Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
41
Cevap
2005
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Emperyalist Linç gölgesinde: Recep Tayyip Erdoğan
D
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Türkiye'de seçim yaklaştıkça Emperyal ülkelerden çıkan seslerin yüksekliği de artıyor, Biden'in seçim vaatlerinden biri de "Göreve geldiğimizde Türkiye muhalefetini destekleyip Erdoğan'ı indireceğiz" idi. Peki batı bunu Holywood filmlerinde ki gibi Dünya'yı kurtarmak adına mı yapmak istiyor? Bu soruya Evet diyecek kadar gerçekten uzak arkadaşların artık uyanması gerektiğini söylemek istiyorum!

İş sadece Biden ile kalmıyor...

* Eski ABD Dış işleri bakanı çıkardığı kitapta Erdoğan ve ekibine akıl almaz ithamlarda bulunup Türk ordusunu "DAEŞ ile savaşacak güçte değil" diye saçmaladı.

* Emperyalizmin sözcülerinden The Economist dergisi Erdoğan hakkında Diktatör kelimesini tekrar kullandı ve akla ziyan bir yazı yayınladı, bu algıyı daha da kuvvetli yapmak için konuyu kapak yaptı.

* Yine emperyal güçlerin başka bir sözcüsü Stern gazetesi daha da ileri giderek Erdoğan'ı dünyayı yakmaya yemin etmiş, her yerde savaş çıkarma amacı güden bir "Kundakçı" diye betimleyip bunu yine kapaktan yayınladı!

* İsveç'te deli bir politikacı çıktı ve Türkiye büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmak alçaklığını gösterdi, zira Hollanda'da da benzer bir alçak eylem yapıldı.

* Terör örgütü elebaşı kanallarına çıkıp Muhalefetin Erdoğan'a karşı birleşme ve yıkması gerektiğini, 6'lı masanın sonuna kadar arkasında olduklarını söyledi.

Bu liste uzayıp gidiyor..

Ben şahsen böyle fitne zamanlarında İmam Şafii'nin öğüdüne uymayı seçiyorum "Fitne zamanı düşman okunu takip et, o seni hak ehline götürür."

Fakat mazlum ülkelere bakıyorsun, büyük bir Erdoğan sevgisi var, afrikası, Türki ülkeler hatta Venezuella'da dahi bu sevgiyi görüyoruz, Madura geçtiğimiz gün "Bu halk Erdoğan'ı asla unutmaz, o koca yürekli bir adam" dedi. Zira ülkemizde de ne kadar sevildiğini söylemeye gerek bile yok..

"Türkiye seçimleri neden bu kadar önemli, biz neden özelliklerde seçim önceleri böyle saldırıya uğruyoruz, bu ülkede neden darbeler oluyor, neden devamlı bir ihanet var işin aslı nedir?" diye soran arkadaşım, konu şu;

Ülkemiz Doğu ve Batının birleştiği bölge, yer altı ve yer üstü kaynak zengini, denizlerden doğalgaz, topraklarımızda bor, petrol ve çeşitli cevherler fışkırıyor, hani şu 80 sene gavurun gelip "boş buralar kardeşim bişey bulamadık" diye kapayıp zamanı gelince açmak için bekledikleri yerler evet!
Bunlarla birlikte, çok daha büyük zenginliklere sahip Ortadoğu'nun kapısı da TÜRKİYE, bu yüzden Emperyal güçlerin Türkiye'nin kontrolünün ele almaları onlar için çok önemli, Türkiye ellerinde olursa ortadoğunun anahtarı da ellerinde olur, elbette bölgede denge sağlayan Türkiye onların işlerine gelmez, çünkü Emperyal güçlerin ortadoğunun kan ve alev içinde kalması ve halklarının gelişmemesi böylece kolay kontrol etme istekleri var!
Bunların daha da ötesinde ise Türkiye Çin ve Rusya için önemli bir bölge, Eğer Emperyal güçler burayı kontrol ederlerse, istedikleri silahları ve askeri buraya yığarlar ve kendilerini daha da güvenceye alırlar bu uzak tehditlere karşı..

Ama tüm bunları görmeyip, kitabı okumayıp "Vaay bu öyleymiş, bak bunu diyorlarmış" vs.. vs. diye elinde hıyar olana tuzlukla koşanların sayısı artarsa Emperyallerin ekmeğine yağ sürülmüş olur.

Biz birlik olursak, içimizdeki insanlara sahip çıkarsak, yurtdışına gidip gidip, büyük elçilerin ayağına gidip gidip ülke aleyhine konuşanları, terörizme bile kucak açanlara fırsat vermezsek kimse bizi yıkamaz.

Ha biri ekonomiyi yönetemez, ülkeye çok zarar verir oturur değerlendirirsin ama şunu unutmayın;

SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR! - MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.



