Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
53
Cevap
37514
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fi Tower Beylikdüzünden ev alınır mı ?
N
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

Beylikduzu fi tower'da 2+1 110m2 daireler 145bin ila 170bin tl arasinda degisiyor. Gittim gezdim gordum gayet kullanisli daireler var fakat aklima takilanlar var. Daire gezerken ev sahibi yasli bir teyzeye denk geldik. Ev alacaksaniz almayin, ben aldim 6 yildir surunuyorum dedi gitti. Butun olumlu dusuncelerimin hepsini sildi supurdu.

Fi yapi ile alakali fikir sahibi olan arkadaslarin olumlu olumsuz dusuncelerini paylasmalarini istiyorum.

Hepinize iyi forumlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba, ben bu sitede mecburiyetten ve bir akrabamın evi olması nedeni ile maddi sıkıntıdan dolayı ev kiraladım. Kirası 600 liraydı diye 1+1 daireyi tutma gafletinde bulundum. 6 ay "MODERN YAŞAM...
Yoruma Git
Yorumun Devamı fitowerpismanliktir - 6 yıl +9
Arkadaşlar yaptığım araştırmaya göre, bir bankanın bir eve kredi vermemesindeki en büyük sorun tapu olmamasıymış. Fi tower için verilen tapu dogalgaz su ve elektrik baglanabilmesi ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı c.staticxxx - 7 yıl +2
K
10 yıl
Yüzbaşı

yaklaşık olarak 4 yıldır, iflas erteleme davası açıldı ve kayyuma devredildi, bir çok mağdur var, bugüne kadar tam teşekküllü bitirim hiç bir blokta olmamıştır. bazıları ,firma hakkında dolandırıcılık davası açtı, 2 yıldır, mağdurlar İstanbul'un çeşitli semtlerinde ağızlarında düdük protesto yürüyüşü yapıyor, çektikleri videoları bile facebook yüklenmiş, Google fiyapı mağdurları diye aratırsanız ,konuya fakıf olacaksınız, siz yurt dışındamı yaşıyorsunuz, olaylardan bihabersiniz, hadi hiç bilginiz yok, elinizin altında internet var araştır kardeşim.. oralarda değil 145 mil 1 tl bile ev alınmaz, tuzladaki fiyapı konutlara bakın hala bitmeden insanlar mağdur şekilde mecburiyetten gecekondu gibi oturuyor... 1000 kişi ye yakın geri ödeme senet verdi, adam o senetlerden kurtulmak için iflas erteleme davası açtı,hala sonuçlanmış değil....



N
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yirtdisinda yasamiyorum ve olan bitenden haberdar olarak bugun gorusmeye gittim. Dava sonuclanmadigi icin bankalar hala kredi vermiyormus. Yalniz satisin yapildigi daireye ait kat irtifakli tapu veriyorlarmis, parayi verin su zaman tapuyu alin degil,.direk tapumu alabiliyorum. Bugun gittim kullanima hazir bloga girdim ve bahsettigim daireyi gezdim. Blokta tamamlanmamis hicbirsey kalmamis, kullanima hazir ve hatta site genelinde %10 yerlesenlerde olmus ki yerlesenleri gordumde.

Verdigim ucrete karsilik tapuyu direk alabiliyor olmam ve daireyi aldigim blogun tamamen bitmis halde teslim edilmesi beni cezbetti acikcasi. Buna ragmen yorumu olan varsa buyursun yazsin. Bu sadece beni ilgilendiren bir konu olmayacak, istanbulda ev sahibi olmak isteyen binlerce aile var, isik tutmus olursunuz.

Iyi forumlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
10 yıl
Binbaşı

o bölge yıllar önce hafriyat döküm alanıydi .Yani zemin kötü , yüksek kata belediyeden dolayi güvenmeyin parayi veren düdüğü çalmış o semtte . Size bir inşaat mühendisi olarak o bölgeyi tavsiye etmiyorum



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
10 yıl
Yarbay

O bolgeye yakın oturuyorum fi yapıdan ev degil kurdan alınmaz.
Bır suru iflas olayına karısmıs bı fırmanın yaptıgı bır bınada dusunun kı ne eksıklıkler. Kusurlar cıkar ileride.
150 ye daire alacaksanız gidin ssk esenyurt civarında cok var ordan alın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
10 yıl
Yarbay

Ben de açıkcası bu projeden ev almayı düşünüyorum bu konuda deneyimli arkadaşlar yine bu fiyat aralıklarında başka bir proje var mı bana önerebileceğiniz. Teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: diciotto

Ben de açıkcası bu projeden ev almayı düşünüyorum bu konuda deneyimli arkadaşlar yine bu fiyat aralıklarında başka bir proje var mı bana önerebileceğiniz. Teşekkürler.

hocam gidin alin sorunlu sirketle ugrasin sonra



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
10 yıl
Yarbay

Yalnız ambalaj sektorunde çok iyi para kazanan hem rakibimiz hemde aile dostumuz olan bı fırma gecen ay firmasını kapatıp arsa emlak alım satım işine girdi dediği ise istanbulun kerizi ile denizi bitmedigi surece eskı ısımden yuz kat daha fazla kazanırım diyodu.adam firmayı kapatmadan once yaptıgı 2-3 arsa alım satımından kendi işinde 2 senede kazanacsgı rakamı kazanmıstı.
Şimdi bakıyorum daha 1 sene oldu olmadı ınonu stadına sırf reklam vererek tum dairelerini satıp projelerını bıtırmeden ıflas erteleme almış bı fırmanın dairelerini boyle turkiyenın en buyuk sıtelerınde bıle almayı planlıyoruz yazılarını okudukca o adama hak verıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
10 yıl
Yarbay

Yine bu fiyat aralığında başka alternatifler var mı acaba



N
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ben konuyu actigim tarihten itibaren fi yapiyi ufak bi incelemeye aldim. Fi yapiya suan kayyum atanmis durumda kayyum onayi olmadan daire satisi yapilamamaktadir. Almak istediginiz daireyi yonetim kurulu kayyuma goturuyor ve kayyum satilabilir diye onaylarsa daire satisi yapiliyor ve tapunu aninda alabiliyorsun. Kayyum devletin bilirkisisi demektir yani bu satislarin devlet gozetiminde yapilmasi demektir. Suan sitede %10 oturum var, yani hayat baslamis durumda ama bazi bloklarda insaat hala ediyor. Verdikleri taahhut en gec onumuzdeki sene mayis ayinda projenin tamamen hayata gececegi yonunde ama bunun pek mumkun olmayacagi asikar. Bana gore en az 3 yili var. 3 yil sonra proje tamamen bittiginde ve yasamin %75 basladigi bir sitede suan alacaginiz 170bin liralik dairenin en az 300bin liraya satilabilecegi gorusundeyim. Sirf bu sebeple yatirimlik almak isteyenler alabilir. Bana yatirimlik degil oturabilecegim bir daire lazim oldugu icin ve isime cok ters yerde oldugu icin sanirim ben alamayacagim. Ama gozumu karartip alasimda var, cok kararsiz kaldim ve ne yapacagimi bilmiyorum. Bu konuyu acmamdaki amac o sitede oturan birileri varsa bize sitenin durumunu anlatmalariydi ama forumda yok sanirim. Hepinize iyi forumlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl
Yüzbaşı

Bu kadar incelediniz,alıverin bi ufak daire...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @NIQO
G
10 yıl
Yüzbaşı

bu kadar yalan olmaz
fi yapının sadece bir sitesi bitik durumda digerleri harabe şeklinde
arkadaşımın innoviada evi var ve fiyapı evlerine bakıyor penceresi
geceleyin 10 ışık göremezsiniz dairelerde
alt yapı sorunu var asansörler takılmamış durumda

300 bin liraya nasıl satacaksın cok merak ediyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Çavuş

Konuya cevaben kendi fikirlerimi söyleyim. Alınırda, Satılırda.
Şuan itibariyle Sitede 6 blok birden oturum başladı. Doğalgaz, Elektrik, Su hepsi vardır.
İskan alınma aşamasına gelinmiştir.
Ağırda olsa, Aksakta olsa işler yavaş yavaş yürümektedir.
Bende vakti zamanında buraya yatırım yapmış birisi olarak şuan Fitowerdan kira geliri elde etmekteyim.
Şuan Fitower sitesine kredi çıkmadığı için fiyatlar bukadar uygun olup. İmalatçı firmanın mahkemelik durumu bittiğinde Kredi çıkmasıda muhtemeldir.
O zaman gelince fiyatlar daha yukarılara çıkacaktır.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
9 yıl
Yüzbaşı

son durum nedir bilgisi olan varmı?



