Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
601
Tıklama
0
Öne Çıkarma
En Büyük Piyasa Değerine Sahip 5 Kripto Para Aynı Anda Düştü
A
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Kripto para piyasası konusunda dünyadaki görüş ayrılıkları en şiddetli haliyle devam ediyor. Kripto para birimleri ise bu karmaşa ortamında düşüyor. İşte detaylar;

< Resime gitmek için tıklayın >


Tüm dünyadan birbirinden farklı kripto para haberleri geliyor. Japonya G20’de kripto para kurallarının belirlenmesi gerektiğini söylerken, bazı yorumcular “bitcoin değersizdir” demeye devam ediyor. Kripto para borsaları faaliyet alanlarını geliştirmek için girişimlerde bulunurken, Google ve Facebook gibi platformlar reklamları yasaklıyor. Bu haberler ise kripto paraların bayrak gibi sallanmasına neden oluyor.

Dünya genelinde yapılan kripto para konuşmaları ve yasaklamalar, başta bitcoin olmak üzere tüm birimler üzerinde etkili oldu.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bitcoin 2017 Aralık ayında elde ettiği zirvesinin, neredeyse yarısı kadar seviyelerden işlem görüyor. Tam yükselişe geçti, psikolojik sınırı aştı derken bir anda düşüyor. Yapılan yorumlar ise kripto para birimlerinde görülen düşüşlerin en önemli nedeni olarak görülüyor. Bu kapsamda şu anda en büyük piyasa değerine sahip ilk 5 kripto para aynı anda düşüş kaydediyor.

Bitcoin 9500 dolara yakın seviyelerden bugün başladıktan sonra Google yasakları ile yüzde 2 düştü ve 8500 doların altına indi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Google’ın kripto para ve ICO reklamlarını durduracağını açıklaması üzerine bitcoinde düşüş hakim oldu. Önce bir miktar yükseliş kaydetmiş ve yatırımcılar “güven ortamı oluşuyor” yorumu yapmıştı. Ama en büyük kripto para bu yorumların aksine sert bir düşüş kaydetti. Bitcoin son 24 saatte yüzde 4,39 oranında aşağı yönlü değişim kaydetti.

İkinci büyük kripto para olan ethereum da bitcoine benzer şekilde düşerek, en yüksek 703,38 doları kaydetti.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ethereum fiyatında gün boyunca düşüş hakim oldu ve TSI 17:00 sularında 689 dolardan işlem görmeye başladı. Gün içinde en düşük 651,22 doları kaydetti. Son 24 saatte ise yüzde 5,17 oranında değer kaybetti.

Ripple tam yükseliyor derken düşen kripto paralardan oldu ve 0,77 dolardan işlem görmeye başladı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ripple, yılbaşında elde ettiği güçlü yükselişi sürdüremedi ve 1 doların altına geri indi. Bugün en yüksek 0,7918 doları görebildi. Gün içinde en düşük 0,7227 dolardan alıcı buldu ve son 24 saatte yüzde 5,18 oranında aşağı yönlü hareket etti.

Bitcoin cash ise son 24 saatte yüzde 3,32 oranında düşüş kaydederek 1002 dolar sınırından işlem görmeye başladı.

< Resime gitmek için tıklayın >

2018 Şubat ayının son gününde büyük bir atak yaparak, litecoini yerinden eden bitcoin cash 1143 doları görmüştü. 18 Şubat tarihinde ise şimdiye kadar gördüğü en yüksek seviyeyi 1641 dolar ile kaydetmişti. Bugün ise en yüksek 1080,51 doları kaydetti.

Beşinci sırada yer alan litecoin ise son 24 saatte yüzde 4,86 oranında aşağı yönlü hareketle 166,66 dolardan alıcı buluyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Gün içerisinde en yüksek 178,04 dolardan işlem gören litecoin, en düşük 165,15 doları kaydetti. Koltuğunu bitcoin cashe kaptıran litecoin en çok kurucularından ve yöneticilerin darbe yedi diyebiliriz. Charlie Lee’nin kripto paralar dikkatli kullanılmalı derken, elindeki tüm litecoinleri sattığını duyurmuştu.

Kripto para dünyasının en büyükleri sert düşüşler kaydederken, finans dünyasının otoriteleri yorumlarını eksik etmiyorlar.

< Resime gitmek için tıklayın >

IMF Başkanı Christine Lagarde kripto paralar konusunda sıkı önlem alma çağrısında bulunurken, önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan G20 zirvesinde kripto paraların kara para aklama gibi yasadışı kullanımının önlenmesi için neler yapılabileceği tartışılacak. AB ise kripto para madenciliğini desteklediğini açıklarken, Google reklam yasağı getirecek. Anlaşılan o ki; mevcut karmaşa ortamı tam gaz devam edecek.

KAYNAK: https://paratic.com/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acardmr -- 14 Mart 2018; 18:6:36 >

B
6 yıl
Yüzbaşı

500 liralik aldim ondan sonra dusmeye basladin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
6 yıl
Yarbay

Global Saadet Zinciri


Umarım yerin dibine girer :)



L
6 yıl
Binbaşı

200 dolardan 20.000 dolara cikmasina nasil sasirmadiysam 200 dolara duserse de sasirmam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.