Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
574
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Eski HD 6570'e fan modifiyesi
Y
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bir yakınımın pcsi çok gürültülü çalışıyordu, genel bir termal bakım yaptım, sonra pc yi çalıştırdım hala sesliydi, fanları tek tek elimle durdurup baktım ki ekran kartı fanının çok ses yaptığını farkettim, fan zaten çok küçük, motorunda da sorun var sürtünme yapıyor, normalde açıp yağlayınca düzeliyordu ama bu düzelmedi.
< Resime gitmek için tıklayın >

Sonrasında fanı iptal edip yerine başka bir fan koymayı düşündüm;

< Resime gitmek için tıklayın >

Şu şekilde bir fanı sıcaklıktan etkilenmeyen sağlam bir yapıştırıcıyla yapıştırdım, anakartın kasa fanı çıkışlarından birine bağladım.

< Resime gitmek için tıklayın >


Sonuç:
Kartın sıcaklığında 6-7 derecelik düşüş var, buna ek olarak, asıl amacımız olan sessiz çalışmaya da ulaşmış olduk. Eski küçük fan ses yapıyordu direkt çıkarttım. Bu fan gayet sağlam sekilde duruyor kart gayet stabil.

He tabi şunu soran olabilir, yüke göre fan devri artmayacak çünkü ekran kartı fan çıkışına bağlamadım. Ama eski küçük fanın tam devir hali bu büyük fanın en dip devir halinden daha az hava akımına sahip olduğu için hiç bir sorun olmuyor.
Sorun olacak olsaydı da, biostan akıllı fan ayarlarına girip, cpu yüküne göre devir seçilip, eski fanla yaklaşık bir oran elde edilebilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup548 -- 23 Ocak 2021; 2:5:3 >

Z
3 yıl
Yarbay

sormalarına gerek yk. zten onun orj fanında devir kontrolü yok. işte satarken problem olursa olur. görüntü kirliliğinden. güzel çalışma.



W
3 yıl
Yarbay

Bende palitin üstünde kileri söküp 2 tane noctua taksam mı diye düşünüyorum da bi müsait olup bütçe ayarlayamadım.



Y
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Aslında satarken de pek para etmeyecek zaten normal hali, en iyisi olabildiginc iyi kullanmak.

Herhangi 20₺ lik fan dahi bu tarz kucuk fanlardan daha iyi iş görür



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
3 yıl
Yarbay

o kartı şu anda 200 liraya satabiliyorsun. yokluk denen olay var ya.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.