Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
367
Cevap
19648
Tıklama
144
Öne Çıkarma
Cevap: Epic games'in o kadar şeye rağmen sevilmemesi (4. sayfa)
A
3 yıl
Onbaşı

Epic kullanıyorum lakin sırf ücretsiz oyunları almak için. Onada internet tarayacısından giriyorum. Uygulamasına girmek bile istemiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

@arifaydin37
Beni blokladın sanırım cevap veremedim :DD




Bu mesajda bahsedilenler: @arifaydin37
I
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İşte senin gibi dostlarımız uygulama gelişsin istemiyor, ama bedavaya da hayır diyemiyor.
Hem ayranım dökülmesin hem de.........
Hesabı tamamen.




Bu mesajda bahsedilenler: @arifaydin37
O
3 yıl
Yarbay

İlk başlarda gıcık oluyordum çünkü Apple etkinliğinde fortnite’ı tanıttı ama macOS’a hiçbir zaman doğru düzgün optimizasyon yapmadılar. Sonrasında App Store komisyonundan Apple ile davalık oldular.
Bir de steam’de macOS sürümü olan oyunların hemen hemen tümünün Epicgames sürümünde sadece Windows versiyonları var.
Yığınla bedava oyun verince faydalandım tabii. Bir iki en sevdiğim oyun da sadece Epic’te yayınlanınca mecbur oradan aldım. Eskisi gibi gıcık değilim ama Windows dışında işletim sistemi kullananlara hiç dost bir market değil, ayrıca arayüzü steam’e göre çok kullanışsız hala.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Yüzbaşı

Sevip sevmemek değil de kullanmanın şu aşamada pek bir anlamı yok. Ücretsiz verilenler dışında yanılmıyorsam iki oyun satın aldım, bir tanesi de ac valhalla onu da uplay üzerinden oynuyorum, neden kullanayım ki ? Atölye yok, steam gibi sosyal ağ fonksiyonu yok, remote control olayı yok, inceleme olayı yok, oyunların alt forumları yok yok oğlu yok.

Güzel indirimler yapıyor zaman zaman faydalanıyoruz, güzel oyunlar verdiği de oluyor ücretsiz ama bu kadar yani. Ha ne güzel az da olsa rekabet oluyor biz faydalı çıkıyoruz ama gerçek anlamda steam ile rekabet edebilmesi için daha çok fırın ekmek yemesi lazım, umarım o seviyeye gelir kazanan yine biz olacağız çünkü.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A44FAC9E9 -- 19 Aralık 2020; 2:58:19 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Yarbay

Steam arayüz olarak rakipsiz. Epic'in arayüzünün kullanışsız olmasını geçtim, en iyi bilgisayarda bile takılıyor gibi hissettiriyor. Bedava verdiği oyunlara laf yok girip oynanır, büyük atılım yaptılar. Ücretli oyunlarda aynı oyunu steamden daha ucuza satarsa tercih ederim, onun haricinde yüz verilecek bir platform değil. Steam'e rakip olması için çok büyük bir arayüz güncellemesi ile 40 fırın ekmek yemesi lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İşte herkes sizin gibi olsa ama nerdeeeee.
Adam sövüyor ediyor b.k gibi diye sonra gidip bedava oyunu alıp çıkıyor.



R
3 yıl
Yarbay

Sosyallik yok, steamde arkadaş aktiviteleri, atölye ögeleri, oyun inceleme yorumları, pazar yeri, profil özelleştirmeleri, yayın açma, gruplar, istatikler vs. gibi bir çok özellik barındırıyor. Epic bunların hepsinden yoksun bir kapalı kutu gibi. Açıp oyun oynayasım gelmiyor. Ara yüzü de keza çok sade ve her şey çok büyük.



I
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Doğru



S
3 yıl
Yüzbaşı

Alt tarafı bir platform bedava oyunu alırsın oynarsın. Bence senin sorunun bu platformun sevilmemesi değil gerçi öyle birşey de yok bedava oyunu kim sevmez, senin sorunun fanboylarının az olması.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay

steam ve origin dışında asla oyun almam hele epic mi asla? param var gideri pahalı da olsa steamden alırım evet fanboyum.



D
3 yıl
Binbaşı

Çok safsın steamden pazar payı kaptığı an ortada ne beleş oyun kalır ne indirim. Steam olmasa yerel fiyatlandırma ile oyun halen hayaldi. Indie oyunlara bile 80 lira 100 lira bayılacaktık.
Türk oyunculuğu için steamın yaptığını hiçbir oyun - dağıtımcı firma yapmadı. Kan emici şerefsiz Aral'dan bile daha millidir bence steam. Bide bu Aral'ı savunan sözde oyun yazarı yalayıcı tayfa vardı hepsi kayboldu gitti.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 19 Aralık 2020; 4:56:15 >

H
3 yıl
Yarbay

Ben seviyorum. GTA 5'i free dağıtmak her babayiğidin harcı değildir.

Yukarıda arkadaş saymışda saymış sanki steam o dediklerini anında olmuş gibi. Steam 18 yıldır piyasada bulunuyor epic ise daha 2 yıllık bir oluşum. Hele bir dur bakalım 1 den 10 a atlanmıyor. Herşey sıra ile. Origin uplay felan hikaye steam için şuan en ciddi rakip epic'dir.

Ayrıca afedersiniz ama epic'de para b*ktur. Sadece oyun geliştiren bir şirket olarak bakmak yanlıştır direk teknoloji şirketidir. Oyun kanadında fortnite, motor olarak unreal engine gibi şahaserleri vardır bugün ue oyundan hariç yüzlerce dizide filmde de kullanılıyor. Şu haliyle bile piyasa değeri valve/steam'in 2 katıdır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
3 yıl
Yüzbaşı

Yıların birikimi var steam de. 250+ oyun anı lar arkadaşlar v.s tabi cüzdanda da halen bakiye var. Bırakıp epic geçmek olmuyor. Belki yeni yeni başlayanlar geçer ama biz ihtiyar (ama ruhu halen genç) olanlar bırakamayız steam i.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Yarbay

Fanatikliğe gerek yok Steam kullanıcı düşmanı gibi bir durum yok Bölgesel fiyatlandırması ,indirimleri,atolyesi vs gibi birçok güzel yanı mevcut.Epic fiyat ve bedava oyun haricinde çoğu şeyde steamden geride.Hikayeli oyunlar Epicten alınır kimse parayı yerde bulmuyor.Rekabet iyidir şunuda unutmamak lazım kimse babasının hayrına yapmıyor .Kullanıcı dostu lan adamdır dediğiniz şirketler bile milleti kandırıyor Cyberpunk ta gördük bunu.Bilinçli olmak lazım .





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuklacini -- 19 Aralık 2020; 5:23:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Yüzbaşı

Hangisi işime geliyorsa onu kullanıyorum. Tamamen fiyat odaklıyım. İleride Epic Store'un da Steam'e yakın bir deneyim sunacağını yani gelişeceğini düşünüyorum. Steam özellikle gelişmemiş pazarlar için fiyat politikasıyla gönüllerde taht kurdu ama daha iyisi varsa da değerlendirilir hiçbiri babamızın şirketi değil neticede.



W
3 yıl
Yüzbaşı

yazılımı kötü olduğu için muhtemelen



O
3 yıl
Yüzbaşı

Rockstar dan aldığın Oyunun key 'ini steamde aktif edip kütüphane ye eklemeyi denedin mi? Belki olur


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @guzmann06
K
3 yıl
Çavuş

bence oyuncu dostu olduğunu ilk kanıtlayan platform senelerdir yerel para birimi üzerinden alınabilir fiyatlarla oyun sunan steam. eğer steam bunu başlatmamış olsaydı şu anda satın almış olduğumuz pek çok oyunu ancak rüyamızda oynardık (bkz gog, battlenet, origin). ne var ki steam o kadar gelir elde etmesine rağmen rakiplerine göre elle tutulur bir oyun hediye ettiğine şahit olmadım, bu da bir hayal kırıklığıdır epic games steam'e rakip olabilmek için pek çok güzel oyun verdi ve vermeye devam ediyor. bunlar alışkın olmadığımız şeyler. fakat yabancı şirketler planlarını çok uzun vadeli yapıyor. onlar için 2-3 sene verdikleri yüksek maliyetli oyunlar, on yıllar boyunca piyasaya salacakları köklerin tohumları. jenerasyonlar sürekli yenileniyor ve büyük resimde 2-3 sene çok kısa bir süre. bir kere piyasada tutununca eninde sonunda bedavaya verdikleri oyunlar üzerinden bile iyi gelir elde etmeye başlayacaklardır.

bu platformlar arasından en sevdiğim ubisoft connect ve xbox. nedendir bilmiyorum o kadar güzel oyun vermesine rağmen epic games'e pek ısınamadım. eklenmesi gereken bir çok özellik var ve epic games bu konuda inanılmaz yavaş. oyun kütüphanesi sınırlı. hala indirimlerde çoğu oyun steam fiyatlarının altına düşmüyor ki epic games'i tercih edelim. daha kat etmesi gereken çok yol var ama bunlar olunca da insanların epic games'i sevmesinin önünde bir engel kalmayacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 yıl
Binbaşı

Epic Games arayüzü GUI yerine Directx 11 grafiklerini kullandığı içindir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Susun2Dk