Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
115
Cevap
8614
Tıklama
26
Öne Çıkarma
Eski PlayStation patronundan tedirgin eden Game Pass yorumu: Bu şekilde daha fazla devam edemezler
Ö
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Eski PlayStation patronundan tedirgin eden Game Pass yorumu: Bu şekilde daha fazla devam edemezler



Bildiğiniz üzere şu anda Microsoft’un Xbox Game Pass isimli PC ve Xbox için fazlasıyla başarılı bir abonelik sistemi bulunuyor. Aylık belirli bir ücret karşılığında büyük bir kütüphaneye erişebiliyorsunuz. Bu kütüphane içerisinde AAA oyunlar olduğu gibi bağımsız oyunlar da var. Ayrıca Microsoft’un sahibi olduğu stüdyoların tüm oyunları ilk günden bu servise ekleniyor. Gayet güzel bir hizmet olsa da Sony Interactive Entertainment Amerika'nın eski başkanı Shawn Layden, tedirgin eden bazı yorumlarda bulundu.



“Bu Şekilde Daha Fazla Devam Edemezler”



Geçtiğimiz günlerde Gamesindustry.biz ile konulan Shawn Layden, oyun endüstrisi hakkında bazı yorumlarda bulundu. Bu yorumlar arasında şüphesiz en dikkat çeken Game Pass hakkında söyledikleri oldu. Söylediğine göre Xbox Game Pass sisteminin şu anki abone sayısı ve fiyatı yetersiz. Layden, 100 milyon doların üzerinde bütçeye sahip oyunların Game Pass’e eklenme durumunun uzun süre devam ettirilemeyeceğini düşünüyor.



Ayrıca Bkz.PlayStation 4'ün yeni yazılım güncellemesi 9.00 beta aşamasına geçti: İşte ilk detaylar



Layden, “Ayda 9.99 dolar olan bir abonelik hizmetinde, 120 milyon dolarlık bir oyun yayınlamak çok zor. Bunu telafi edebilmeniz için 500 milyon aboneye sahip olmanız gerek. Bu yüzden şu anda tabanı büyütmeniz gerekiyor. Ancak şu anda 250 milyon konsol varken 500 milyon aboneye ulaşamazsınız. Bunu şu ana kadar kimse düşünmedi.” açıklamasında bulundu.



Kullanıcı tabanını büyütmenin en büyük gereklilik olduğunu düşünen Layden, bunun için şu anda net bir çözüm olmadığını ancak kendi desteklediği yöntemin streaming olduğunu söyledi. Xbox’ın da gelecek için planının bu olduğunu söylemekte fayda var. Konsolun olmadığı sadece bir ekran ile insanların oyun oynayabileceği bir sistem üzerinde çalıştıklarını daha önce açıklamışlardı.




Kaynak:https://www.vg247.com/2021/07/28/shawn-layden-game-pass-subscription-sustain-120-million-usd-aaa-games/

 Haberi Portalda Gör

İstedigi kadar desin catir catir çıkarıyorlar gamepassda cok yeni oyunlar sağlam oyunlar gelmesede eski oyunların sağlam oyunların çoğu var yine PlayStation anca kötüleyerek kendin...
Yoruma Git
Yorumun Devamı 4S14N_HUNT3R - 3 yıl +118
Böyle yorumlar gelmeye başladıysa bilin ki Sony'de birşeyler yolunda gitmemiş demektir. Klasik çamur at , izi kalsın taktiğine geçmişler.

iPad'ler çıktığında "m...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Celikpena - 3 yıl +84
bana boş konuşmuş gibi geldi 3 ekle 5 topla 2 çıkar 40 eder gibisinden bir açıklama
Yoruma Git
Shovel Knight - 3 yıl +50
G
3 yıl
Çavuş

Microsoft bu şekilde istediği kadar devam edebilir çünkü elinde bunu domine edebilecek bir altyapı ve sürekliliğini sağlayabilecek kadar da finansal kaynaklara sahip,

Zaten Microsoft'un Head of Gaming'i Phil Spencer şu sözleri dile getirmişti.

"When you talk about Nintendo and Sony, we have a tons of respect for them, but we see Amazon and Google as the main competitors going forward."

Yani Sony ve Nintendo'ya fazlasıyla saygı duyduklarını fakat asıl rakipleri olmadıklarını dile getirmişti.

Özetle 2 teknoloji devine (amazon ve google) karşı aldıkları her kararın arkasında olmakla beraber, oyuncular da Game Pass hizmetinden memnun kaldıkları için eski CEO ve Yöneticilerin yaptıkları yorumlar, sözden öteye geçemeyecektir. Ayrıca şunu da belirtmek lazım, 250 milyon sayısı sadece satılan konsol sayısıdır, Game Pass aboneleri şuanda, 30 Milyon civarındadır. Ek olarak; abone sayısı her geçen gün artmaktadır.


