Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1047
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Elektrikli süpürge sigorta attırıyor
C
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Herkese merhabalar kısmetse yaza yeni evime taşınacağım evde ufak tefek temizlik işleri için elektrikli süpürge çalıştırmak istedik ancak prize bağlayıp çalıştırınca kaçak akım attı. İşin garip kısmı mutfak ve salonda bir problem olmadı ancak kalan 3 odada da direk attırdı. Problem ne olabilir? Evin prizlerini kendim değiştirmiştim kabloları yanlış bağlamış olabilir miyim? (Bina biraz eski elektrik tesisatını kim çekmişse topraklama,nötr,faz aynı renk kablolar kullanmış) Değiştirdiğim prizleri denemek için hepsinde telefon şarj aleti çalıştırdım hepsi çalışıyordu ama yüksek akım çeken bir aleti takar takmaz sigortayı attırdı. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.



A
3 yıl
Yarbay

sigortayı attıran prizlerde nötr ve toprak ters bağlanmış olma ihtimali var


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bende bu ihtimal üzerinde duruyorum hocam geniş bir zamanda eve gidip tekrar gözden geçireceğim kabloları. Cevabınız için teşekkür ederim


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @axelfoly
T
3 yıl
Yüzbaşı

Sorunu halledebildinizmi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cemo94
C
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hallettim evet. Yukarıda yorum yazan hocamın dediği gibi nötr ve toprak yanlış bağlanmış tekrar doğru şekilde bağladığımda düzeldi.




Bu mesajda bahsedilenler: @TUĞRUL 37
R
3 hafta
Onbaşı

Bende de 1 prizde aynı sorunu yaşıyorum diğer prizlerde atmıyor.ama aynı prize başka elektrikli alet bağladığımda sorunsuz çalışıyor.sorun supurgede olabilirmi acaba?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.