Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
268
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fakir tourbillon'u
A
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Ne kadar eski bi gelişme bilmiyorum, pek takip etmiyorum artık saatleri.

Çinli kardeşlerimiz biz fakirler için 3500 liraya (350 euro yurtdışı fiyatı) tourbillonlu saat üretmişler.

Mekanizma seagull st8000'miş. Videosunu gördüm. Resmen tourbillon var saatte.

Adını duymayanlar için kıt bilgimle kıyas yaparsam, 1000 dolara ferrari almak gibi bişey bu saat (tl'nin seneye ne olacağı belli değil, onun için euro dolar da yazdım).



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 yıl
Yarbay

T
4 yıl
Yarbay

Bu fiyata tourbillion saat almak rüya gibi. Aynı saatten söz ediyorsak ki olmayabilir çünkü Seagull ST8000 mekanizmayı tek Çinli imalatçı kullanmıyor, kalite saatte kimi yerde averaj üstü, kimi yerde averaj, kimi yerde averaj altı görünüyor ama ST8000 dakik sayılabilecek bir movement. Galiba günde 1-2 saniye oynuyor.

Sırf tourbillionu yüzünden alınır.

Not: Üstelik kopya değil, orijinal Çin tasarımı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 28 Mayıs 2020; 0:27:48 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Ali expressdeki dünya haritalı olanı beğenip sonrasında şu videoyu görmüştüm.

https://www.youtube.com/watch?v=isD7B8yOPrg&feature=youtu.be

Lacivert olanın rengi hoş, ama tourbillon penceresi biraz fazla büyük, tourbillon yazısını beğenmedim, camında ar kaplama yok sanırım.

Roma rakamlı olan azıcık daha pahalı ama tasarımı daha güzel, üstelik timsah derisi kordon yazmış ve doğru olma ihtimali var bence (daha neler artık).

3 yıl önceki fiyatlar olsa alırdım ama şu ortamda bu fiyata almam. Biraz daha oturturlarsa modelleri, belki bir gün... Ama şu anda almak da mantıksız değil gerçekten.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Torlak Kemal
T
4 yıl
Yarbay

Şimdi almazsan ilerde daha da pahalı olacak. İki nedenle;
1. Dolar daha da yükselecek.
2. Çinliler kaliteyi artırdıkça fiyatı da artıracaklar.

Örnek verdiğin saatlerin hepsi orijinal tasarım olmayabilir, belki bazıları markasız replikadır ama timsah derisi diyorsa doğru mudur bilemem. 2016 yılında dolar uygunken bir Maurice Lacroix saat almıştım. Kötü kullandığım için kayışı hasar aldı. Orjinaliyle değiştirmek için fiyat aldım, 3500 TL fiyat çektiler. Ben de kayışı yenilemekten vazgeçtim. Buna bakarak ya Çinliler yalan söylüyor diyorum ya da Saat & Saat uçmuş, yakaladığını öpüyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @asderty
A
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Dolar ve çinlilerin fiyatlandırması görüşüne katılıyorum. Belki pişman olucam ama vergisiyle birlikte 4-4,5 lirayı şu anda vermek istemiyorum.

Zamanında tl değerliyken 90 euroya seiko-orient, biraz pahalısına hamiltonları kaçırmıştım (3 tane almıştım gerçi, daha fazla almamıştım). Şimdi japonlar bile 150-200 dolar oldu, dolara zaten neler neler oldu.

Eskiden turksaat diye bir site vardı. Hatta oradan da iki güzel forum saatim var. Orda bi arkadaş, tam hatırlamıyorum ama toptan fiyatı 50 dolar civarınaydı sanırım hakiki timsah derisi kordon bulmuştu çinden. O yüzden belki gerçek olabilir dedim.

Markasız replika da son yıllarda arttı sanırım. Homage denen modeller bahsettiğim. Bunlara çok soğuk değilim ben. Ufak farklılık yapıp, kendi markalarını yazıyorlar. Eğer kaliteli malzemeyse mantıklı bence. Bu da tasarım araklaması tabii ama kopyalanan firmalar bile bunları pek umursamıyorlar sanki.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Torlak Kemal
L
4 yıl
Binbaşı

Alinir. Sadece mekanizmasi icin alinir, guzel oyuncak. Aksam aksam beni masrafa sokacaksiniz...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.