< Resime gitmek için tıklayın >

Geleceğinde Cloud Gaming'in de olduğunu gerçeğini bildiğimizden, gelecek yıllarda Game Pass ve Steam bu konuda ki tek liderler olacaktır.

daha fazla bilgi için link:


https://www.bbc.com/news/technology-51400135





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-173F5DFA6 -- 1 Ağustos 2021; 11:45:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay

bana boş konuşmuş gibi geldi 3 ekle 5 topla 2 çıkar 40 eder gibisinden bir açıklama



J
3 yıl
Yüzbaşı

Saçma bir yorum 23 milyon abonesi var 10 dolardan kişi başı 230 milyon dolar yapar 1 ayda sadece 2 tane 120 milyonluk aaa oyunun parası çıktı. Hadi tamam server vs giderleri var diyelim her türlü 120 milyonluk bir aaa oyun parası şuanki kullanıcı sayısı ile bile çıkıyor konsol satışlarını arttırıcı bir etkisi olmasıda cabası.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

W
3 yıl
Binbaşı

Bazı arkadaşlar adamın söylediğin idrak etmede zorluk çekiyor gibi görünüyor , adam kısaca 120 milyon dolar bütçeli oyunlar bu sisteme 10 yılda bir gelir demiş.




D
3 yıl
Er

“That’s why right now you need to take a loss-leading position to try to grow that base. But still, if you have only 250 million consoles out there, you’re not going to get to half a billion subscribers. So how do you circle that square? Nobody has figured that out yet.”



“Ayda 9.99 dolar olan bir abonelik hizmetinde, 120 milyon dolarlık bir oyun yayınlamak çok zor. Bunu telafi edebilmeniz için 500 milyon aboneye sahip olmanız gerek. Bu yüzden şu anda tabanı büyütmeniz gerekiyor. Ancak şu anda 250 milyon konsol varken 500 milyon aboneye ulaşamazsınız. Bunu şu ana kadar kimse düşünmedi.



"Bunu şu ana kadar kimse düşünmedi."


"Bunu şu ana kadar kimse çözemedi" çok daha doğru bir çevirme olur.



S
3 yıl
Binbaşı

Amacı oyuncuları tedirgin etmek galiba. Bence algı yapıyor. Bu dediklerini microsoft bilmiyor, hesap edemiyor da sen hesap ediyorsun aklı evvel kardeşim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

4
3 yıl
Yarbay

İstedigi kadar desin catir catir çıkarıyorlar gamepassda cok yeni oyunlar sağlam oyunlar gelmesede eski oyunların sağlam oyunların çoğu var yine PlayStation anca kötüleyerek kendini tatmin etsin zorla aldırdığı plusa iki çöp oyun ekleyip göz boyasın bu şekilde giderse Sony biticek bütün excleri PC’yede getirdi kendi ayaklarına sıkıyorlar sürekli.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

C
3 yıl
Yüzbaşı

Böyle yorumlar gelmeye başladıysa bilin ki Sony'de birşeyler yolunda gitmemiş demektir. Klasik çamur at , izi kalsın taktiğine geçmişler.

iPad'ler çıktığında "müşterilerimiz cihazlarında tuş takımı istiyor" kafasına yakın beyinlerin fıkralarına bezniyor. iPad teknolojisi pek yakında kitaplarımız gibi elimizde taşınan bilgisayarın ortak atası olacak.

8000 lira konsol fiyatı olan ülkede ilaç gibi sistem.Bu kışa pandemi için bir xbox series s almayı düşünüyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celikpena -- 1 Ağustos 2021; 20:32:56 >


J
3 yıl
Yarbay

Ben kaliteli oyun severim öyle çer çöp oyunlara ucuz diye satın almam zaten değerli vaktimide ziyan etmem kaliteli oyun olsun fiyatıda ucuz olsun pek örtüşmez ucuzdur vardır bir illet pahalıdır vardır bir Hikmet




E
3 yıl
Çavuş

Sadece göz boyamak için diyorlar. Neymiş en az 500milyon kullanıcı gerekliymiş. Aynen kesin o kadar gerekir. Daha Microsoft'un amiral gemisi oyunları çıkmadan 30milyon kullanıcıya ulaştılar. 2022 sonuna kadar çok rahat 50 milyon kullanıcıya ulaşırlar çünkü Stalker2, Forza Horizon 5, Halo Infinite, Starfield, büyük ihtimal Avowed ve bir çok 3. parti AAA ve Indie oyun geliyor. En kötü ihtimal 50 milyon kullanıcı olsa bile ve ortalama ayda 8€ verseler her ay 400milyon€ demek. Sony bu parayı 4 yıl geliştirip yaptıkları oyunlardan kazanabiliyor. Ayrıca 3 ayda 65milyon$ kâr açıklayan bir şirkete 500milyon$ mı çok gelecek. Hahaha bu sadece Sony'nin "Bizim böyle bir şeye gücümüz yetmez, o zaman rakibimizinkini kötüleyelim kafasıyla söylenmiş bir şey



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Y
3 yıl
Yarbay

ms den ve gamepass den it gibi korkuyorlar tir tir titriyorlar. kaçışınız yok aslanlarım ms hepinizi ezip geçecek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 1 Ağustos 2021; 20:5:5 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Yüzbaşı

Bunlar kendi vasat şirketlerini Microsoft ile karşılaştırmayı ne zaman bırakacak acaba? Yazılım dünyasının 1 numaralı şirketinden bahsediyoruz. Gelmiş bizim vasat Japon yorum yapıyor bir de. Senin ne haddine la jajahsjsjs.

Halo Infinite, Forza Horizon 5, Starfield, STALKER 2 yakın zamanda geliyorlar zaten. Daha bunlara Elder Scrolls, Fallout, Hellblade filan eklenecek. Çatır çatır da hepsi XBOX GAME PASS kütüphanesine eklenecek. Çatır çatır da hepsinden de kar edecek.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
3 yıl
Binbaşı

He yavrum he bir sen biliyorsun. Adamlar o kadar rahat ki rakip olmak için herhangi bir kaygıları yok. Bu gidişle sonynin işi zora girer demedi demeyin. Konsol çıkalı neredeyse 1 sene olacak ortada hala adam akıllı bir oyun yok. Eski oyunları döndürüp duruyorlar. Sonynin acilen kendine gelmesi gerekiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 yıl
Binbaşı

Her yüksek bütçeli ya da bağımsız oyun gamepass 'e gelmiyor ki zaten sadece gamepass kendi çapında bir alternatif..
Mesela mayıs ayında çıkan Resident evil village Ağustos gelmesine rağmen hala gamepass' de yok. Bu öyle bişey değil. İlla gelecek diye bişey yok. Kaldı ki zaten gamepass de oynanacak oyun yüzde 20 falan gerisi aşırı derece eski ya da körelmiş oyunlar benim için.

Yorumlar bomba ya, sen kimsin sony? ulu şirket Microsoft diyenler falan var bayağı iyi :)))



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yüzbaşı

Bu mücadeleden atın galip çıkacağına inanıyorum. Otomobil sadece gelip geçici bir heves olacaktır. - Alman İmparatoru II. Wilhelm, 1905



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

C
3 yıl
Teğmen

Boş konuşmuş.. 250 milyon konsol var .. sadece konsolu hesaplıyor... Gamepass PC için de var PC de forza vs oynayan çok insan var PC yi de kazandı adamlar.. kalkmış yok işte bukadar abone öyle böyle diyor.. sağa sola bok atacaklarina PS plusta adam gibi oyunlar versin .. 12ayda 2 oynanacak oyun indirdim ps4 te.konusan gavat Bok atacagina gamepass i örnek alsın.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

B
3 yıl
Teğmen

MS/ Xbox savaşı bambaşka bir mecraya taşıdı.PS ile direkt rekabet içerisinde değiller artık.Ps kendi yağında kavrulmaya devam eder zaten bunun farkında olmalılar ki Sega nın yıllar önce yaptığı gibi konsol işinden oyun işine geçmeye başladılar.Yıllar sonra Sony konsollarıyla değil oyunlarıyla anılmaya başlanacak.Çünkü daha karlı. Bu eski çalışan arkadaşta Sony de yıllarca çok yüksek kar maksimizasyon hedefleriyle çalışmış olsa gerek ki Ms un yaptığı hareketler ona mantıksız geliyor.Oysa Ms un amacı şu an kar etmek değil.Kendine yeni bir dünya buldu ve orayı olabildiğince parsellemek istiyor.Şu aşamada tabii kazanan bizler oluyoruz.




D
3 yıl
Yüzbaşı

microsoftta finansal kaynaklarini senin oyun keyfin icin kullanacakti dimi :) ? daha konuya girmeden herkesin adama saydiracagini tahmin ettim. istediginiz kadar aglayin islerine gelmedigi gibi bu servis sonlanir. xbox satislarinin iyi gitmesiyle birlikte tablo suan icin olumlu. bakalim ne kadar daha devam edecek



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Eera
B
3 yıl
Yüzbaşı

Burada denmek istenen şirketin kendi yaptırdığı oyunları gamepass e eklemesi imkansız. Onu demeye getiriyor. Ama Microsoft için bunlar çerez parası. Gamepassin yarısından fazlası zaten diğer şitketlerin oyunları. Gta v red dead online fifa 21 vs baba oyunlar olmasına rağmen gamepasste var.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @HaciTTOR