıyor) ısıtma bujilerinin
çalışıp devreden çıkacağı süreyi beklememiz yeterli olacaktır oda zaten çok ama çok kısa bi süredir (bu durum hava sıcaklığı ile paralleldir ve ışıkların sönmesi kafidir).Sonrasın da araç çalıştırılır ve hiç gaza
basılmadan yani rölantide motor yağının, karterden yağ pompası ile emilip motorun tüm çalışan parçalarını dolaşması beklenir ki bu durum ilk starta belirgin bi şekilde gürültülü çalışması ile de anlaşılır ve normal bi durumdur.
Yine bu esnada en kritik parça motor yatakları ve turbodur ki soğuk motorda ilk çalışma aşınmanın en çok olduğu andır.Akabinde (15-20 sn. sonra) aracı yine aşırı gaza yüklenmeden yani turboyu çok fazla devreye
sokmadan sizin sorunuz olana "hararetin" bile yükselmesini beklememize gerek kalmadan hareket edilir.Bu ilk star durumu sadece çok uzun süreli yani akşamdan sabaha olan durmalar ve aşırı soğuk havalar için geçerlidir.
Yani gün içerisindeki sık start stoplarda bu denli dikkate gerek yoktur.Amaç aracın soğuk motoruna ne zaman nasıl davranmamızdır.Tıpkı insan vücuduna yani kaslara ısınmadan yüklendiğimizde sakatlık yaşamamız gibi
düşünebiliriz..

*Sonuç olarak;
tüm motor tipleri için de geçerli olan ama turbodan dolayı özellikle (benzinli turbolar da dahil) dizel motorlarda daha fazla dikkat edilmesi gereken start/stop hususu;
ilk çalıştırmada kontak açılış süresinden sonra, motor hazırlık ışıklarının (ısıtma buji, ecu vs.) sönmesine mütakip marş basılması, ama asla çalışır çalışmaz gaza yüklenilmemesi ve aracı yüksek devir ile
hareket ettirilmemesidir..
ilk hareket durumumuzda bu bağlamda önemlidir yani soğuk motor ve turboya çok aşırı yüklenmeme ile devam eder ki bahsettiğim gibi soğuk motor elemanlarının en çok aşındığı an bu anlardır.

*Turbo dizel-benzinli motorların start durumunun ve ilk hareketin önemli olduğu gibi bi o kadar da stop edilmesi de dikkat ve önem arz etmektedir...Bunu bir çok araç kullanıcı bilmesine rağmen bilmeyen de vardır..
Şöyle ki; yüksek devirlerde aracımızı kullandık ve istemli yada istemsiz durduk ve hemen aracı stop ettiğimizde yüksek motor devrinden dolayı inanılmaz bi hızla dönen turbo kanatçıkları
(bu devir aracın motor devrinden kat ve kat daha fazladır) motor stop edilmesine rağmen bi süre daha dönmeye devam eder ve motor stop konumunda olduğu için turbo yatağının da yağlanması durmuş olur.
Bu yağlama sağlıklı bir turbonun üstün performansta çalışabilmesi için can damarıdır.Eğer bu yağlamanın bahsettiğimiz şekilde kesilmesine sebep olursak geçmiş olsun turbo sıkıntıları baş göstermeye başlar.
Bu sıkıntılar kullanım alışkanlığına göre kısa yada uzun vadede kendisini gösterecektir.

*Yapılması gereken tek şey yüksek devirlerde kullanılan aracın motorunu park eder etmez hemen stop etmemek ve biraz rölantide turbonun motor ile aynı devri
bulana kadar beklemek ve sonrasında stop etmek...Bu süreyi gözünüzde büyütmeyin 8-15 sn. arasında değişir ama bazen ben de bunu beklemiyorum ve stop ediyorum
amaç ise bu istenmeyen durumun alışkanlık haline dömüşmemesi
Haa zaten düşük bi devirdeydiniz ve aracınızı durur durmaz stop etmeniz bu durumun asla bi sakınca yoktur;
kriter yüksek devirlerde dönen turbonun, motorun devrini yakalaması ile stop ettirilmesidir.
Çünkü tekrar belirtecek olursak aracı stop ettiğimizde motorun anında dönüşü durur ama turbo kısa bi süre de olsa motor durmasından dolayı yağlaması kesilen bi yatakta hala dönmeye devam eder..


