Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
28
Cevap
1207
Tıklama
9
Öne Çıkarma
Ethereum madencileri son 18 ayda 15 milyar dolar harcadı
E
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ethereum madencileri son 18 ayda 15 milyar dolar harcadı



Bir döneme kadar en kârlı madencilik ağı olarak gösterilen Ethereum blok zincirine bugüne kadar önemli yatırımlar yapıldı. Ne var ki yaşanan düşüş madencilerin hevesini kursağında bıraktı.



Ethereum masrafları zirvede



Yapılan araştırmalara göre son 18 ayda Ethereum madencilerinin grafik kartlarına yaptığı yatırım 15 milyar dolar civarında gerçekleşti. Bu rakam sadece madencilik odaklı kartları kapsıyor. Yani oyuncu olup da elindeki kartı kullanmak isteyen amatör madencileri kapsamıyor. Ayrıca anakart, işlemci, kasa, bellek gibi bileşenler de dahil edilmemiş.



Ayrıca Bkz.Bitcoin aramalarında Diyarbakır üçüncü sırada



Bir dönem yaşanan bu büyük yatırımlar nedeniyle üreticilerin el altından madencilere stok sattığı iddiaları gündeme gelmişti. Oyuncuların kart bulması zorlaşırken fiyatlar da tavan yapmıştı.



Bu yıl yaşanan büyük düşüş süreci oyunculara rahat bir nefes aldırdı. 30 bin dolarlık yatırımından sadece 5000$ gelir elde edebilen bir madenci haliyle elindekileri de çıkarmak zorunda kaldı. Hali hazırda ekran kartları fiyatlarında düşüş sevindirici boyutlara geldi.




Kaynak:https://www.guru3d.com/news-story/in-the-last-18-monthsethereum-miners-spent-15-billion-on-gpu-cards.html

 Haberi Portalda Gör

Ekran kartları sadece oyun için değildir aynı zaman da render alınır ve iş yapılır. Ama sadece oyun oynayanlar insanların yaptığı yatırıma laf ediyor. Burada ekran kartını x sebeple satın alanlar...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Clusive - 2 yıl +12
Alma oyucuların ahını çıkar aheste aheste. Beter olsunlar.
Yoruma Git
yc#1 - 2 yıl +4
Ethereum 2.0 a ramak kalmışken hala madencilik için kart alan zaten ne yaptığının farkında olmayan bir özentidir. Parasını böyle kaptırmasa başka şekilde kaptırır. İsterse ethereum 10 b...
Yoruma Git
Yorumun Devamı board728 - 2 yıl +4
H
2 yıl
Binbaşı

hocam eth2 dediginizde madencilik yok mu? tam nasil calisiyor biliyor musunuz?

suna goz attim ancak mining ile iliskili bir bilgi goremedim:
https://decrypt.co/resources/what-is-ethereum-2-0





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 24 Haziran 2022; 16:16:28 >


Bu mesajda bahsedilenler: @AnteriorMaxmill
B
2 yıl
Binbaşı

Yazının daha hemen başında "most notably, the switch from a proof-of-work (PoW) consensus mechanism to a proof-of-stake (PoS) model" yazmış.
Şimdiye kadar ethereum, proof of work denilen mekanizma yüzünden ekran kartları ile anlamsız matematiksel problemleri çözüp enerji ve donanım israfına dayalı bir sistemle çalışıyordu. Artık bunu bırakıp proof of stake denilen ve temelde ethereumu elde tutanın kazanacağı bir sisteme geçiliyor. Bitcoin ve ethereum hariç market hacmi büyük coinlerin nerdeyse tamamı bu yeni sistemle çalışıyor. Yakında ethereum da diğerlerine katılacak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.