Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
18
Cevap
4049
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ev Sinema sistemi ile, Otomobil subwoofer birleştirmek
J
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

1000watt olan, bu aralar araçlara çok takılan JBL 1000watt subwoofer ve amfisi ni, elimde ki LG 5+1 sinema sistemiyle birleştirme şansım var mı?

ne gibi aparatlar gerekir?
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



D
8 yıl
Yarbay

Ses sistemindeki ana kabinin arkadan görüntüsünü koyabilir misiniz ?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
8 yıl
Yüzbaşı

birleştirebilirsin tabi mümkündür ancak lg 5+1 in subwoofer ını iptal et o subwoofer hoparlörün kablosu ile 1000 watt anfinin ses sinyali girişine mono stereo dönüştürücü kablo tak ve 1000 watt anfini besleyecek 12 volt adaptör ayarlarsan olur. aksi taktirde direk woofer ı lg 5+1 e bağlamaya kalkarsan LG ne kadar kaliteli olursa olsun uzun süreli ya da yüksek sesli çalışmada arıza yapar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Binbaşı

5+1 in ses ayırıcısı var ise ve sonrasında bir amfi devresine yada transistörlere yönlendiriliyorsa araya girip kablo çekerek oto amfisine bağlaman gerekiyor.



L
8 yıl
Yarbay

Oncelikle sinema sisteminin yerine takilamaz. Adamlar zaten en uygununu yapmistir. Extra olarak takilabilir. Bunun icin JBL 1000 watti besleyecek amfi lazim. İsterseniz 300-400 tl ye cok kaliteli ve gercek guce en yakin 1000.1 amfi alabilirsiniz. Ha pahali derseniz sifiri 200, ikinci eli 100-150 tl olan 2400w 4 kanal amfi almaniz bu sistem icin en uygun f/p tercihi olur. İki cikisini birlestirerek 1200 watt olarak JBL e baglamaniz yeterli OLMAYACAKTİR. Cunku bu amfi oksijenle calismiyor Amfiyede 100-150 tl civarinda 12v 40A cikisli smps veya trafo alarak guc saglayabilirsiniz. Size kalan tek sorun su. 12v 40a gucumuz var amfimiz var ve JBL imiz var buraya sesi iletmek. Amfinin ses girisine en uygun yer sinema sisteminin extra ses cikislari(varsa) olur. Yoksa 2-3 tlye jack coklayici alip bi ucunu sinema sistemine diger ucunu ise amfinin girisine takmaniz yeterlidir.

Bu arada amfiniz 4x600w (2400w) iken siz 2x600 olarak 1200w JBL calistirmanizla kalan diger 2x600w lik cikisa iki adet 600w oval pioneer takabilirsiniz. Zaten yapmis oldugunuz sistem sinema sistemini bastiracaktir :)

Butun ama butun yazdiklarimi unutun. Cunku hepsi bos isler ve emek ister. Acilen elinizdeki sinema sistemini satip bir adet Logitech z5500( ikinci el 700-800tl) , veyahut sifiri olmayan z5500 un degistirilmis kibar versiyonu ancak ayni gucteki logitech z906 sistemini almanizdir. Z5500 ile z906 farki ise , z5500 in wooferi (bass) 30cm olup daha buyuk ve derin bas vermesi, z906 in daha kucuk ve 20cm woofer olmasiyla ayni gucteki fakat bas olarak neredeyse fark edilmeyen %5 veya %8 lik bass dususu olmasidir. Kisaca ikisi de aynidir tercih zevk meselesidir

Sinema sistemini satin derken kendinize bir adet dvd player almaniz gerekebilir cunku Logitech'ler birer sinema ses sistemidir. (Bahsettigim sistemler bir otomobildeki 3500-4000w gucundeki ses sistemi kadar guclu calismaktadir)



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Binbaşı

Videoyu izlemek için tıklayınız

Bunlar daha canavar :) Yüksek güçte olanlarını da satıyorlar.

Evde gecenin bir yarısı tavana dayayıp gulyabani taklidi yapın :P



J
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

@dfk24 hocam resimler ektedir.


@kprm, sizde resimlere bakabilirsin, bir ayırıcı var mı bilemiyorum :)

@linyit43 üstad, şimdi bu JBL mevzusu şöyle doğdu. benim kayınpederim de araç vardı, aracı satarken bunların tamamını sökmüş, JBL woofer,amfisi,2 adet compedan vs. (yani araçta çalıştırılmak üzere üzerinde uygun bir amfi var) bana dediki sana vereyim mi? bende getir bir bakarız dedim, ondan sonra ev sinema sistemine dahil edebilir miyim diye araştırma yapmaya başladım. yani extra aldığım bir şey değil. ayrıca elimde ki LG sinema sistemini ben 2006 yılında aldım parasının hakkını misli misli ödedi çok şükür hala da çalışıyor, kablolarda bazen deformasyon oluyor onuda kablo ekleyerek yapıyorum.

fakat bu araçlardan çıkan bass sesi gibi ses gelmiyor woofer'dan bu JBL leri eklersek kendi sistemiyle birlikte ortaya totalde güzel bir ses yakalarmıyım diye bakıyorum.

şuanda tespit ettiğim,

12v 40a bir trafo ve ses ayrıştırıcısı

resimleri attım, extra bir ses çıkışım var mı bilemiyorum sizde bakarsanız sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jemalizm1 -- 20 Temmuz 2016; 21:50:48 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kprm , @goçhisar , @linyit43 , @dfk24
G
8 yıl
Binbaşı

İçini açıp bağlaman en makul yöntem olur. Bas seslerin amfi aracılığı ile yükseltilmesi gerekir. Amfiye woofer çıkışından direkt bağlantı yaparsan ses kalitesi bozulur. İçeride ses ayırıcı decoderin uygın ucunu bulman lazım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
8 yıl
Yarbay

Şimdi bu sistemi direk bizzat toplatabilirim size. Bu çıkışlardaki R ve L soketleri ses girişlri değil mi ? Eğer öyleyse işimiz çok basit. Genelde 5.1 sistemlerde 3 adet 3.5mm kablo ile ses iletildiğinden bu sesin yarısını mafiye vermek güç olurdu. Ancak şuan gayet açık gözüküyor.

Tek yapmanız gereken 12v 40a gücünde bir güç kaynağı edinmeniz. Bu smps olabilir, trafo olabilir orası size kalmış. Ancak trafolar daha sağlıklı sonuç verir ama biraz pahalıya patlar. İster tavsiye edebileceğim bluemavi sitesinden 500w lık saç trafo bakmanız, isterse herhangi bir şekilde 500w lık 12v trafo edinmeniz. Trafo edinmek zor ve kaba fiyatlı gelirse kaliteli smps gayet işinizi görür.

Amfi ve sub + komp bağlantısını rahatlıkla yapabilirsiniz. Amfi üzerinden iki çıkışı birleştirme , ve o çıkışı crossover şeklindeki ayar düğmelerinde ayarları yaparsanız güç kaynağını da en az 8ga kablo ile amfiye bağlarsanız kurulum tamamlanır.

Şimdi bana söyleyin L ve R kablosunun diğer. ucu 3.5mm jack mı yoksa yine iki adet RCA soketi ile mi çalışıyor ? Bu sorunun cevabını verdikten sonra her şey tamamlanmış olacaktır.

Ücretsiz geldiği için hayır kullanmak istemiyorum demek te aptallık olur.

Yine bir sorun teşkil ediyor ancak etkilemez sanırım. Ses girişi böldüğümüz için sinema sisteminin kumandası diğer oto sistemini kısmayacaktır. İkisininde sesini tek bir yerden ayarlamak için ses kaynağı yani televizyona bağladıysanız televizyon, pc ye bağlıysa pc den kontrol etmeniz gerekiyor. İşte bu sıkıntı olacak ise sinema sistemini söküp içerisinden uygun ses kablolarını almak gerekir. Cevabınızı bekliyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @jemalizm1
E
8 yıl
Yarbay

Bende şimdi baktım; kırmızı beyaz giriş,, exra audio girişi. yani harici (pc - tv - telefon - aux) dış kaynak girişi.
Sizinde dediğiniz gibi ve diğer ustadların söylediği üzere, wooferi kullanmanın 2 yolu var.

1) Ses sisteminde harici ortak ses çıkışı olarak, hoparlör çıkış terminalleri bulunmaktadır.
bu çıkışlardan paket sistemin woofer çıkışının kullanılabilmesi için, oto anfisinde (Hıgh Input - hoparlör çıkışından giriş) girişi olması gerekir. bu şekilde bağlantı yaptığı zaman, sinema paketi dahil, sistemi komple aux girişi ile beraber aynı şekil kullanabiliyor.

2) otoanfisinde (Hıgh INput - hoparlör çıkışından giriş), yoksa. sessisteminin aux in girişine bağladığı kabloyu oradan çıkartıp veya orayı çoklayıp, sadece o kırmızı beyaz kablodaki sesi anfiye rahatlıkla aktarabilir. Buradaki sıkıntı, sinema paketi, JblWoofer ile beraber sadece aux in konumunda ortak çalışır, iç paket sistemin sesi hine paketten gelir.

Oto anfisinin kırmızı beyaz girişini, sinema paketinin hoparlör-woofer çıkışına uyarlamak için,https://www.google.com.tr/search?q=speaker+to+rca+converter&biw=1280&bih=653&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiTlfnl_YLOAhXBBsAKHRT9AEEQ_AUIBigB Hoparlör çıkışını, sinyal girişine çeviren aparat kullanmanız gerekir.

Kesinlikle paketsessistemi hoparlör çıkış eksisini, otosessistemi eksisine drekt bağlamayınız,,, sinema paketi ses çıkışı eksiside canlıdır, şase değildir,.. şase ile birleşirse sistem yanabilir.