@0zkanK.
@por favor

Gelin tam sizlik atın tutun biraz gülelim. Çalıyo ama çalışıyo diyin.
Utanma yaz alışkınız. Dıj güjler süper güç sıkın gitsin.
Yoruma Git
Yorumun Devamı Vacao - geçen yıl +28
Ne dion yani yine reizemi verin dion
20 yetmedimi dion
Maasim kesilmesinmi dion
Ekonominin icinden gectiler ama yetmez mi dion
Yoruma Git
erkahn - geçen yıl +24
Tabi ya...Ne hikmetse tam da seçim öncesinde emperyalistlerin linç edeceği tutuyor...

Yahu şu son 20 senede emperyalist ülkeler Türkiye'den ne istediler de alamadı?

...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Long Nightt - geçen yıl +22
E
geçen yıl
Yarbay

Ne dion yani yine reizemi verin dion
20 yetmedimi dion
Maasim kesilmesinmi dion
Ekonominin icinden gectiler ama yetmez mi dion



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
geçen yıl
Yarbay

Whatsapp gruplarınızda listesi verilen, üzerinde durulması istenen konuları teker teker madde madde başarıyla kullanmışsın, bence maaşa zammı hak ettin.



_
geçen yıl
Yarbay

Baslik yanlis yazilmis ordaki Linc kelimesi cikarilirsa dogrusu olur.

Ceketimi aday göstersem kazanirdan, Ceket aday olsa ceket kazanir dönemine geldik cok sükür.



V
geçen yıl
Yüzbaşı

Dış minnaklar vay canına .

Ee sonra ne oldu papaz mapaaz olayı vardı.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

V
geçen yıl
Yüzbaşı

@0zkanK.
@por favor

Gelin tam sizlik atın tutun biraz gülelim. Çalıyo ama çalışıyo diyin.
Utanma yaz alışkınız. Dıj güjler süper güç sıkın gitsin.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

B
geçen yıl
Yüzbaşı

Hani ekonomimize saldırı vardı.
Londralardan falan.

Oysaki ekonomi bakanı tam tersi şeyleri söylüyor.


Hani eyt yi çıkarmayacaktı.

Bu emperyal güçlerle suriye politikasında ne oldu mesela.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
geçen yıl
Yüzbaşı

Tabi ya...Ne hikmetse tam da seçim öncesinde emperyalistlerin linç edeceği tutuyor...

Yahu şu son 20 senede emperyalist ülkeler Türkiye'den ne istediler de alamadı?

1-2003 yılında Irak'ın işgaline Türkiye destek verdi
2-4 Temmuz 2003'te K.Irak Süleymaniye kentinde Türk askerinin başına Amerikalılar çuval geçirdi.Türkiye,Amerika'ya nota bile veremedi.Nota verilmesini isteyenlere malum kişi çıkıp ''Bu müzik notası değil ki veresin'' diye azarladı
3-Irak işgalinden sonra K.Irak'ta kurulan bölgesel Kürt özerkliği Türkiye tarafından tanındı
4-2004 yılında Kofi Annan planı kabul edilerek G.Kıbrıs Rum kesiminin tek taraflı olarak AB'ye alınmasının önü açıldı
5-2008'de bugün herkes tarafından kabul edilen ve doğrudan TSK'yı hedef alan kumpas davalara göz yumuldu
6-2009'da 'açılım süreci' diye bir saçmalık başlatıldı..19 Ekim 2009'da Habur'a gelen PKK'lı teröristlerin ayaklarına T.C. mahkemeleri götürüldü..Bu saçmalık Temmuz 2015'e kadar devam etti
7-Türk subayları Şemdin Sakık gibi bir teröristin iddiaları nedeniyle yargılandı
8-Milli bayramların stadyumlarda kutlanması ve andımızın okutulması yasaklandı
9-Cumhuriyet'in ilk yıllarında çıkan bölücü/dinci isyanlar övüldü,bu isyanları bastıran dönemin hükümeti ve askeri yetkileri 'ırkçı','faşist','kafatasçı' olarak damgalandı
10-2011'de Tunceli isyanı esnasında isyana karşı yapılan askeri harekat için malum kişi 'şahsı' adına özür bile diledi
11-Emperyalistler ile birlikte 2011'de Suriye'ye demokrasi (!) getirmek istendi
12-Suriye iç savaşı nedeniyle Türkiye'ye milyonlarca Suriyeli geldi.Bunların AB ülkelerine geçmemesi için canla başla çalışıldı.Hatta malum kişi defalarca ''AB bugün iç huzurunu bizim Suriyelileri Türkiye'de tutmamıza borçludur'' bile dedi..AB ülkelerinin iç huzurunu korumak adına Türkiye'nin demografik yapısı tehlikeye atıldı
13-Ülkeye son 10 yılda Afganlar,Pakistanlılar,İranlılar,Iraklılar kısaca orta doğulular akın akın gelmeye başladı.Bunların gelmesini engellemek bir yana bunların gelmesinin 'iyi olduğu' bile söylendi.Yetmedi ''Türk milletide Anadolu'da mültecidir'' bile denilerek Türk milletinin Anadolu'da ki varlığı tartışmaya açıldı.Türk milleti dışında tüm orta doğulular Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluşuna ortak edilmeye çalışıldı.Türk kızları taciz eden ve görüntülerini internette yayınlayan orta doğulular için ''Adam selfie çekilirken arka tarafta kızlar görülmüş.Ne var bunda?'' bile denildi
14-Ülkeye döviz gelsin diye Türk vatandaşlığı peynir ekmek gibi dağıtılır oldu.Başta İstanbul olmak üzere Marmara ve Karadeniz bölgesinde yoğun bir Arap etnik kökeni oluşmaya başladı.Son yıllarda da Akdeniz bölgesinde Rus ve Ukrayna etnik kökeni oluşmaya başladı.1923 Lozan Anlaşması ile çoğunluğu müslüman Türklerden kurulan Türkiye Cumhuriyet'inin demografik yapısı bozulmaya başladı
15-Yunanlılar son 20 yılda Ege'de Lozan ve Paris anlaşmalarıyla kendilerine bırakılmamış olan ancak Türk karasuları içerisinde olan birçok ada ve adacığı işgal etti.Bununla yetinmeyip Lozan anlaşması hükümlerince silahsızlandırılması gereken on iki adayı da Türkiye'ye karşı silah deposu ve askeri üs haline getirdi.
16-Türk lirası döviz karşısında adeta pul konumuna geldi.Amerikalılar,Avrupalılar ve petrol zengini Arap ülkelerinin vatandaşları Türkiye'de diledikleri gibi tatil yapma,işletme satın alma,ev ve arsa yatırımı yapma ve 'vatandaşlık alma' hakkına kavuştu.Öyle ki ekonomiyi düzeltmekle görevli olan kişiler çıkıp ''Türk lirası değer kazanırsa sanayimiz durar,işsizlik artar'' bile demeye başladı.

Göreceğin üzere bunlar son 20 yılda yaşadıklarımız.Öyle 'emperyalistlerin linçlediği'','mazlumların umudu'' gibi ideolojik sloganlar değil.



N
geçen yıl
Moderatör

Suriye'de iç savaş patlak verdiğinde Erdoğan Obama Yönetimi'nin tıpkı Bush Yönetimi'nin Irak'ta Saddam'a yaptığı gibi Suriye'ye girip Esad'ı devirmesini bekledi. Erdoğan ABD'nin arkasından gidip Şam'da Emevi Camiide namaz kılacak ve Esad ve Baas Partisi devrildikten sonra orada bir yeşil kuşak rejimin ve ılımlı muhafazakar Sünni bir hükümetin kurulmasına aracılık edecekti. Ama Obama Bush'un ABD'nin repütasyonunu zedeleyip başına iş açan Irak Savaşı'dan ders almış bulunan kendi hükümetinin Kesinti Politikası (Retrenchment Policy) çerçevesinde Esad'ı müdahale ederek devirmeyi tercih etmedi. Dolayısıyla Erdoğan'ın ABD'den umutlu Esad hesabı çarşıya uymadı. Üstüne öncesinde Erdoğan Bush Yönetimi'nin Irak'ı işgalinde ABD ve müttefik kuvvetlere Türkiye topraklarından ve üslerinden girme hakkını verecek olan ama TBMM'de reddedilen 1 Mart Tezkeresi'ni de desteklemişti. ABD'nin bölgedeki başat emperyalist aktör olarak nitelenmesiyle beraber Erdoğan'ın ABD'yle bu geçmişi uyarınca kendisi hakkında çizilen anti-emperyalist lider imgesi çok hatalı. İdeolojik ve politik saiklerle mevcut Erdoğan hükümeti "emperyal, sömürücü, ahlak ve edepten yoksun bir dış mihrak baskısıyla" mücadele ediyormuş gibi lanse ediliyor. Erdoğan üstünde bir dış baskı olabilir. Emperyal aktörler de söz konusu olabilir. Fakat belirli bir ötekileştirme ve indirgeme yaparken peki burada ben neyim veya benim desteklediğim ne demek gerek. Tutarlılık önemli.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
geçen yıl
Yüzbaşı

Türkiye'de seçimin sonuclarını her zaman ABD belirlesin Türk halkı belirlemesin ben razıyım valla.



D
geçen yıl
Yarbay

Olm sizin mail listenizi kim yapıyor hitap ettiğiniz kesim bunu anlar mı ? "Emperyalist Linç gölgesinde" nedir ya


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
geçen yıl
Yüzbaşı

Bir rivayete göre rabbimde iktidarın değişmesini istiyor. Rabbe karşı dinsiz misiniz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

_
geçen yıl
Yarbay

Yakinda yemleri kesilecegi icin troller hayli telasli. Bitecek bu cikar camurunun biraraya getirdigi kirli birlik. Hepsi cil yavrusu gibi dagilacak, kimi ulkeden gidecek.
Bunlar Dolari patlatmadan kac milyon dolar dis borc aldilar, ulkeyi dusundukleri filan yok. Dis minnaklar vs. aldanmayin, koktukta kalmak icin herseyi yapacaklar, her yolu deneyecekler. Secimleri kaybedeceklerini anlayincada dolari patlatip ulkeyi zor duruma sokacaklar. Ulkenin gelecegi icin bunlarin gitmesi gerek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 26 Ocak 2023; 19:8:6 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

P
geçen yıl
Yarbay

sadece gülüyorum bu başlığa



G
geçen yıl
Çavuş

https://www.youtube.com/watch?v=tYZoXONbZrU&feature=youtu.be



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
geçen yıl
Çavuş

Erdoğan'ın küreselci zihniyetin gerisinde kalması gibi belli koşullar altında "kurtlar sofrasında" gerekli politikaları hayata geçirememiş olması mümkündür. Yaptığı hizmetlerle halktan destek ve güvence aldıkça, gerekli politikalardan bağımsız politikalara geçiş süreci bu nedenle göz ardı edilmemeli. Bir oyuncu şu anda iyi performans gösteriyorsa geçmişteki hatalara odaklanmak mantıklı değildir çünkü geçmişteki hataların masadaki küreselci kurtlardan kaynaklanmış olması muhtemeldir.

Dolayısıyla, geçmişte olumsuz olan bir şey bugün olumlu görünüyorsa, mantıklı bir şekilde ilerlemek ve öncelikle bu değişikliğin nedenlerini araştırmak gerekir. Bu, veri ve bilgi toplayarak ve analiz ederek yapılabilir. Mevcut durum ve milliyetçi bir pozisyona yönelik davranış veya yönelim gelecek açısından da değerlendirilmelidir, aksi takdirde tek taraflı geriye dönük yöntem siyasi açıdan da naif ve samimiyetsiz olarak görülebilir.



K
geçen yıl
Yüzbaşı

Empgüçler papazı istedi özel jetle gönderdik sana üzücü bir haber daha veryeim diyecem ama senin niyet başka olduğundan üzüleceğini sanmıyorum çıkarlar öyle gerekti der çekilirsin seçimden sonra isveç e okey denilecek
Baş emp güç bae ile şuan nasıl can ciğer olduk aceba istedikleri bir şeyi mi aldılar
Ahh gerçek reis 20 küsür yıl önce ne güzel söylemiş resmen bu günleri anlatmış keşke o olsaydı başımızda

https://www.youtube.com/watch?v=tYZoXONbZrU&feature=youtu.be





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killforyou1981 -- 26 Ocak 2023; 20:32:24 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
geçen yıl
Çavuş

Nedensel bağlantıları göz önünde bulundurmadan, rahibin durumunda hangi kararın daha iyi ya da daha kötü olduğunu belirlemek mümkün değildir. Küreselcilerin bile Trump gibi biri üzerinde baskı kurabildiği düşünüldüğünde, başka durumlarda neler olabileceğini göz önünde bulundurmalıyız. Bu kişiyi serbest bırakmamak ucuz ve anlamsız bir politika olurdu.

Devlet kararını değer ilişkisini göz önünde bulundurarak vermiştir, çünkü tek faktör rahip değildir. Gerçek şu ki, rahip olaya karışmasaydı bile teröre verilen destekte bir değişiklik olmayacaktı, bu nedenle ülkeyi sonuçta sadece nüfusu etkileyecek yaptırımlarla yüklemenin bir anlamı yoktu. Aslında bu adamı iki yıl boyunca hapiste tutabildiğimiz için bile mutlu olabiliriz.

Yeterli güç olmadığında tutarlı bir politika izlemek zordur, bu nedenle bunun üzerinde çok fazla durmamak gerekir. Video, güçlerin varlığına inanılmasa bile bedenin sağlıklı olmasının önemli olduğunu vurguluyor. Videoda herhangi bir sorun yok. Ayrıca videodaki kişi bizzat virüslerle çevrili günleri yaşamış ve onlarla savaşmak zorunda kalmıştır.




Bu mesajda bahsedilenler: @killforyou1981
O
geçen yıl
Yarbay

Akp ye oy vermeyeceğiz boşa kendini yorma.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 27 Ocak 2023; 0:16:1 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >