Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
589
Cevap
27870
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Far Cry 6 (Çıktı) [PC ANA KONU] (20. sayfa)
1
2 yıl
Yüzbaşı

Ben genel sanmıştım da yazdım. Ayrı bir konsol fc6 konusu olduğunu farketmemişim. Teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @2042
D
2 yıl
Yarbay

Keske su heyecani karsilayacak kalitede olsaydi oyun. Tam da bu masum heyecanlarimizi oyle guzel somurup bosaltiyor ki ubisoft. Heyecanla girip biraz sonra gozler yari kapali ruhsuz bir halde oynarken buluyoruz kendimizi.
Umarim aradiginizi bulursunuz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 26 Kasım 2021; 19:59:34 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @16Kırmızı
T
2 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >
Ana oyun 73 saatin sonunda % 100 oranında bitti. 7 Ekim' de başladım ve her gün oynadım. Tüm içeriği ile tamamladım ve çok güzeldi. Önceki Far Cry oyunlarından bir çok yönden farklı ama bunu görebilmek için videolardan izlemek değil oyunu oynamak lazım, hikaye sunumu, ana ve yan görevler, açık Dünya aktiviteleri, özel operasyonlar ve oyun sonu içerikleri sayesinde epey oynadım ,halende oynamaya devam ediyorum. Sırada Vaas ile oynadığımız Insanity DLC sine başlamak var fakat bu mesajımda oyunla ilgili genel görüşlerimi paylaşacağım. Okumak isteyene yada mesajımı görene tabi.

Oyun Yara isimli ve Küba' dan esinlenilen bir kurgusal şehirde geçiyor. Şehir Castillo( Giancarlo Esposito) tarafından bir tecrit altında ve sivil halk buna karşı çok sesini çıkaramıyor. Castillo Cenneti yeniden inşa edebileceğini düşünen bir psikopat ve tüm halkıda bu amacı uğruna adeta sindirmiş durumda, sadece kendisi değil ona bağlı olan ve bölgelerin kontrolünü sağlayan alt birliklerde aynısı, bizde Dani Rojas olarak Castillo' yu yerle bir etmeyi ve Yara' yı özgürleştirmeyi amaçlayan Clara Garcia önderliğindeki Libertad' a katılıyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >



Oynanış tarafında ise ilk karşılaşacağız yenilik yetenek ağacının oyundan çıkarılması yani wingsuit, grapple ve önceki oyunlarda yeteneklerle açtığımız geliştirmeler hali hazırda açık olarak geliyor. Bunun yerine oyun içinde elde ettiğiniz gearlar ve silah talentleri ile karakterinizi kendi oyun tarzınıza göre geliştiriyorsunuz. Bu sistem biraz Division birazda Ghost Recon oyunlarını andıran türde, her bir gear parçasının kendine özgü özellikleri bulunuyor ve bunlar doğrudan oyuna etki ediyor. Silahlarda ise daha kompakt bir sistem var çünkü gearları yükseltme yapamazken silahları ise hasar, modlar ve talentler olmak üzere geliştirebiliyorsunuz. Gear ve silahlar nadirlik seviyesine göre 1 ten 4 e kadar ayrılıyor ve silahlarda unique-overclock gibi daha nadir ve güçlü olan türlerde bulunuyor.

< Resime gitmek için tıklayın >


Gear ve silahlarınıza ek olarak oyunun başlarında ilk Supremonuzu ve Amigo olarak isimlendirilen hayvan yoldaşınızla karşılaşıyorsunuz. Supremo bir tür ulti yeteneği ve farklı türlerde oynanış imkanı sunuyor. İster Exterminator ile düşmanlarınızı rokete boğar ister Venom Salvo ile ortalığı zehire bularsınız. Arkadaşınızla birlikte oynuyorsanız medic olup sağlığını iyileştirir yada yakın dövüş odaklı ilerliyorsanız ona özgü Supremo kullanırsınız. Amigolar ise sevimli hayvan dostlarımız, yanıbaşınızdan ayrılmayan t-shirt giydirdiğiniz bir timsah yada bir tür Angry Bird olan Chicharrón yada sevimliliği ile düşmanları oyalayan Chorizo, bunlar çeşitli yan görevlerle açılıyor ve isteğe bağlı olarak yanınızda yer alabiliyorlar. Supremolara ek olarakta Resolver isimli silahlarda oyun eğlencesine katkı sağlıyor çünkü arkada Macarena çalan disk atardan araç motorunda yapılmış mini guna kadar çok ilginç ve kullanması keyifli resolverlar bulunuyor. Supremo ve Resolverlar' da silahlar gibi özelleştirilip yükseltilebiliyor. Kozmetik olarak oyunda Transmog sistemi olduğu içinde gear görünümlerini değiştirebilir ve silahlarınıza özel kaplamalar, weapon charmlar bulabiliyorsunuz.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