> oto anfi giriş - çıkış resimlerini paylaşırsanız, daha net yorum yapabiliriz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 21 Temmuz 2016; 1:28:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @linyit43 @jemalizm1
L
8 yıl
Yarbay

Son cumlenizle belkide buyuk bir hatadan donduk hocam. Sagolasin.

Basit bir 2-3 tllik coklayici yerine dediginizin kullanilmasi daha mantikli.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Emin-Firtina
J
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

evet hocam Rve L soketleri 2li ses kablolarının giriş yaptığı yer. 5 hop ve 1 wooferdan gelen 2li ses kabloları ordaki etiketlere göre takıyorum, sağdan gelen ses sağdan soldan gelen ses soldan geliyor gibi düşünün.

Aux çıkışı şu şekilde kullanıyorum, Kırmızı Beyaz kablonun ucu Aux, onuda TV nin aux çıkışına bağlıyorum, Dsmart kullandığım için Dmart üzerinden ses aktaramıyorum. Digitürk'te LG üzerinden Digiturk üzerinden Aux karıştırmadan ses aktarımı yapabiliyordum.

Trafo olayı pahalıya gelmesin ucuz olsun :)

Ses kısma işini manuel yaparım problem değil optimum ayar yapıp Dsmart'ın sesini çoğaltıp kısıyorum şuanda, DVD player'a hiç ellemiyorum.

@Emin-Firtina üstadım, Aux'u woofer'da kullanırsak TV ye sesi aktaramam sanırım. Dsmart üzerinden ses aktarımı yapamıyorum, digiturk'te var ama dsmartta yok.
JBL woofer ve amfi daha gelmedi, kayınpeder gelirken getirecek ama 1 haftayı bulur,i onun resimlerini o zaman atabilirim ancak.

şu söylediğiniz daha kullanışlı gibi geldi, sinema paketinin woofer'ını iptal edip,JBL'i oraya dahil etmek, onun da linkini atmışsınız kontrol edeceğim.

hele bir amfi ile woofer gelsin onun da resimleri (giriş/çıkışları) atacağım,lazım sanırsam.

çok teşekkürler ilginize.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jemalizm1 -- 21 Temmuz 2016; 3:50:18 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Emin-Firtina , @linyit43
E
8 yıl
Yarbay

Aux tan hem sinema paketini, hemde wooferi kullanabilirsiniz..
Rca çoklayıcı aparat ile >http://mcdn01.gittigidiyor.net/17403/tn30/174031191_tn30_0.jpg bundan 2 adet kullanılacak,, siyah tarafı sinema paketine, beyaz> jbl anfiye, kırmızı > tv den gelen...
fark etmez, önemli olab birleşimi sağlamak. veya diğer türlü, tv kulaklık çıkışını coklayip, Aux kablosundan 1 adet daha alıp, anfiye bağlamak.
anfi gelince neyapılması gerektiği tam netleşecektir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
8 yıl
Yarbay

Elimde onlarca cihaz var. Salondaki tv de bir abiden aldığım kıyrırık firstline sistemi kullanıyorum. 20cm 60w bir sub ı olmasına rağmen uydudan bir film izlerken bile oturduğum yerden depremi andıran basslar işitiyorum. Elinizdeki lg sinema sistemi hoparlörleri zaten birlikte en iyi verimi verecek şekilde tasarlanmıştır. Bu sisteme eklenecek bir otomobil subwooferinin sesi güzelleştireceğini düşünmüyorum. Aksine bass aşırı kabaracak. Surround kanallar bu sesin gölgesinde kalacaktır. Ya da lg yi komple ayırın bir kenara. komple otomobil ses sistemi parçaları ile oluşan bir düzen kurun. Kişisel görüşümdür. Iyi forumlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam, TV nin Aux çıkışını kullandığım için ses oldukça kötü geliyor, yani ses kötü gelmiyor BASS kötü geliyor. dup dup diye vuruyor biraz sesi yükselttiğinde distortion oluyor ve bass bozuluyor bunu nasıl çözebilirim?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nipp10
E
8 yıl
Yarbay

Tv nin sesini kısın, sessisteminin sesini %80 açın, mesela son volume 40 ise,, 35 yapın.. geri kalan ses ayarını tv ile açıp kapatın... ses sesteminizde optikal-digital audio in , girişi varsa, optik kablo ile tv nizin (digital audio optical Out) çıkışına bağlayın.. distirsiyon sorununuz olmaz.
Diğer bir önemli konu; tv ile sessistemi arasında kullandığınız kablo iyi değilse, kablo tam şase-gnd yapmadigi için sinyal parazit alır ve ses yapar..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @jemalizm1
B
8 yıl
Er

Benim uzaktan kumandali bi helikopterim var bu helikopterin alicisini 4 motora baglayip multicopter yapabilir miyim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
8 yıl
Yarbay

elektronik bölümüne açın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bbk19
N
8 yıl
Yarbay

Tv lerin scart içindeki ses çıkışları max gain e ayarlıdır. Bozması normal. Ben araya pot koyarak kısmıştım düzelmişti. Şimdi Teledünya var uydu var. Gerek kalmadı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @jemalizm1
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.