Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
515
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Elektronik Mühendisliği mi? Programcılık mı?
A
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba, içinde bulunduğum durumu size anlatacağım ve önerilerinizi bekliyorum.

Yıllardır Elektrik-Elektronik Mühendisliği okumaktayım. Bitmesine yaklaşık 1.5 sene falan var daha. Açıkcası pek zevk alarak, isteyerek okuduğum bir bölüm değil, çünkü; Uludağ' da okuyorum ve bölümde gördüğüm çok şey amelilikten ibaret. Yani derslerde güncel kullanılan teknolojilerden ziyade işin teoriğini öyle bir anlatıyorlar ki kimse bunu neden öğreniyoruz nerede işimize yarayacak vs anlamadan ders bitiyor. Neyse belki de ben yanlış görüyorumdur.

İlk sınıflarda C ve C# dersleri gördük. Az çok programlama mantığını temelini vs. biliyorum. Programlama giriş, Mantık devreleri, Plc dersi aldım. Mikroişlemci dersini önümüzdeki dönem alıcağım inşallah. Bölümümüz aslında programlamanın temellerini içeriyor. Assembly ile gömülü sistem programcılığı konusunda ilerlenebilir.

Her ne kadar bölümümü bitirmek istesem de ben programcılıkta ilerlemek istiyorum. Son zamanlar HTML5, CSS, PHP, JavaScript vs öğrendim biraz. Şuan ciddi bir proje yapabilecek seviyede değilsem de herhangi bir web sitesi yapabilirim sanırım. Aslında ciddi projeler için PHP de derinleşmeye karar vermiştim fakat son zamanlar kafam karıştı baya ve Python öğrenmeye karar verdim. Çünkü öğrendiğim kadarıyla Pyhton' da bir çok konuda iş yapabilmek mümkün. Onun dışında Django framework e başladım ufaktan.

Şimdi size sorum şu ben python' da ilerleyip machine learning, görüntü işleme, yapay zeka vs gibi bölümümü de ilgilendiren projelere mi ağırlık vermeliyim? Yoksa ilgi ve merak alanım olan web projelerine mi? Aslında burda amacım gerçekten bir mesleğe sahip olmak.

Son olarak da şunu soracağım, yani programcılıkta ilerlemek evde tek başına yapılabilecek bir şey mi? Yoksa ekip şart mı? Bana ekip olsa işler çok daha kısa sürede halledilebilir geliyor. Bir araya gelip bir proje hakkında kafa patlatmak. Neler öğrenileceğine karar vermek. Araştırma yapıp başka mesleklerdeki insanların fikirlerini almak vs. Ben Türkiye' de ki çalışma şartlarını hiç sevmedim. Bir patron var ve herşey onun kafası etrafında dönüyor. Yani bence her çalışan yeteneklerini kısıtlamadan, giriş çıkış saatlerine çok bakmadan, zevk alarak kendi işini yapabilmeli. Biraz farklı konulara daldım biliyorum ama her türlü yoruma açığım :))



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.