Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
494
Tıklama
1
Öne Çıkarma
ENGELLİ İNDİRİMİNİ HAZMEDEMEYEN SAKATFOBİKLER
I
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Biz engelliler diğer çocuklarla oynamayı, okula gitmeyi, başka bir insanı hele bir de 'sağlam' bir insanı sevmeyi, aile kurmayı, ortalama bir arabaya binmeyi, çalışmayı, dolaşmayı hak etmiyoruz. Ülkede sanayiye çivi çakmayıp cari açığı düşürmeyenler şimdi ülkedeki birikimlerini dolara çevirip kaçmanın derdinde. 5 yıl önce vergisiyle 45 bin lira eden araba şimdi engelli indirimiyle 70 bin lira seviyesine çıkmış.

Birileri şimdi bana ''lüks araba binme imkanın elinden alındığı için kuduruyorsun'' diyecek ama ben eskiden uygulanan ötv indirimine de karşıydım. Daha 6 ay öncesine kadar engelli indirimiyle Mercedes C200d-E180, BMW 318i,520i gibi modellere binen bir sürü istismarcı varken devlet en ufak bir düzenleme yapmıyordu. Bunu yapanların amacı gösteriş ve lüksten başka bir şey değildi. O yüzden de herhangi bir engelleme yoktu. Zaten bu iktidar yolsuzluk, gösteriş, mantıksız harcama yapanları sevdiğinden dolayı bunlara karşı çıkmadı.

Ancak uzun yola gitme durumunda olan, kışın kar yağan yerde yaşayan, dolaşmak için ara sıra asfaltın dışına çıkmak isteyen engelliler de vardı. 2.0 dizel 4x4 SUVlar içinde Subaru Forester, Ford Kuga, Skoda Yeti gibi giriş fiyatı uygun modeller alınabilirdi. İşte bu araçları sırf 2.0 motorlu olduklarından dolayı almamızı yasakladılar. Ya da 1.4-1.5 benzinli olup hayvan gibi yakıt tüketen modellere izin verdiler.

Yani vergisiz fiyatı 40-55 bin euroluk lüks araçlara engelli indirimi yapan devlet, sırf motordan dolayı 25-30 bin euroluk arabaları almamızı yasaklıyordu. Şimdi de getirilen sınırlama ile en fazla lüks olmayan C sınıfı araçlar alınabiliyor. Onun da bagajına tekerlekli sandalye sığmıyor. En iyisi Dacia Lodgy çünkü biz bundan fazlasını hak etmiyoruz...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.