S
9 yıl
Onbaşı

merhaba fi tower de yerim var demişsiniz son durum nedir iskan olayi ve genel olarak ne durumda acaba ??
Teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cadcamciveyazilimci
E
8 yıl
Er

Şu an sitede oturum 700 daireyi aşmış durumda. bireysel elektrik de siteye geldi. Nakiti olan için bu siteden daire almak hala iyi bir yatırım ollur. Çünki hala bankalar kredi vermediğinden dolayı emsal olarak fiyatlar düşük fitowerda.
Site bitmiş durumda, Fiyapının diğer yarım kalmış projeleri ile kesinlikle karıştırılmamalı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Er

Herkese merhaba,

Yaklaşık 6 ay önce Fi Tower dan 1+1 ev aldım, iyi kötü deneyimlerimi (1+1 daire için) sizlerle paylaşmak, az da olsa yardımcı olmak için yazıyorum. Ev almadan önce ben de çok araştırmıştım fakat elle tutulur bir bilgiye ulaşamamıştım.

Ayrıca şunu da belirtmeliyim ben evi yatırım amaçlı aldım, yani aldıktan sonra gidip oturmadım ev hala boş. Sadece arada bir kardeşim gidiyor kalıyor, arkadaşlarıyla falan oturuyorlar.

Ev alırken nelere dikkat edilmeli: İlk önce çok bilinen bir yanlış bilgiyi düzeltmek istiyorum, Fi Tower Beylikdüzü ilçe sınırları içerisinde değil, Esenyurt ilçe sınırları içerisinde. Ama konumu iyi, 2019 yılında bitmesi planlanan metro durağına yakın konumda, siteler bölgesinde ve gelecek vaad ediyor diye düşünüyorum.

Fi Tower'dan ev alırken öncelikli bakacağınız şey, tapu. Dairenin tapusu varsa hiçbir problem yok, devam ediyoruz. (ayrıca fi tower da dairelere şu an için kredi çıkmıyor, yani peşin para ya da ihtiyaç kredisi ile alınabilir)

- İkinci çok önemli bir konu ise, daire m2 leri. Fi tower da 1+1 ler iki farklı m2 seçeneği ile satışa sunuluyor. Büyük olan daire 60 m2, küçük olan ise 48 m2 olması gerekli. Emlakçılar küçük olan daireleri büyükleri emsal göstererek ya da geçen hafta 1+1 daireyi şu fiyata sattık buranın fiyatı çok uygun diyerek satmaya çalışıyor, çok karşılaştım. (küçük olanın m2 sini tam bilmiyorum, eğer bilen varsa düzeltebilirim burayı)
- Üçüncü bakılacak olan evin içi, bazı dairelerin içleri hala tamamlanmamış, öyle çok inşaat değil ama mesela pakelerin bir kısmı yapılmamış, duşakabin, klozet konmamış vb. durumlar var. Alacağınız daireyi mutlaka gezin, kombisi var mı bakın.
- O da tamamsa diğer konu sayaçlar. Bazı dairelerin elektrik, su, doğalgaz sayaçları yok. Fi tower a belediyeden şu an için sadece doğalgaz verilmiş durumda, su ve elektriği fi tower veriyor. Evi ilk aldığım zamanlar elektrik ve su sık sık kesiliyordu hatta bazen haftanın 3 günü elektrik olmuyordu, su da aynı şekilde. Ama site yönetimi 3 ay önce kadar değişti ve bu sorunlar artık yaşanmıyor. Şu an elektrik de su da sıkıntısız şekilde 24 saat var. Neyse ki yeni yönetim işini iyi yapıyor, gözlemim o yönde.
- Evi almadan önce site yönetiminden evin borcu yoktur diye kağıt alınmalı. Bazı dairelerin geçmişten kalan elektrik, su, ya da farklı borçları olabiliyor.


Satın aldıktan sonra neler yapılmalı:
- Aslında aldıktan sonra çok bir iş kalmıyor, sayaçlar konusuna tekrar değineceğim.
- Eğer daireyi uygun fiyata alacaksanız sayaçlar bence çok da dert edilecek bir konu değil. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Elektrik ve su sayaçlarını aynı gün 240 lira falan karşılığı takıyorlar ve takılır takılmaz elektrik su açılıyor. Doğalgaz için ise 'Beylikdüzü Belediye' metrobüs durağının hemen karşısında olan Beylicium AVM nin içinde İGDAŞ var, oraya başvurmanız gerekli. Başvurmadan önce Fi Tower yönetiminden daire doğalgaz sayaç numarası mı ne tam hatırlamıyorum, onu almanız gerekli. O numara ile İGDAŞ ta yarım günde işlerinizi halledebilirsiniz, (ev sahibi bizzat gitmeli ya da vekalet vermeli) yeni abonelik başvuru ücreti 510 lira, bu parayı sonradan alacaksınız, sayaç ücreti 480 lira bu ücreti taksitlerle faturanıza yansıtacaklar.

Kiralama olanağı:

Ben evi aldığımdan beri emlakçı çok defa aradı kiraya verelim diye, fakat emlakçı mı işini iyi yapıyor yoksa cidden talep mi var anlayamadım. Gördüğüm kadarıyla genelde öğrencilerin talebi var.

Fi Tower piyasası/ fiyatları:

Ben emlakçı ya da ekspertiz konusunda uzman birisi değilim, sadece bu sitenin ilerde değerleneceğini düşünen sıradan bir vatandaşım. Eğer bu konuda fikirlerini söylemek isteyenler ya da hatalı olduğumu düşünenler varsa lütfen buraya yazsın, herkese faydası olur. Ama şunu belirtmeliyim ki 6 ay boyunca bu site hakkında hiçbir görüşürüm ve düşüncem konusunda yanılmadım, her şey tam tahmin ettiğim gibi ilerliyor.

Her şeyi açık açık yazacağım. İlk niyetim İnnovia'da ev almaktı ama sonradan Fi Tower'ın ilerisi için iyi bir seçenek olacağını düşündüm. Ben tapulu 1+1, 60 m2, içi tamamen bitmiş, kombili, fakat sayaçları takılmamış daireyi yaklaşık 6 ay önce, 93 bin liraya, tapu masrafları aldığım kişi ile yarı yarıya ödenecek şekilde aldım. Site o zaman oturulacak gibi değildi, çok sıkıntıları vardı ama şu an o sıkıntıların birçoğunu giderdiler. Piyasayı hala araştırıyorum, arada emlakçıları arayıp soruyorum, fiyatlar biraz değişken, 110 bin liradan başlıyor, 135-140 bin liraya kadar çıkıyor ama fiyat verdikleri evler genellikle 60 m2 olanlar değil, diğer 48 m2 olan dairelerden bahsediyorlar ama size 1+1 diyorlar.

Buraya dikkat, sorunlu evlerin fiyatlarını genelde ucuz söylüyorlar, 105-110 bin diyor ama dairenin kombisi yok parkesi yok vb. Eğer burada ev almak niyetinde iseniz, düzgün, içi yapılmış 60 m2 bir evi 125-130 bin liraya bulursanız bence alın derim. Hele ki sayaçları takılmış, ufak ama vakit / uğraş gerektiren işleri halledilmiş bir ev, kaçırmamak için bile uğraşılabilir çünkü yatırımcılar, emlakçı tanıdığı olanlar onları alıyor, şahit oldum.

Ben bunlarla uğraşmam derseniz de İnnovia sitesini öneririm. Onu da araştırmıştım burayı almadan önce, gerçekten güzel bir site.

SONUÇ:

Geçen 6 ay içerisinde fiyatlarda bariz bir artış var ve sorunlar çözüldükçe hele hele ki bankalar Fi Tower'a kredi vermeye başlayınca, Fi Tower 1+1 60 m2 daire fiyatları 160-170 bin liralarda olacaktır diye düşünüyorum. Daha önce de belirttiğim gibi şu ana kadar geçen 6 aylık sürede tahminlerimde, öngörülerimde yanılmadım. Keşke o zaman aynı fiyata 2 daire alsaydım da diyebilirim, şu an ben hala ev bakıyorum ordan, eğer tamamlanmış sorunsuz bir daireyi uygun fiyata bulursam onu da alıp 1 yıl bekleyeceğim.

Tekrar ediyorum, bu şahsi yorumları/ öngörüleri yaptığım tek daire tipi, 1+1 60 m2 ve TAPUSU OLAN DAİRELER içindir.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Yararlı Bilgiler:
Fi Tower açık adresi: Yeşilkent Mah. Nazım Hikmet Bulvarı. 2011 Sokak Fi Tower Sitesi / Esenyurt
Posta Kodu: 34515


Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
8 yıl
Yüzbaşı

Fi Tower eksiklikleri.

Sitede gezerseniz her bir bina blogu için 1 asansör çalışıyor bazılarında 2 asansör çalışıyor kulelerde sanırım.
Site de genellikle öğrenciler ve araplar oturuyor 1700 küsür konuttan sadece 700 kadarı dolu site içinde karanlık tipler gezinip duruyor kendinizi güvensiz hissediyorsunuz hayır gerçekten güvensiz değil elbette ancak tadilat yapan inşaat işçileri de sanırım boş dairelerde yaşıyorlar ya da anlaşmalı olarak kalıyorlar tam emin değilim.
Site de oturan bir arkadaşım var yönetimden elektrik su sayacı bağlatmış şantiye olduğu için elektrik ilk ay 400tl gelmiş sanırım sitedeki kayıp kaçak bedelini de daireyi ilk alıp elektrik açana ödetiyorlar çünki bedaş ile sözleşme yapmadıysanız lk ay gelecek faturanız bu. Bedaş sözleşmeleri yeni başladı doğalgazdan sonra su ise 2017 yılında sözleşme yapılabilir hale gelecekmiş.

