Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
69
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Evin m² tekrar ölçümde küçültüldü
S
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar olayı yaşayan bir arkadaşım onun isteğiyle açıyorum. Bu imar olayı çıkınca apartman olarak almak istemişler daire başı 2k tutmuş.
Ama sonradan en alt kısım garaj olarak geçerken ev tapusu çıkartmışlar sonradan en üstte ki 2 kaçak eve de tapu çıkartılmış. Bu 3 ev yüzünden ücret 3k ya çıkmış.

Devamında ölçüme gelen kadın arkadaşımın evine sizin eviniz girişe yapılmış aslında 47m² demiş. Ama tapuda yazan değer başta alırken bildikleri net 65m² brüt 70 küsür imiş ev.

Şimdi bu apartman akraba apartmanıymış 3 daire hariç biri arkadaşımın. Bunlara notere gidip imza atalım diye baskı yapıyorlarmış sürekli. Arkadaşımda benim tapum öyle değil atmıyorum diye itiraz etmiş ama sürekli apartmanda huzursuzluk çıkarmışlar.

1 daire kabul etmiş 1k yı ödemem siz öderseniz demiş onlarda tamam demiş. Geriye 2 daire kalmış itiraz eden.
Şimdi de çoğunluk bizde imza toplarsak siz kaybedersiniz demişler.

Eğer arkadaşım bu şekilde kabul ederse kadının dediğine göre kentsel dönüşümde evi yapılırsa 47 üzerinden değerlendirilecekmiş.

Sizlerden hukuki olarak nasıl yol almamız gerektiğini ve hukuk yardımıyla mağduriyetten kurtulabilir miyiz öğrenmek istiyoruz hepinize şimdiden teşekkür ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.