hazır klavyeyi elime alımışken bi kaç bilgi ve fotoda ekleyeyim;

Bu durumun önüne geçmek için iki yöntem vardır; ya yukarıda anlatmaya çalıştığım manuel yöntem, yada çeşitli markaların bu yukarıda anlatılan işlemi elektronik olarak yapan ürünleri vardır.
Ürün dediğim tamamiyle elektroniktir ve amacı aracı stop konumuna aldığımızda istediğimiz süre kadar (bunu biz ayarlayabiliriz) motorun çalışması ve yüksek devirlerde dönen turbonun bu süreyi kullanarak
yağlaması kesilmeden motor ile aynı devire geldiğinde stop ettirilmesidir.Cihaza göre değişir ama genelde Turbo Timer diye adlandırılır.ben bundan önceki aracıma bağlamıştım ve kontağı stop
konumuna aldıktan 15 sn. sonra motor aracın içinden inmiş olamama rağmen kendiliğinden stop ediyordu.benim uyguladığım Apexi markasıydı ve tüm performans araçları dahil turbo dizel
motorlara sorunsuz uygulandığı ve sıkıntı çıkarmayışından dolayı tercih etmeme sebep oldu....
bağlantısı ise aşağıda paylaştım kontak ve motor arasında olacak şekilde olmalıdır ve işin ehli ustası tarafından yapılmalıdır..

Tüm bu bahsettiklerimi adı gibi bilen tabiki de vardır zira bilmeyen yada dikkat etmeyen arkadaşlarıma anlatmaya çalıştım
Dilimiz sürçtü ise şimdiden affola..



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viztay -- 23 Nisan 2015; 21:59:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
9 yıl
Binbaşı

Merhaba arkadaşlar genelde bu tarz incelemeler için farklı konular açarım ama forumun seviyesi artık bel hizasında olduğundan buradan kısa incelememi sizinle paylaşmayı uygun gördüm.
Tarih:25.04.2015
Yer: Birmot Beylikdüzü
Araç : Fiat 500X Opening edition 1.6 MJ 120HP 320NM

Cumartesi günü sabah işlerimi hallettikten sonra yolumu Fiat bayiine düşürdüm sırf bu eğlence makinesini incelemek ve test etmek için. Neden eğlence makinesi dediğimi birazdan anlatacağım. Bayii de çok sıcak bir karşılama oldu. Hemen araç başına geçtik. İlk izlenim juke?? Yokk... 500L o da değil.. Derken içine bindim.. Deri döşeme ve yan destekleri çok çok iyi olan koltuklar beni sardı. Hele baldır desteği 500L'den sonra çok çok iyiydi..(Fiat madem böyle koltuk yapabiliyorsun.. O ucube koltukları ne diye verdin bize 500L ile birlikte? ) Araç kırmızı renkteydi, deri döşeme siyah renk ve gayet ferahtı.. deri kalitesi orta düzey diyelim. Hemen önümüzde bilindik uconnect karşılıyor ama benim araçtakinden büyük bir ekrana sahip sanırım 5.8 inch.. Malzeme kalitesi torpido üstü soft touch diğer olması gereken yerler yine aynı şekilde ancak kapı üstleri yine sert ve altı boş plastikten oluşuyor. Torpido gözleri bizim araçlarla aynı mantık ama daha küçükler.. Klima kontrolleri 500L ile aynı. Ve onların tam altında usb sdcard girişi ve aux girişi bulunuyor. Yine 500L de arayıpta bulamadığımız şey olan yükseklik ve derinlik ayarlı tam iki koltuk arasını dolduran kol dayama bir hayli derin ve kullanışlı. İçerisinde de bir adet usb girişi bulunmakta. Vites topuzu ele gayet iyi oturuyor ancak vites ünitesinin plastik kalitesi ve işçiliği vasat.. Direksiyondan bahsetmezsek olmaz.. Direksiyon 500L'nin direksiyonunun hemen hemen aynısı ancak deri kalitesi daha iyi... Bu arada unutmadan deri koltuklu aracımızda koltuk ısıtma da bulunmakta.. Gösterge paneli çok şık ve ergonomik hele ki devir ve hız göstergesi arasında ki renkli ekrandan turbo basıncını görmek paha biçilemez..