Daireyi na tamam alırsanız tapusuna dikkat edin yönetimden borcu yoktur kağıdını alıp tapuya öyle gidin. eğer tapunuzu alırsanız daire temizliği kombi taktırma ıvır zıvır işlere yaklaşık 1000tl harcamanız gerekecek. bu paraya doğalgaz projesi dahil. ayrıca dogalgaz için sözleşmeyi 504tl ye imzalıyorsunuz sonra çizdirdiğiniz projeyi onayladıktan sonra gidip doğalgaz saatini alıp daireye taktırıp kontrollerden sonra gazınızı açtırıyorsunuz.
Dairelere kesinlikle klima takılamıyor yasak.
1+1 60m2 dairenin aidatı 120tl bu aidata huzur hakkı temizlik işleri bina içinde kullanılan elektrik asansör su vs fiyatları dahil. D blokların dış cepheleri özellikle D3 bloğun na tamam henüz ( bence D3 bloktan uzak durun) arka cepheden baktığınızda savaştan çıkmış bir hali var D3 bloğun ve ucuz olan evler hep bu blokda. Daire sahipleri sanırım kurtulmak istiyorlar.
Son sözüm. Fi Yapı Fi tower eski yönetimi doğru dürüst hiçbirşey yapmamış yeni yönetim birşeyler yapmaya çalışıyor ama mevcut işlerin bitirilmesi ve oturumun tam olması sanırım 3 yılı bulur.. 3 yıl içinde burada 100 bin tl ye aldığınız daireyi en az 2 misline satarsınız. Aklımdayken hemen üstünde innovia 3 sitesinden veya diğer innovialardan da aynı ebat dairelere 170-180 bin tl isteniyor hatta daire braz daha büyük ise 88m2 falan fiyat 270bin tl lere çıkıyor. Buna sebep innovia sitelerinin oturumu tam ve eksiksiz olması. Bu sitelerde daire alacaklar için tavsiyem oturmayı değil değer kazanmayı düşünerek daire alsınlar bence mevcut haliyle henüz oturulmaya müsait değil fi tower sitesi. Asansör büyük bir sorun 22 katlı siteye mümkünse ilk 5 kat içinde daire almaya çalışın çünkü elektrik kesilme ve uzun süre çalışmama durumlarında tüm bloklar için kulllanılabilecek kapasitede bir jenaratör yok. Merdiven çıkarak perişan olursunuz.

3 sene sonra bu yazdıklarımı okuyup ahh be ne günlerdi onlar diyen daire sahiplerinin sabırlarını şimdiden kutlarım.
Herkese iyi ramazan bayramları :)



H
8 yıl
Yüzbaşı

Ev almayı düşünmüştüm bir arkadaşımın evi var orada bana söyledikleri aynen şöyle -kredi çıkmıyor çünkü eksikleri çok daha bir yeşil etiketli asansörleri yok her blokda bir asansör var yüksek katta oturanlar perişan oluyorlar. En ufak bir hizmet için tüm gün yövmiyesi isteyen çevredeki çakal inşaatçılardan da Allah sizi korusun. Mutlu günler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanonur -- 5 Temmuz 2016; 17:47:47 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
7 yıl
Teğmen

Hocam son durum nedir burası için. Kredi çıkmıyor buraya ama nakit param var almayı düşünüyorum. F1 kulede baktım natamam olduğu için kafama yatmadı vazgeçtim. İnşaatla filan uğraşamam. Bitmiş olanlardan alacam. Bitane buldum kafama yattı. 4. kat gibi alırsam asansör sıkıntısında manuel takılırız. Biraz nakte ihtiyacım var borç alacam. Kiraya verip borcu kapatacam. Kiraya gidermi. Tutan olurmu? Tapusu hazır alacam yerin sonradan başımıza ödeme filan çıkartırlarmı? Kafam pek rahat değil acıkcası. Benim çok ihtiyacım yok acıkcası İstanbuldan bir evim olsun istiyorum sadece. Rezidans tarzı bi evde kafama yatıyor açıkcası havuzlu filan ilgimi çekiyor. Konuya hakim olan arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim. İyi forumlar