Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
26
Cevap
1324
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: evde spor-fitness ile forma girmek ve iyi görünmek ne derece mümkün? (2. sayfa)
S
3 yıl
Yarbay

Youtube da Chris Heria nın antreman videolarına bak. Her seviyeye göre mevcut
Ayrıca Thenx adlı bir uygulaması var. Gerçekten çok başarılı, işe yarıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Yarbay

Hiç bir alet almadanda arnold gibi vucud yapabilirsin önmeli olan azim :) 10 kg lık su şişeleriyle bile vucud yapan var .


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @heidinindedesi
H
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

doğrudur hocam ama ben ne öyle görünmek ne de o kadar zaman harcamak istiyorum




Bu mesajda bahsedilenler: @Mekatroniks
N
3 yıl
Çavuş

Ege fitness yt kanalına bak orda spartacus idmanları var deneyen çoğu kişi memnun kalmış



R
3 yıl
Yüzbaşı

Çünkü onlara bu öğretildiği için.
Nedenini açıklayayım,
Kas çalıştığında önce oksikijeni kullanır. Oksijen yetersiz kalınca şekeri. O nokta kasın yorulma halidir.

Spor yapmayı arabada benzin ve motor ilişkisine benzetirsen eğer arabanın boruları dar ve sert olursa püskürtülen benzin miktarı düşer. Aynı bunun gibi et yumurta vs ile beslenirsen kollestirolün artar damarların elastiğini kaybeder ve bölge bölge darlaşır. Kanına giden oksijen miktarı azalır. Yani kasın ilk yorulma süresi de o ölçüde azalır.

Sporda iki çalışma vardır ilki kası ısıtmak işte koşu bandı vb. Kası ısıtmakla kası yormak aynı şey değildir. Bizde kardiyobasküler hatalı beslenme sonucu kas 20 dak. Yorulur. Sporu yapanda ısındım zanneder. Oysaki kasların ısınması için 5 dak. Yeterlidir.

Bu yüzden yetersiz beslendiklerini düşündükleri afrikadan çok iyi koşucular sporcular çıkar. Bu sporcularda kalp sadece 40 atımda kasa yeterli oksijeni veriyordur. Oysa türkler 60-70 atarlar. Sebebi ise yağlı tencere yemekleri ile büyütülmedir.

Yine spor yaparken bu şekilde beslendiği için bir çok sporcu ciddi kalp krizleri atlatır. Mesela en son koç ailesinden biri koşu bandında kalp krizinden ölmüştü.

Sporcunun yemesi gerekenler,
Muz, elma, baklagiller, kırmızı meyve sebzeler, lahanalar gibi şeylerdir. Ayrıca sporcular özel olarak pilav(yağsız) , patates(haşlanmış) , tam buğday ekmeyi ve yulafı da bol bol tüketmelidir. Ayrıca sıfır yağ tüketmelidirler. Zeytin yağda dahil sıfır yağ.

Şuanda bu yazdığım hiç kimsenin işine gelmez. Kızarmış tavuk yerine nohut, yumurta peynir yeme kahvaltıda yulaf ye dediğimde herkez 📴 çeker.

Sonuçta 2040 lı yıllara gelince bunlar normalleşecek sonuçta dünyayı 20 yıl civarı geriden takip ediyoruz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhodium -- 14 Ocak 2021; 12:51:4 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @heidinindedesi
A
3 yıl
Yüzbaşı

Merhaba hocam, tam olarak aynı durumdayız, 178 boy, tahmini 80 kg ağırlık, hafif göbekli vücut, ve spor yapma hevesi var bende de


Elimde şuan 2d5 kg, 2x7 kg, bir de bar var 10 10 taktım, göğüs için,

Hafiften evde spor yapmaya başlamıştım ama önemli bir sınav dönemine girdiğim için bıraktım, 20 gün sonra sınav dan çıkınca tekrar devam edeceğim,

Amacım fit olmak, çok kas vs peşinde değilim,
Kol,omuz, göğüs çalışmayı düşünüyorum,

Ağustos ayında kolu yapıyordum, fitlik açısından acayip faydasını gördüm, bir de kolu ekleyebilirim bu programa,
Sen nasıl çalışmayı düşünüyosun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
3 yıl
Yüzbaşı

Spor salonunun amacı tamamı ile teşviktir. Oranın atmosferi, varsa kafa dengi arkadaşınız ile o salona gitme, oradaki insanlar ile spor aktiviteleri yapma gelişime katkıda bulunur.

Şöyle düşünün futbol maçını televizyon ekranı ile direk tribünde izlemek arasında fark var. Ama maçın sonucu televizyonda da aynı sen tribünde izlerken de aynı. Sporda öyle. Aslına bakarsak evde de gayet sehpa, dumbell, evde kullanılabilecek diğer ağırlık ekipmanları ile spor salonu performansı ve sonucu alırız. Ama ev konfor alanımız olduğundan dolayı psikolojik olarak iş zor.

Yoksa vücut yapmanın %20'si spor, %30 dinlenme, %50 beslenme. Bu beslenme olayını çözemezseniz dünyanın en iyi spor salonlarında veya evinizde en iyi ekipmanları bulundurmanın pek anlamı yok. O yumurta yenecek, o karbonhidrat protein dengesi sağlanacak, belirli günler kırmızı et, beyaz et yenecek. Kuruyemiş ( yer fıstığı ) yenecek. Lor peyniri en iyi arkadaşın olacak. Ama gel gör ki 30'lu yumurta olmuş bilmem kaç TL:(.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

hocam eğer motivasyon için salona gitmemi söylüyorsunuz buna ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. hayatımda bir dönüm noktasındayım ve 30 35 yaşıma geldiğimde kel ve göbekli bir yıkık olmak istemiyorum. spor yapmak bayadır aklımdaydı ama hep başlayıp 2. antrenmanda bırakıyordum. bu sefer anlık bir kararla gaza gelerek başlamadım, 10 sene sonra nasıl görünmek istediğimi ve nasıl görünmek istemediğimi düşünerek yapıyorum bu işi artık. aslında biraz da kız meseleleri etkili oldu ama bu düşünceler son zamanlarda hep aklımdaydı o olay sadece tetikleyen şey oldu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 14 Ocak 2021; 21:8:5 >


Bu mesajda bahsedilenler: @ImPerspektif
H
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

benim elimde sadece 2 adet 5 kg dambıl var. genelde vücut ağırlığına dayalı antrenmanları yapıyorum. nike training center uygulamasında kendime otomatik hazırlanmış bir program oluşturdum istediğin zorluğa göre yapabiliyorsun. en kolaydan başladım ama o bile zor geliyor. bu sefer çok kararlıyım ama. her gün farklı tip antrenman var genelde plank şınav mekik squat gibi hareketler oluyor antrenman tipine göre. şu an 3. haftadayım 4 haftalık program yapmıştım. bunu bitirince zorluğu bir tık artırabilirim belki.




Bu mesajda bahsedilenler: @an agony
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.