Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
1986
Cevap
754308
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: ELEKTRİKLİ BİSİKLET - MERAK EDİLENLER... (100. sayfa)
D
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: victorist

dainesee

elektrikli bisiklet bana uygun yalnız hangi model marka almalıyım mondial var ama 25 km hız diyor sitesinde 50 - 60 km hız yapanlar hangi marka

birde kışa dayanıklımı yani yağmura soğuğa



mondialin modellerine ve fiyatlarına baktım.25 km ve 1000 ytl civarında bi paradan bahsadiyor...

biselect diye bir marka var.bu markanın ilk çıkan versiyonları aynı mondialin şimdiki versiyonları gibi idi.

ama biselect markası şimdi bu sene 4 tane model çıkardı.motorları eski tip motorlara nazaran daha kuvvetli.

kendi göstergesinde 60 a kadar çıkıyor.ama gerçek hızı 40-45 km civarında.....

fiyatı biraz tuzlu. 2300-2400 ytl civarında...ama onlardaki malzeme kalitesi ve işçilik de aynı.çok düşük kalite....o kadar para vermeni tavsiye etmem.

en iyisi 1000 ytl civarında mondialinkilerden bak kendine

Mondial ES 2 modeli onların içinde en kullanışlı olanı.gerisi yaramaz.

kışa dayanıklılığı ise ; bu aletlerin aküsü kuru akü.akünün içinde jel var.kışın soğuklar başladığında,akünün içindeki jel donmaya başlıyor ve ciddi boyutlarda performansa kaybı oluyor.yani kışın daha çok yıpranıyor akü.kendi şarj cihazı ile şarz ettiğin zaman 8-10 km gidiyor... ama halbuki bir akücüye götürüp ordaki büyük,kuvvetli şarj cihazı ile şarj edilirse o zaman 20 km civarında yol katediyor full batarya ile.buna şoklama adı veriliyor...çünkü kendi orjinal şarj cihazının gücü akünün içinde donmaya yüz tutmuş jelin eski haline gelmesine yetmiyor.anca şoklatma yapmak lazım.şoklatma da kesin çözüm değil.ama yapcak bişey yok.

ya 5-10 ytl verip şoklatma yapa yapa kullanıcan haftada 1.... yada gidip yeni bir akü alacan 300 ytl ye.

yağmurlu havalarda o kadar bindim.bunların motoru arka tekerin göbeğinde.arka tekerin göbek seviyesine

(arka tekerin merkezine kadar) olan su birikintisinden geçebilirsin.bişey olmaz demişlerdi.ben o kadar abartmadım ama baya bi sulardan geçtim.elektronik olarak bir arıza çıkartmadı.....

yağmur konusu da böyle...



H
16 yıl
Yarbay

Sulu akü al araba aküsü:)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl
Onbaşı

beş para etmez bi para kaybı yokuş çıkmaz braz hızlı gitmez aküsü elektrik tutmaz yasadığın pişmanlık da cabası



T
10 yıl
Çavuş

SAATE 45 KM HIZLA TEPE ÇIKARMI



Z
9 yıl
Yarbay

Hala bunlara binen varmı yavv



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: stmaxci

quote:

Orijinalden alıntı: kobra90

hayırlı akşamlar arkadaşlar bende arora yls 08 250 var 3 yildir biniyorum km ne kadar hiç bilmiyom (72v 132ah) 6 aküsü var akülerin hepsi şişdi 5ile10 km arasi mesafesi var evde küçük aküyü şarj ediyorum 5 km yol gidip işte tekrar şarja koyuyorum eve geliyorum işte şarja koymazsam büyük aküde doluysa gidip geliyor büyük aküyüde haftada 1-2 kere sarj istiyor şimdi ben 6 adet akü alacam hangi marka olmali ah kaç olmali yüksek ah kapasite olarak dahami iyi oluyor ve ilk önce küçük aküyü yenilesem eski bozuk büyük aküyle 1 ay çalişirsa voltaj dalgalanmasindan yeni akü daha çabuk yipranirmi yoksa hepsini bir aliyim diyorum şarj aletide değişecek güzel marka model önerilerinizi bekliyorum yarin maaş yatarsa aküleri almayi planliyorum birde şarj dinamosu muhabetinin gerçekliği nedir ne kadardir çin mali konvantor değişilirse verim artar diyorlar dogrumudur fiyati nedir kisaca motoru adam etmeyi planliyorum motoru sıfır almiştim aldiğimda bile 20 km zor gidiyordu galiba daha önce kullanmişlar motoru akülerden hiç verim alamadim bu zamana kadar gönül rahatliği ile yola çikamadim sürüş mesafesi az diye bir türlü zevkine çarşiya inip gezemedim nasip olmadi bir yardimci olunda bana şu meretin zevkini alıyım.

Benim motorda 20 amperlik akü var 80 km gidiyor, bu motorun 132 amper aküleri 500 civarı km yapar, mümkünse üzerindeki 132 lerin marka modelini yazar mısınız?

kardeş aküler 22 ah toplamda 132ah ediyor. (22x6)



I
10 yıl
Teğmen

EHLİYET ZORUNLU DEĞİL KASK ZORUNLU KARDEŞİM YAZ GÜNÜDE KASKLA DOLAŞACAK DEĞİLİZ YAŞ SINIRI OLARAK ELEKTRİKLİ BİSİKLET KULLANIM KILAVUZUNU YANINDA TAŞIMAK ZORUNLU ÇÜNKÜ İÇİNDE '' 15 YAŞ ALTI KULLANICILARIN ELEKTRİKLİ BİSİKLETİ KULLANMASI UYGUN DEĞİLDİR'' YAZIYOR BUNU TRAFİK POLİSİNE GÖSTERDİĞİNDE CEZA FALAN YAZAMAZ


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ghonzoo
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.