Araç genel olarak 500L'ye göre daha dar ve basık hissettiriyor ancak basık hissettirmesinde şuanda cam tavanlı bir araç kullanmamın da payı yok değil.. Arka koltukta ön koltuk bana göre ayarlı iken ( yaklaşık 1,80m boy 92 kg) diz mesafesi yeterli ancak baş mesafesi sınırda kalıyor. Bagaj hacmi eh işte.. Tam boy stepne yok.. Stepnenin etrafında ki boşluklar da doğru değerlendirilememiş. Unutmadan kapı açma kolları çok şık ve retro hissini sonuna kadar hissettiriyor.

Gelelim sürüş dinamiklerine... Kullandığım araç cross + 1.6 Multijet ve 6 ileri manuel şanzımana sahipti. Sürüşe çıkarken normal mod da başladık... Ama o da ne araç resmen beni bırak gideceğim diyor. Direksiyonun düşük hızlarda ki yumuşaklığı CITY modunun etkisiyle gayet alışkın olduğumuz bir durum ancak yüksek hızlarda ki sertliği ve direktliği 500L'den alışık olmadığımız bir durum.. Derken ben çoşuyorum ve aracı sport mod'a çekiyorum.. Arkadaşlar bir çok marka ve modelde bildiğiniz üzere böyle sürüş modları vardır ve çoğu da pazarlama stratejisinden öteye gidememektedir. Ama burada mod'lar araca öylesine direkt etki ediyor ki hayretler içerisinde bırakıyor. Sport mod'da çok farklı bir 500X ile karşılaşıyoruz.. Direksiyon tepkileri çok harika artık city modu devre dışı kalmış durumda. Gaza dokunmanız yeterli tekerleklerin patinaja düşmesi ve ESC ışığının yanıp sönmesi için.. Öyle ki 1 ve 2. viteste esc olmasa sarmaktan gidemeyeceğiz.. Durumlar çok eğlenceli bir hal alıyor normal mod'da dozajlaması zaten iyi olan frenler burada daha da iyi tepkiler veriyor.. Yol giriş çıkışların da ve köprü bağlantılarında aracın dinamiklerini hissetmek adına gayet sert direksiyon tepkileri ile aracın önünü ve arkasını açmaya çalıştım ancak önden açmayı başaramadım.. arka bir kaç yerde açıldı ancak esc devreye girerek dur bakalım dedi.. Aracın yüksekliğine karşın sert girilen virajlarda yana yatma ve tedirgin hissettirme durumu kesinlikle yok.. 17 inch jantlar ve serte dönük amortisörler nedeniyle bu tepkiler gayet iyi.. Şehir içi çukurlarda ki hissayatı ise çok da sert değilim diyor...

Gelelim sonuca bu araç bu hali ile alınır mı evet bal gibi alınır.. 78000TL etiketin altında 5000tl'lik deri koltuktan navigasyon'lu büyük teyp'e. Geri görüş kamerasından bi-xenon farlara bir sürü özellik var araçta.. Bu arada bu fiyat donanım ikilisi sadece opening edition'lar da ve sınırlı sayı da.. Yani opening edition'lar bittiği an böyle bir donanım fiyat ikilisi kalmayacak...Ben sırf meraktan 1.4 turbo 170 hp 250nm ve 9 ileri şanzımanlı için full dolu paket hesaplattım 105000tl gibi bir fiyat çıkardı.. Bu versiyon'da opening edition gelmemiş ve gelmeyecekte.. Ayrıca dizel üniteye 9 ileri ZF gelmeyecek... Dizel ünite'de alfa'dan tanıdığımız 6 ileri TCT görev yapacak...

Makine tam bir eğlence makinesi olmuş.. Bu fiyat donanım paketleri ile şuanda alınır gayet mantıklı. Ama opening edition bittiğinde ne kadar mantıklı fiyatlara satılır onu bilemem... Ancak şunu biliyorum fiat'ın bugüne kadar yaptığı en güzel ve eğlenceli araçlardan birisi olmuş...

not: Yazım ve imla hataları için kusuruma bakmayın oldum olası dilbilgisi konusunda zayıfımdır.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
N
9 yıl
Teğmen

23 Nisan haftasını Çanakkale'de geçirelim dedik ve yollara düştük. Yollarda baya 500L gördüm ki bu kadar görmeyi ummuyordum.
Ama en şaşırtıcı olanı Bozcaada'ya çıktığımda oldu. Hemen fotoğrafladım. Bİlmiyorum araç sahibi forumdan mı. Aracını parkederken bi güldük selamlaştık ama küçücük ada da bile eşini bulduk. ( 34 ES 7319 benimki )
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nzmslv -- 27 Nisan 2015; 13:20:21 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
9 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: poplik


quote:

Orijinalden alıntı: gorkemchem

quote:

Orijinalden alıntı: ocucum

Hocam benzer şeyler benim de başıma geldi. Bindirdim arabaya hatta bazılarına sürdürdüm, donanımları gördüler, sürüş keyfini deneyimlediler, performanstan etkilendiler, laps diye oturdular aşşağıya

Arabaya küçük diyeni bagaja bir oturtsaydınız yeterdi

Bu arada ilk uzun yol deneyimini yaşadık. Aracım 2014 beats edition. Mükemmeldi, bacaklarım hiç rahatsız olmadı, bizim kız tos tos uyudu. Bozuk yol ve kısmen arazi ortamda da bulunduk, aracın içi otoyalda gidiyoz hissiyatını verdi. Yokuşlarda bana mısın demiyor araç. Özellikle 3 ve 4. Viteslerde azıcık gaza fazla bastığınızda turbonun devreye girdiğini hiissetmeniz ve bunu yokuş yukarıdayken bile yapabilmeniz çok zevkli. Yani abartıyor olabilirim ama benim için 120 beygir ve 320 tork güçlü bir arabam olduğu hissini veriyor, bu da bana yetiyor. Ankaraya dönüşüm geceydi ve gece sürüşü de son derece güven verdi. Valla yakıta felan hiç mi hiç bakmadım. Sanki 9-10 lt yaksa umrumda olmayacak o derece yani. Ses ve müzik sisteminden çok memnunum. Navigasyonla savaşımız devam ediyor. O adamın sesini bir türlü kesemedim ve evet haritalar bir güncelleme istiyor, en azından Ankara için bunu biliyorum. Şimdiki hedefim, soğutmalı torpido başarılı mı değil mi onu keşfetmek, bir de arka koltukları yatırdığımda oluşan hacime neler sığdırabilirim onu denemek.

Vallahi hocam binene direkt kapak oluyor zaten. Ben aracımla geçen sene baya bir uzun yol deneyimi yaşadım. Aldıktan bir hafta sonra çıktığım seyahatte 3300 km yaparak akdeniz-ege ne varsa gezdim. Tek bir an olsun beni pişman etmedi. Konforu çok çok iyi maşallah. Benim araç 1.3 olmasına rağmen performansı sizinki kadar olmasada yeterli. Ben bu arabayı konfor ve hacim için tercih ettiğim için beni rahatsız etmiyor. Geçen sene ki o uzun gezide 5.2 bir ortalama yakalamıştım ki çok da kasmadım kendimi. Bagaj gani gani yeterli. Bizde çocuk olmadığı için biz koltukları öne çekip bagaja eşya yığmıştık. Buzdolabı filan da var benim bagajda çok memnunum yani. Soğutmalı torpido gözü soğuk koyduğunuz şeyi başarılı bir şekilde soğuk tutuyor ancak sıcak koyduğunuz şeyin soğuması için bir hayli beklemeniz gerekir. Yaklaşık 40 gün sonra antalya belek'e olan seyahatimi iple çekiyorum bakalım bize neler yaşatacak 500L'miz?

arabaya kucuk diyenlerin bence gozlerinde sorun var
arac sevimli ve sirin gorundugunden oyle algilaniyor


Daha bu haftasonu bir arkadaşa güzel bir kapak oldu. Arabayı görmeden peşin yargı yaptı. Sonra hep beraber benim araçla pikniğe çıktık. Övgüleri görmeniz gerekiyordu. Vay ne kadar büyük. Vay ne kadar yüksek. Vay ne kadar konforlu. Benim leon'da bir sürü tıkırtı var bunda nasıl olmaz gibi sözler. Dedim kardeşim al kapağını bir ara takarsın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @viztay
S
9 yıl
Yüzbaşı

Haftasonu yolculuğumun verileri paylayaşım. Araç 1.6 dizel rockstar..

Afyon-Bursa yüksek rakımdan alçak rakıma inildiği göz önünde bulundurulmalı, yavaş da gidilmedi, 110 120 genelde tabi molalar ve 25 km de bursa şehir içi var. Değerler:

Yol: 290.3 km
Ort.hız: 77 km
Ort tüketim: 4.1

Bursa'da cumartesi şehir içi, yüksek yerlere çıkma, kaybolma, geri geri 200 metre dik yokuştan çıkmaz sokaktan çıkma, bursa meydan, kabus trafik ama son 7 km filan açık şehiriçi trafik


Yol: 36.3 km
Ort.hız: 21 km
Ort tüketim: 7.2

Bursa'dan Afyon'a geliş, tırmanma periodları, biraz daha hızlı gelme, ara sıra 130-150 arası, yarıya yakını klimalı

yol: 290.4
Ort.hız: 82 km
Ort tüketim: 4.8


Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
9 yıl
Çavuş

aracına yeni kavuşmuş arkadaşlara kazasız belasız keyifli sürüşler diliyor, aramıza hoşgeldiniz diyorum ben de.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Er

Merhaba arkadaşlar. 3 gün önce 2014 model sıfır 500L 1.6 Multijet Trekking modelini kullandım. Kısa bir sürüş deneyimim oldu. Uzun yolda kısa mesafe sürdüm. Yola ilk çıktığımda araç güvensiz hissettirdi fakat limitlere geldiğimde tam aksine iyi bir yol tutuş sergiledi. Farketmeden sürekli 130'larda gezinmişim, babamın uyarılarıyla ibreye bakınca anladım. 110 km/h hızdayken bile devir 2000 olmamıştı, motoru çok beğendim. İzolasyon konusunda da araca binince sizi dış dünyadan tamamen yalıtmıyor fakat şaşırtıcı derecede ne yol ne de rüzgar sesini içeri almadı. Ayrıca cam tavanda vardı. Sadece gözlemlerimi paylaşmak istedim. Parasını hak ediyor mu bilmiyorum ama ilk defa bir FİAT aracını beğendim.



S
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: feedbackx

Hocam kısaca aktarayım 1.6 rockstar tecrübelerimi

Sadece Şehir dışı sakin kullanım yarı yüklü araç klima açık. Bursa-Ayvalık Gidiş-Dönüş 580km ortalama hız 74 km Yakıt tüketimi 4.7 lt/100 km

Oranları bilmiyorum Şehir-Dışı içi karışık yoğunluk şehir dışı diyelim tam yüklü araç. Klima full açık. Bursa-Fethiye-Antalya-Bursa 1850km Ortalama hız 58km Yakıt tüketimi 5.3lt/100km

Bursa şehir içi sıkışık trafik işe git gel diyelim ortalama hız 27 km yakıt tüketimi 6.0-6.5lt/100km arasında geziyor.

Şartlar yaz şartları kışın 0.5 litre civarında fazladır bu değerler.

Hocam benim de 1.6 rockstar 2013 benzer değerler.

Son tatilde araçta 4 kişi, tek koltuk yatık, beş kişilik bagaj ve tam dolu, kaldırılan koltuk bölümü de dahil, Afyon Antalya arası ful klima açık, 21 dereceye ayarlı 4.6 ile gittim. (Sonuç rakım farkı)

Adrasan bölgesinde kaldım tatilde, kalanlar bilir dehşet bir yokuş iniş çıkışı var ve tekne turu, etrafta gezi filan derken o yokuş 3 kez inilip çıkıldı, çıralıya giderken oranın yokuşuda inilip çıkıldı, üç ağız tekne turu oranında yokuşu inilip çıkıldı ve sahil yolunda 200 km yakın yol yapıldı, full klimalı, sonra başka bir tatil bölgesi, yine bagajlar yolculuk, yine sürekli klimalı ki 47 dereceyi görmüştüm araçta ve Afyona dönüş yakıt şöyle gerçekleşti:

Yol: 1023 km
Ort hız: 59
Tüketim 5,6

Buna Afyon girişinde yol tıkanması ve yarım saate yakın arabının içinde klimalı bekleyişte dahil..