Oyunda rol yapma ögeleride yer verilen yeniliklerden birisi çünkü hem karakterinizin hemde haritanın farklı bölgelerinin bir seviyesi bulunuyor ve siz seviye atladıkça belirli anlarda bölgelerin seviyeleride yükseliyor. Ana hikaye en yüksek 14. seviye zorluğa kadar çıksada ben oyunu bitirdiğimde en yüksek seviye olan 20 de Legendary Gerilla seviyesinde tamamladım. Oyunun zorluğu çok yüksek değil hatta epey kolay çünkü adeta tek kişilik bir ordu gibi geziyorsunuz ve aynı anda 4 farklı silah, 1 Supremo, Amigo ve özelleştirebileceğiniz araçlarla hatta tanklarla gezebildiğiniz için haliyle zorluk artsa bile düşmanlarda Far Cry 5 ve New Dawn gibi mermi süngeri durumu oluşmuyor. Her bir düşmanın kendine özgü daha fazla hasar aldığı mermi türü var ve silahınıza buna özgü mermi türü monte ederseniz örneğin ağır zırhlıları zırh delici ile tek atışta her silahla indirebiliyorsunuz.

Gear ve silahlar dışında bir başka yenilik ise haritanın çok büyük ve içinin dolu olması, hikayede ilerledikçe kamplarla karşılaşacak ve buralarda domino oyunları, horoz dövüşleri gibi aktiviteler göreceksiniz. Ayrıca bu kamplarda ve oyunun ara sahnelerinde karakterinizi dış kameradan görebiliyor ve kampları bu şekilde geziyorsunuz. Açık Dünya ise görevler harici birbirinden ilginç karakterlerle tanışacağız Yara hikayeleri, hazine avları, kontrol noktaları, FND üsleri, Grand Premio yarışları, avlanma noktaları ve keşfedilebilecek bir çok yer bulunuyor. Oyunu bitirdiğinizde ise haftalık İncursion görevleri açılıyor ve bu görevlerde yüksek öncelikli hedefi belirlemek için bir kaç görevi yapıp ardından yerini belirliyor ve ödül olarak kazandığınız Moneda para birimi ile oyunun özel gear-silah ve kozmetik item alabildiğiniz Black Market isimli vendorden her hafta yenilenen ve oyun içinde yer almayan eşyaları satın alıyorsunuz. Bunun haricinde çıkışından bu yana her hafta özel bir operasyon eklediler. Newn Dawn' daki Expedition görevlerine benzer fakat daha farklı bir oynanış içeriyor ve oyunu bitirin yada bitirmeyin kendi içinde ayrı seviyesi olan görevlerden oluşuyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Oyunun teknik kısmından bahsedersem açıkçası gayet iyi bir deneyim elde ettim. Her ne kadar Ubisoft forumlarında bir çok başlıkta sorunlar görebilecek olsanızda bu kadar süre oynadım ve hiç bir sorun oluşmadı. Bu biraz sistemsel birazda yazılımsal tabi ama oyunu açılmayandan kaydını yüklemeyene kadar sorun okudum eğer bu tür sorunlarla karşılaşsam elbette bu kadar oynayamazdım. Grafiksel olarak özellikle Ray Tracing katkısıyla çok güzel manzaralarla karşılaşıyor ve sık sık fotoğraf modunda görüntü alıyorsunuz. 1440p de en yüksek grafik ayarları+ Ray Tracing açık bir şekilde oynadım ve özellikle Ray Tracing geliştirmelerinin açık Dünya oyunlarına çok yakıştığı bir oyun olmuş. Ne bir doku sorunu nede grafiksel bir hata ile karşılaşmadığımı ve son derece akıcı bir şekilde oynadığımı belirtmem gerekiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Sonuç olarak Far Cry 6 seride en çok beğendiğim oyun oldu. Hikayesi, ana karakterin etkin rol alıp görevler sırasında konuşması, olaylara gösterdiği tepkisi ve araçla gezerken o an çalan şarkıya eşlik etmesi gibi güzel detaylarıyla tam bir Gerilla gibi hissetmenizi sağlıyor. Karakter seslendirmeleri ve oyun müzikleri gayet başarılı, bölgenin aksanına uygun ses sanatçılarıyla çalışılmış ve kadın Dani' yi Türk asıllı bir sanatçı seslendiriyor. Oynanış mekaniklerini diğer oyunlar için küçük ama Far Cry için büyük sayılabilecek yeniliklerle geliştirip daha eğlenceli hale getirmişler. Harita keşfetmeye çok uygun ve eşsiz Yara manzaralarının yeri geliyor atınızla yeri geliyor araçlarla keyfini sürüyorsunuz. Oyundaki gear ve silah sistemi açıkçası tek kişilik bir oyun için epey fazla ve bu nedenle oyunda gördüklerimden Ubisoft' un Far Cry serisinide Online odaklı bir hale getireceğini düşünüyorum çünkü yer verdikleri sistem tamamen buna yapılmış bir ön hazırlık olarak görünüyor. Oyundaki tek eksiklik ise kolay olması ve yapay zeka, önceki oyunlar gibi bu oyunada bir zorluk güncellemesi ve New Game + gelecektir. Sırada Vaas ile Far Cry 3 e gideceğim Insanity ek paketi var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 1 Aralık 2021; 1:46:15 >

D
2 yıl
Yarbay

Sorunsuz oynadığım oyun bugün sabahtan beri atıyor crash verip. 2 saat oynadıysam 4 kere falan donup oyundan attı. Bir ayar değişikliği yapmadım ya da bir update vs bir şey gelmedi oyuna son günlerde. Oyun iyi hoş güzel de çıktığından beri bir şey düzeliyor başka bir şey başlıyor. İlk çıktığı günlerde de kaplama bulanıklığı sorunu vardı, o düzeldi oyuna girme problemi başladı. Onu da kendim reddit te falan takip ettim, denedim birkaç çözüm. O sorunda halloldu derken oyunda 25. saat civarından itibaren oyundan random crash verip atma olayı başladı şimdide. Valla soğuttular iyice oyundan parasını verip almış olmasam sileceğim artık pc den.



T
2 yıl
Yarbay

Oyunun tüm platformlarda yeni güncellemesi yayınlandı. 8 GB boyutundaki Title Update 3 PC sürümü için belirli kartlarda oluşan düşük çözünürlüklü dokularda
iyileştirme ve çeşitli hata düzeltmeleri içeriyor.

Düzenleme: Güncelleme sonrası oyunu oynadığımda ekran kartı bellek kullanımının öncekine oranla iyileştirildiğini ve kullanılan bellek miktarının azaldığını gözlemledim. Bu sayede önceden 1440p Ultra ayarlar+ Ray Tracing ile oynarken şu an 4K Ultra ayarlar+ Ray Tracing ile 60 fps ve üzeri değerler gözlemliyorum. Oyun gözlerin pasını alacak ölçüde bir görsel kaliteye sahip ve son güncelleme sonrası hiç bu kadar iyi görünmemişti. Bir 70 saat daha oynayacağım sanırım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 8 Aralık 2021; 0:15:8 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
2 yıl
Binbaşı

Merhaba, oyunu hem pc de hem Xbox series s de oynamak istiyorum tek bir siparis ile alabilecegim ortak cozum var midir?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 yıl
Yarbay

Kişiliksiz ve sessiz bir ana karakterden kurtulmak gerçekten oyuna canlılık katmış. Daninin sessiz giderken headshot atınca "I am good" vs diyerek kendini övmesi, sevdiği şarkılara eşlik etmesi, insanlarla selamlaşması vs oyundaki ölülüğü biraz da olsa atmaya yaramış. Ayrıca Ubisofttan beklemediğim incelikte şeylere denk geldim. Mesela bir npc nin arabasından duman geliyordu, npc de arabanın başında bekliyordu. Güzel de bir arabaydı, tamir ederim sürerim dedim. Çıkardım tamir aracını tamir etttim arabayı. Sonra Npc bana teşekkür edip 20 peso verdi :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 12 Aralık 2021; 19:37:12 >

S
2 yıl
Binbaşı

gecen ay indirimlerle 178 liraya almistim uplay den..38 saat oynadim,yuzde 25 lik ilerleme kaydetmisken (adada gezmek epey eglenceli,acelem yok )gelen TU3 guncellemesi ile oyunu acamaz oldum..ekran kartim dx12 destekli olmadigi icin oyunu oynayamayacagima karar vermis ubisoft efendi..minimum gereksinimlerini karsilamayan donanimlari tirpanlamaya karar vermisler..asus rog sahibiyim,8 yildir tas gibi oynatiyor son cikan oyunlari kimi yuksek kimi orta ayarlarda,zaten fps delisi degilim..NVIDIA GeForce GTX 960 ekran karti minimum sistem gereksinimlerini karsiliyor,bunun mobil muadili olan (bendeki) NVIDIA GeForce GTX 960M icin de desteklenmiyor ama calistirabilir yaziyor ubisoft un acikladigi listede,zaten 16gb ram var laptopta..orta ayarlarda oynadigim halde keyif aldigim oyun acilmaz oldu isguzar elamanlar yuzunden..resmi siteye girdigimde bu konudan muzdarip epey kullanici oldugunu gordum,hepsi veryansin ediyor,`madem desteklemiyordu biz nasil oynadik ulan onca saat`diyerek ve hakli olarak..ben de 3 gun once ticket acip beklemeye basladim digerleri gibi,klasik bir cevap yazmislar `ekran kartinizin driverini ve isletim sisteminizi guncelleyin vs` diye fakat bunlarin cozum olmayacagini onlar da biliyor..neticede bu kadar sikayet olunca geri adim atmislar: bu durumda olan kullanicilari magdur etmemek icin bir rollback guncellemesi yayinlayacaklarini,ayni sorunun gelecekte de tekrar etmemesi icin bu kisitlamayi sadece uyari duzeyinde tutacaklarini belirtmisler..umarim kisa surede yaparlar..o kadar para verip oyuna kaptirmisken adam sana oyunu oynayamazsin o donanimla diyor ve cat diye cekiyor fisini..ben simdi sirf senin oyunun icin tonla masrafa mi gireyim lan !!! mumkun mu bu devirde oyle kolayca oyun laptobu ya da sistemi almak..orta halli hatta giris seviyesi oyun laptop fiyati 12binden basliyor..isim icin ara sira sehir disinda uzun sureler kaldigim icin masaustu de pek uymuyor bana,2 sene daha idare etmesi lazim emektarin..Asus G771 JW bu arada,8 yildir tik demedi,hala tas gibi makine..
oyuna gelecek olursak,hersey iyi guzel hos ama klasik far cry sacmaliklari bunda da var ne yazik ki..bir bolgede (mesela bir binanin bahsecinde ya da deniz kiyisindaki tarlarlarda)epey adam oldurup temizliyorsunuz, yerdeki cesetlerden muhimmat toplamak icin biraz sagi solu kolacan edip arkanizi dondugunuzde az once katliam yaptiginiz bir tabur askerin hicbirsey olmamis gibi yerlerinde oldugunu goruyorsunuz..bazen bir kontrol noktasinda makineli tufek basindaki nobeticiyi keskin nisanci tufegiyle vuruyorsunuz,siz oraya gidene kadar adamin yerinde bir baskasi bitivermis oluyor..silah dengesi tuhaf,hele keskin nisanci tufegiyle isabet cok zor ve etkisi zayif(o kadar upgrade yapmama ragmen),bazen sniper tufegi ile 5-6 mermiyle vuramadigim adami ayni yerden tek tabanca atisi ile indirdigim oluyor..sahiden cok tuhaf..yine de devasa harita ve guzel hikaye icin gozardi edilebilir..tabi far cry serisi seviyorsaniz..sevmeyenlerin fikrini degistirecek kadar iyi degil,o da bir gercek..umarim su guncellemeyi cabucak cikarirlar,eger yine cozulmezse para iadesi icin bastiracagim,bir daha da ubisoft oyununa para vermeyecegim..
oyuna giristeki hata ve forumlarindaki konu linki asagida..

< Resime gitmek için tıklayın >

https://discussions.ubisoft.com/topic/124241/pc-direct3d-12-feature-level-support-wasn-t-found-error-on-launch-post-here/97?lang=en-US&page=5





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub182 -- 13 Aralık 2021; 23:17:19 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
2 yıl
Yarbay

Vay ubisoft vay neler çeviriyor birde artık sorun yaşarsanız umrumuzda değilsiniz demiş oyuna erişimi açıp uyarı mesajı gösterecekler ama yaptıkları güncelleme sebebiyle eskisi kadar stabilde çalışmayabilir.
Merak edene gtx960 da feature level denen mevzu (12_1) iken mobil versiyon olan 960M de (11_0) yani 960m dx12 desteklesede tüm özelliklerini desteklemiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 13 Aralık 2021; 23:40:14 >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: SpacePirate

Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sub182
S
2 yıl
Binbaşı

evet hocam,bu seferlik istisna yapacaz ama baska sorun olursa tanimayiz dediler resmen..fena kiskaca aldi bu oyun gelistiricileri ve donanim ureticileri milleti..habire donanim guncellemeye birakin bizi ecnebiler bile dayanamiyor..sizin yuzunuzden kac yuz dolarlik ekran karti masrafina mi girecem diyen epey fazla..inat ettim ama,o laptop 2 sene daha dayanacak..birakin oyunu,benim laptoba windows 11 bile vermiyor bunlar,islemcimi begenmediler bu sefer de..saka gibi sahiden,para verip aldigim ve nerdeyse ortasina vardigim oyunu pic ettiler..yani zorla yaptiracaklar kotuyu..neyse ki sniper elite 4 mp hala iyi vakit gecirtiyor,hatta 5 i duyuruldu,ama galiba onu da oynayamam bu gidisle


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @2042
W
2 yıl
Yarbay

8 yıl iyi süre bakımını falan yapıp temiz serin devam edin.
Ubi bu uyarıyı kaldırır ama oyunu bu donanımlar için eskisinden daha sorunlu bir hale getirirsede kötüyü yapacak olanlar düzeltir ilerde.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: SpacePirate

Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sub182
S
2 yıl
Binbaşı

güncelleme geldi,oyun açılıyor artık..



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @2042
D
2 yıl
Yarbay

Guncelleme icerigi nedir bu arada arkadaslar?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Binbaşı

önceki güncelleme ile oyunu açılmaz hale gelenler için rollback..yeni birşey yok..985mb civarı (pc)




Bu mesajda bahsedilenler: @Dutch van der Linde
D
2 yıl
Yarbay

Yeni güncellemede leş kaplama olması sorunu düzelmiş. Oyun Vrami daha doğru okuyor. HD pack denemedim ama ne var ne yoksa full 60 4K kaplama sorunsuz gidiyor.



T
2 yıl
Yarbay

Oyunun daha önce yol haritasında belirtildiği üzere eklenecek yeni crossover görevlerden ilki bu akşam erişime açıldı. Ünlü aktör Danny Trejo ile birlikte oynanan iki yeni görev ekleniyor. Bunun yanısıra çıkışı sonrası sürekli eklenen special operation görevlerinede bir yenisi eklenmiş. Bu görevler ücretsiz ve önceki güncellemelerle eklenip zamanı gelince oynanabilir oluyorlar. Oynayan varsa her hafta olduğu gibi bu haftada Black Market vendöründe güzel silahlar ve setler mevcut. Ana oyunda dahil olmayan bu silah ve gearları haftalık görevleri yaparak elde edebilirsiniz. Kullanmasanız bile transmog olduğundan karakterin kozmetik özelleştirmesinde yine kullanılabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 16 Aralık 2021; 22:50:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >