Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
819
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Elektrikli Opel Mokka-e 2022'nin ilk yarısında Türkiye'de olacak
B
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Elektrikli Opel Mokka-e 2022'nin ilk yarısında Türkiye'de olacak



Türkiye'deki elektrikli otomobil çeşitliliği artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haziran ayında satışa sunulan yeni Mokka'nın tamamen elektrikli versiyonu Opel Mokka-e, 2022'nin ilk yarısında Türkiye'de satışa sunulacak.



Alman otomobil üreticisi Opel, yeni Mokka ile eğlenceyi ve modernliği harmanlayan tamamen yeni bir otomobil ortaya koyuyor. Sıfır emisyonlu elektrikli sürüş özelliği ile son derece verimli ve kompakt olan Mokka-e, kullanıcısının hem şehir içi hem de güvenli otoyol sürüşlerini en iyi şekilde destekliyor.



Ayrıca Bkz.Karsan yeni elektrikli otobüs ailesini tanıttı: Karsan e-ATA



Opel Mokka-e özellikleri



Yeni Mokka, Opel tarihinde ilk kez satışa sunulduğu günden itibaren tamamen elektrikli bir versiyona sahip olmasıyla dikkati çekiyor. Mokka-e'nin elektrik motoru 100 kW (136 HP) güç ve ilk hareket anından itibaren 260 Nm tork kullanıma sunuyor. Bu kapsamda mevcut sisteme göre yüzde 25 ÖTV uygulanacak. Mokka-e'nin Almanya'daki başlangıç fiyatı 34 bin euro civarında.



Elektrikli Opel Mokka-e 2022'nin ilk yarısında Türkiye'de olacak



Sürücü “Normal', 'Eko' ve Spor” olmak üzere üç sürüş modundan birini seçerek o anki gereksinimine ve keyfine uygun sürüş tarzını belirleyebiliyor. Maksimum hız, 50 kWsa kapasiteli batarya ve sürüş menzilini korumak için 150 km/s ile sınırlandırılıyor.



Yeni Opel Mokka-e modelinde standart olarak sunulan 100 kW’lık DC hızlı şarj sistemi, bataryayı yüzde 80 seviyesine 30 dakikada şarj etme olanağı sunuyor.



Mokka-e, normal sürüş modunda WLTP normuna göre 322 kilometreye kadar elektrikli sürüş menzili sağlıyor. Eko sürüş modu, menzili daha da uzatabiliyor. Ev tipi priz için kablo çözümü, wall box veya yüksek hızlı şarj olsun, yeni Mokka-e tek fazdan üç fazlı 11 kW’a kadar tüm olası şarj çözümlerini destekliyor.





 Haberi Portalda Gör

elektrikli araclar yapi olarak benzinlilerden cok daha basitler, cok daha az hareketli komplike parca iceriyor, cok daha ucuz olmasi gerek ama batarya maliyeti yuzunden tersi oluyor. aslinda bataryala...
Yoruma Git
Yorumun Devamı darkaura - 3 yıl +12
İ
3 yıl
Yüzbaşı

şimdi bunu 500k başlangıç fiyatı ile kim alır ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperial crusader -- 24 Eylül 2021; 22:54:16 >


M
3 yıl
Yarbay

GSMH kişi başı yıllık 50 bin USD olaydı alinabilirdi. Bu şartlarda bunu zengin kodoman tayfadan başka kim alır???



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
3 yıl
Yüzbaşı

adamlara göre şahin parası 9 maaşlarıyla alabiliyorlar



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
3 yıl
Yarbay

elektrikli araclar yapi olarak benzinlilerden cok daha basitler, cok daha az hareketli komplike parca iceriyor, cok daha ucuz olmasi gerek ama batarya maliyeti yuzunden tersi oluyor. aslinda bataryalarinda yapisi oldukca basit, karmasik uretim prosesleri yok, maliyeti yukselten bataryada kullanilan kobalt gibi nadir toprak elementler gibi pahali ekzotik hammaddeler. bataryalar gelisip ucuzladikla elektrikli araclar cok komik paralara bugunki mopet fiyatlarina kadar inebilir. hos turkiyede arabanin pahali olmasinin asil nedeni uretim maliyetleri degil, uzerindeki akla zarar agir vergiler ve tl nin deger kaybi ile turk insaninin yerlerde surunen alim gucu.




N
3 yıl
Binbaşı

Bayide 0 araçların boyası atmış internette geziyor görüntüleri...



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Binbaşı

Beklemekten değil katakulli araba getiriyorlardır, söz konusu araç ithalatçıları ve bayiler olunca araştırmak lazım.





Bu mesajda bahsedilenler: @Nightmare70
M
3 yıl
Binbaşı

Open satış yapmayı gerçek mana 'da istiyor demek, 136hp-260nm tork bu araca fazlasıyla yeterli, birde hızlı şarj süresi biraz daha iyi olsa. şöyle uzun yolda dinlenme arası verirken doldurmak gibi avantajları olur.

Elektrik araca gereksiz bir güç koyup fiyatı artırmak akıl alır şey değil. bakalım hangi markalar bu modeli hızlıca benimseyecek.




M
3 yıl
Yarbay

Çift renk modellerinde kronik boya atması var aman uzak durun



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Z
3 yıl
Binbaşı

Jantlar ne kadar iğrenç duruyor, heriflerde hiç zevk yok, göz de yok..




D
3 yıl
Binbaşı

Elektrikli araçlar yaygınlaştıkça elektrik fiyatları nereye gelecek merak ediyorum açıkcası.



C
3 yıl
Teğmen

U
2 yıl
Binbaşı

Fiyat o ilandaki gibi 580 bin olursa peynir ekmek gibi satar kesin ...



M
2 yıl
Yüzbaşı

Mokka-e'yi ciddi ciddi bekliyorum. 1.2 Ultimate almayı düşünüyordum fakat son yakıt fiyatlarından sonra elektrikli daha makul bir seçenek gibi görünüyor. Fakat ne zaman geleceğine dair hiçç bilgi bulamıyorum tek bilgi "2022'nin ilk yarısı" bilgisi. Daha güncel bir bilgi sahibi olan var mı



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.