Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
25
Cevap
2178
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fahri Trafik Müfettişi - 46/2-G den ceza yazmış İtiraz Etmek istiyorum sizce ne olur?
T
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhabalar değerli forum üyeleri.
Antalya da tatildeydim normalde İstanbul'da yaşıyorum aracımda 34 Plaka Serik Caddesi Üzerinde ilerlerken bir iki araba solladım ama kesinlikle makas atmadım kimsenin önüne kırmadım yaptığım her hamlede sinyalli ve sadece gerçekten boşluk olan yerlerde pratik 1-2 geçişti bilenler bilir istanbul da %80 böyle araba kullanmaktayız. Sol şeritleri kapatmakta direten çoğu şöför yüzünden.
Tarafıma bu müfettiş bey tarafından tespit edilen sözde ihlalim için polis memurunca ceza yazılmış.
Gelen tebligatta hiç bir görsel yok.
Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin; trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeli notuyla 1339TL Ceza yazılmış.
Ben bu cezaya itiraz etmek istiyorum sizde dönüşü ne olur başıma birde ilk defa böyle birşey geliyor. İlk defa itiraz etmek istiyorum bir cezayı mahkeme masrafı vs. ne çıkar düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.



bir istanbul kekosu ağlıyor gözleri yaşlı . her tatil zamanı geldiğiniz yerleri de lağıma çeviriyorsunuz. yazanın eline sağlık. bide yapmadım etmedim papeli sıkıyorlar. e adam senin plakanı ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı crow in cornfield - 3 yıl +11
İstanbul kekosu? Sayın arkadaşım benim ağladığım yok haksız kazanç , 8 yıllık ehliyet sahibiyim ilk defa başıma böyle bir şey geldi diyorum böyle bir tip olsam başıma ilk defa geliyor ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı thugahp - 3 yıl +4
S
3 yıl
Binbaşı

Geçmiş olsun.

Para lazım!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
3 yıl
Yarbay

İtiraz edip kanıt istediğinizde var ise karşı taraf kazanıyor yok ise siz kazanırsınız diye biliyorum.



S
3 yıl
Binbaşı

sol şeritteki araçlar, o sırada sağ şeritte gitmekte olan araçları, hız sınırına uygun şekilde geçiyorlarsa, siz makas atmış oluyorsunuz ve 46/2-g uygulanabiliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 yıl
Yarbay

W
3 yıl
Yüzbaşı

İstanbul'da da o şekilde kullanmaya ceza yazılıyor size denk gelmemiş. Erken ödeyin yüzde 25 karınız olsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Yazıda anlatamamışım herhalde Sol şeritteki araç ağır olduğu için sağa daha sonra doldurmadıkları boşluk gördüğüm yerde tekrar sola geçtim. Kimsenin önünden arkasından sıfır geçip makas almadım yani. Sağlık olsun cezayı ödedim itirazda da bulundum dönüş ne zaman olacak bakalım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sight
T
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Ben Antalya'da 34 Plaka kurbanı olduğumu düşünüyorum. İtiraz ettim göreceğiz karar ne çıkacak makas atsam içim yanmazdı.




Bu mesajda bahsedilenler: @senged
T
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Bana makas atmaktan ceza yazılmış. Ben kimsenin tamponuna silme geçmedim kimsenin önüne kırmadım anlatamadım galiba pratik geçişten kastım en akıcı olması gereken sol şeridin ağır akması üzerine sağa geçip tekrar soldaki boşluğa geçmek şeklinde 1-2 geçiş yapmış olmam. Videoda varsa makas atmadığım zaten görüntüde gözükecektir cezayı ödedim itirazda bulundum bakalım ne olacak.




Bu mesajda bahsedilenler: @tevfiko
C
3 yıl
Yarbay

bir istanbul kekosu ağlıyor gözleri yaşlı . her tatil zamanı geldiğiniz yerleri de lağıma çeviriyorsunuz. yazanın eline sağlık. bide yapmadım etmedim papeli sıkıyorlar. e adam senin plakanı nerden biliyor o zaman?kafadan attı da seninki mi tuttu yapmışın işte. git efendi efendi öde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Türkiye'de hepimiz trafik polisi gibiyiz maşallah. SORUM ŞU BEN HAKLI OLDUĞUMU BİLİYORUM OLAYI YAŞADIĞIM İÇİN MAKAS ATTIM ATMADIMI DEĞİL NE OLUR ONU SORDUM : İlk defa itiraz etmek istiyorum bir cezayı mahkeme masrafı vs. ne çıkar düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.
Buna cevap verilse güzel olurdu güzel ülkemin kendisine oldumu veryansın eden karşısındakine olduğunda oh çeken insanları oh çekenlere bol bol ceza tebligatı gelir umarım.

İTİRAZDA BULUNDUM SONUCU EMSAL OLMASI İÇİN BURADA PAYLAŞACAĞIM TEŞEKKÜR EDERİM.



T
3 yıl
Er
Konu Sahibi

İstanbul kekosu? Sayın arkadaşım benim ağladığım yok haksız kazanç , 8 yıllık ehliyet sahibiyim ilk defa başıma böyle bir şey geldi diyorum böyle bir tip olsam başıma ilk defa geliyor olmaz zaten.
Asıl makas atıyor olsam plakamı alamaz malum MAKAS ATIYORUM :) Lüks araba 34 Plaka yaz cezayı geç senin gibi öder bu istanbulun kekosu diye düşünen andavallar yüzünden yaşıyorum bu durumu parasında değilim. Haksızlığındayım Cezayı ben geldiğinde ödedim zaten ben mahkemeyle uğraşacak boş vaktim olmadığı için eğer uğraştıracaksa boş vereyim diye sordum.
3 gram beyninizle yorum yapmışsınız


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @crow in cornfield
B
3 yıl
Yarbay

Sizin yaptığınız hareket geçme kurallarına riayet etmemek olarak geçer.

Trafikte ilerlerken şerit değiştirmemek kaydıyla sol şeritteki araçtan daha hızlı giderseniz bu araç geçme sayılmaz. Eğer bu işlemi sol şeritten sağ şeride doğru şerit değiştirerek yaparsanız bu trafik kanununa göre suçtur. Öndeki aracı geçerken geçme kurallarına riayet etmemek olarak değerlendirilerek 54/1a maddesinden 314 tl ceza yazılması daha uygun olabilirdi.

Eğer sağ şeride girip sollama yapıp tekrar sol şeride girerseniz ise bunu "ardı ardına birden fazla şerit değiştirme" olarak değerlendirmiş ve size bu ceza yazılmış. Sadece "birinin önünden arkasından sıfır geçip makas atmak" olarak algılamayın, "ardı ardına birden fazla şerit değiştirme" yapılması da bu cezanın kapsamına girer

Geçmiş olsun. İtirazın sonucunu ben de merak ediyorum.

İstanbul'da yaptığınız ve trafikteki çoğu kişinin aldırmadığı, olağan hale gelen hareketler diğer şehirlerdeki trafik kültürlerinde saygısızlık ve kuralsızlık olarak görülerek hoşgörü ile karşılanmayabilir.

Selamlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @thugahp
M
3 yıl
Yarbay

Fahri trafik müfettişlik sisteminin bir an önce iptal edilmesi lazım. Çünkü prostatlı kıl tüy tipler fahri trafik müfettişi olup, ota b.ka ceza yazıyorlar. Daha 3-4 gün önce arkadaşım engelli yerine park etmekten ceza yedi. Halbuki kendisinin engelli kartı var, tam ceza yemeden önce arabanın içinde (durur vaziyette park halinde iken) cep tlf nu ile konuştuğu için cezayı yemiş. Adam sanırım engelli denince tekerlekli sandalyede birini bekliyordu. Şimdi bu cezanın neresine itiraz edeceksin? Arkadaşım da uğraşmaya vakti olmadığı için cezayı ödeyecek. Fahri trafik müfettişlerinin köküne kibrit suyu dökmek lazım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 14 Ekim 2021; 16:54:9 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
3 yıl
Yüzbaşı

İnanın bilmediğim için soruyorum ;

Sol seritte birisi yavaş yavaş gidiyor, önü boş ve 3 4 araba kuyruk yapmış. Mesela sağa sinyal versem , sadece o şeritten devam ederek bunları geçsem ve sola sinyal versem bu suç oluyor yani. Peki çözüm ne acaba burda ? Yani ya oranın kuyruğuna gireceğim veya sağa geçip daha da mi yavaşlayacagim. Sonuçta onları geçmek yasak ve seçenek yok elde

Ben hayatta makas atmam, trafikte asla tahammülüm olmayan bir şey. Ama agresif davranmadan, seritler müsait ise üstteki dediğimi yapıyorum. Demek o da suç

E hırsızın da hiç suçu yok mu, 30la da sol şeritten giden Micra'lari napalim peki



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bal974
T
3 yıl
Yarbay

Kesinlikle iptal edilmeli ya da kamera kaydi yollayacaklar maile izleyecegiz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mahmut_emmi
A
3 yıl
Binbaşı

34 plakalı araçların "normal" saydığı şeylerin çoğu Türkiye'nin gelişmiş şehirlerinde küfür ve hatta kavga sebebidir öncelikle bunu söyleyim. Sıkışık trafikte bir araçlık boşluk bulunca tak diye sinyalsiz oraya direksiyonu kırmak gibi kültürsüz dağ ayılarının hareketleri de girer bunun içine, tampona yapışık gitmek de girer, yeşil yanar yanmaz kornaya abanan megaköylü hareketleri de girer. Yani istanbul'da sürücülerin "normal" sayması bir hareketi meşru kılmaz önce bunda anlaşalım.

Hocam senin yaptığın hareket de trafiği tehlikeye atan haklı olarak ceza yazılmış bir hareket. Sağa geçip ordan devam etmediğine göre yolda başka arabalar da var, ki bu durum cezayı neden hak ettiğini bir daha gösteriyor. Tabi şehir içi cadde değil 90 hız sınırı olan bir bulvar ise sol şeridi işgal edene de ceza yazılması lazım, eğer şehir içi caddede ise sol şeritten isterse 40la bile gider arkasında tın tın gideceksin veya sağ şeride geçip orada kalacaksın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Yarbay

Merhaba,

Önce bir düzeltme ile başlayayım, bu yaptığınızda "hırsızın hiç mi suçu yok" demişsiniz ya, o hırsızın kim olduğu kanunen tam olarak belli değil. Sol şerit işgali yapan kişi de olabilir, önündeki araçları geçerken kural ihlali yapan kişi de. :)

Anlattığınız olay ile ilgili şunu diyebilirim, sağ şerit boş olsa bile kurallar dahilinde yapılanı haklı çıkaracak bir yöntem yok. Sağındaki şeride geçip hızlandığınız anda kural ihlali başlıyor.

Başkasının kural ihlali yapması, yani sol şerit işgali yapması sizin kural ihlali yapmanızı haklı çıkarmıyor.

Yeri geliyor, sizin yaptığınızı ben de yapıyorum, inkar edecek değilim. Ama kural ihlali yaptığımı ve yakalanırsam ceza yiyebileceğimi bilerek yapıyorum. Ne yazık ki kurallar böyle. Başkasının hatası bizim hatamızı legal hale getirmiyor. Hafifletici sebep bile değil :):)

Ülkemizde çok cezalandırılmayan bir kural ihlali bu. Diğer sürücüleri taciz etmeden, göze batmadan, rahatsız etmeden (yanından geçerken kornaya abanmak gibi, tamponunu silme geçmek gibi, önüne geçip frene basmak gibi) bu hareketi yaptığı için ceza yiyenlerin sayısı, özellikle büyük şehirlerde çok ama çok azdır. Bazı günler belki de defalarca yapılan bir ihlal.

Kanunlara göre tek seçenek ne yazık ki arkalarında beklemek. En öndeki ısrarlı ise, en öndekini bir arkasındakinin uyarmasını beklemek.
Pratikte, ceza yememeyi umarak sinyal eşliğinde sağ şeride geçerek uzaklaşmak. Bunu yaparken de sağından geçilen sürücüyü taciz etmemek (yukarıda yazdığım yanından geçerken kornaya abanmak gibi, tamponunu silme geçmek gibi, önüne geçip frene basmak gibi eylemleri yapmamak)

Selamlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 14 Ekim 2021; 23:9:16 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mokali Amca
A
3 yıl
Binbaşı

Geçmiş olsun, inşallah sol şeridi gereksiz yere işgal edip sizi bu harekete mecbur bırakan arkadaşa da şerit işgali cezasını da göndermiştir.



D
3 yıl
Yarbay

Yakın zamanda bu sebepten ceza yedim.

Foto yok, başka bir şey yok. Bulunduğum yerde minibüsler falan hep kırıyor üzerine, o yüzden sağa-sola kaçmaca çok oluyor.

Ben cezayı yedim gidip itiraz ettim. Hiçbir şey çıkmadı. Çünkü diyor ki fahri müfettişin cezasında aracınızın marka-model-renk bilgisi doğrudur. Tek sebep bu şaka gibi, hani suç ispatlanana kadar suçsuzduk?

Dilekçemde tehlikeli şerit değiştirmek yoruma açıktır dedim, kırmızı ışık ihlali gibi kesin bir şey değil. Yorum farkı vardır dedim.

Hiçbir şey olmadı.