Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
409
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Elektrik sayaçları direklere asıldı, faturalar ikiye katlandı
G
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Van‘da elektrik sayaçları sokak direklerine taşınan yurttaşlar, faturalarının ikiye katlandığını ve taşıma masraflarının kendilerine mal edildiğini belirtti. VEDAŞ, “kaçak tüketimin” önüne geçildiğini savunarak, “Tüketilen enerjide artış olması da normaldir” dedi.
Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Van merkez ve ilçelerindeki evlerin elektrik sayaçlarını sokaklardaki direklerin üzerine taşıyor. Görüntü kirliliğine neden olan söz konusu duruma, “kaliteli enerji, sürekli enerji ve kayıp kaçağın alt düzeye çekilmesi” gerekçe gösteriliyor. Durumdan şikâyetçi olan yurttaşlar, sayaçların taşınmasının ardından faturalarının ikiye ve üçe katlandığını aktardı. VEDAŞ yetkilileri ise, faturaların yüksek gelmesini “kaçak tüketime” bağladı.
< Resime gitmek için tıklayın >

FATURALAR KATLANDI
Mezopotamya Ajansı’ndan Barış Dönmez ve Özlem Yayan’ın haberine göre; 30 - 40 TL gelen elektrik faturasının sayaç taşımı sonrası 150 - 200 TL’ye çıktığını aktaran yurttaşlardan Sabahattin Kapağan, bu durumun kendilerini mağdur ettiğine söyledi. Sayaç taşıma sırasında ortaya çıkan masrafın da kendilerine mal edildiğini belirten Kapağan, “Faturalar artık mesaj yoluyla geliyor. Bu durumda fatura detaylarına nasıl ulaşacağım? Eskiden hiç olmazsa bir fatura geliyordu ve orada her şey yazıyordu” dedi. Sayaçların sadece mahallelerde direklere taşındığını dile getiren Kapağan, “Sadece buzdolabı ve iki lamba yakıyoruz gelen fatura 150 TL. Burada Ciddi bir haksızlık var” diye tepki gösterdi.
< Resime gitmek için tıklayın >

YAŞANAN MAĞDURİYET 
Hacıbekir Mahallesi’nde oturan Fadime Ergüş, koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde insanların çalışmadığını ve yüksek faturalar nedeniyle mağdur olduğunu vurguladı. 40 TL olan faturasının sayaçların direklere taşınmasıyla 200 TL’ye çıktığını aktaran Ergüş, “Bu kadar yüksek bir faturayı nasıl ödeyeceğiz?” diye sordu. Fatura bilgilerinin mesaj yoluyla gelmesine de tepki gösteren Ergüş, şunları söyledi: “Hangi mahallede kaç kişi kaçak kullanıyor belli değil. Ellerinde buna dair bir veri var mı? Neye göre bunu belirliyorlar? Neden kış ortasında böyle bir çalışma yapıldı? Bu yapılanların haksızlık olduğunu düşünüyorum. Birçok insanı mağdur ettiler.”
< Resime gitmek için tıklayın >

VEDAŞ’IN YANITI 
Mahallelilerin şikâyetlerine dair sorularımızı yanıtlayan VEDAŞ, yapılan uygulamayla voltaj düşüklüğü sorununun ortadan kalktığını iddia etti. VEDAŞ, “tüketicinin önceki dönemlerde sayaçtan geçirmeyerek yaptığı tüketimlerin artık sayaç üzerinden geçmesi” nedeniyle yüksek fatura geldiğini savundu. VEDAŞ, “Voltaj düşüklüğü sorununun ortadan kaldırılmasından sonra tüketicilerimiz kaliteli enerjiyi kesintisiz bir şekilde alma imkanına kavuşmuştur. Bu nedenle tüketilen enerjide artış olması da normaldir. Faturasının yüksek geldiğini düşünen tüketicilerimiz çağrı merkezimizi arayarak ya da şahsen dilekçe vererek taleplerini bizlere iletebilirler. Tüm tüketici talepleri tarafımızca titizlikle incelenmekte ve tüketicilerimize geri dönüş yapılmaktadır” şeklinde cevap verdi.
< Resime gitmek için tıklayın >

SAYAÇ TAŞIMA DEVAM EDECEK
Yurttaşların sadece kenar mahallelerde sayaçların taşındığı noktasındaki eleştirilerini de yanıtlayan VEDAŞ, “Van il merkezinde sayaçların taşınması çalışması Temmuz ayında başlamış olup halihazırda da devam etmektedir. Akıllı şebeke sistemi kapsamında kullandığımız sayaçlar yurt dışından gelmekte olup pandemi nedeniyle tedarik sürecinde kısa bir dönem aksama yaşanmıştır. Yaşanan aksaklıkların giderilmesinin ardından çalışmalarımız devam etmektedir. Kış dönemine özellikle denk getirilmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Akıllı şebeke sistemimizi etkin kullanabilmek için abonelerimizin tamamında bu işlemi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.



vanda 5 sene memurluk yaptım adamlar namaz kılıyor ama kaçak elektrik kullanmaktan geri kalmıyorlar

daha binalarını yapmadan kaçak için özel hat sistemleri tasarlatıyorlar iranl...
Yoruma Git
Yorumun Devamı mpc - 3 yıl +9
A
3 yıl
Yarbay

Sistemsel yapsalar ya hala sayac okuma vs var



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Yarbay

vanda 5 sene memurluk yaptım adamlar namaz kılıyor ama kaçak elektrik kullanmaktan geri kalmıyorlar

daha binalarını yapmadan kaçak için özel hat sistemleri tasarlatıyorlar iranlılara

geç kalınmış isabetli bir karar olmuş

doğudaki tüm illere uygulanmalı bu bakın o zaman izmirdeki adamın fatura miktarı nasıl azalıyor

(hacıbekir/haçort dediğiniz yer istanbul taksim tarlabaşı, ankara'nın çinçin gibi van 'ın en pislik yeridir bu arada)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpc -- 26 Şubat 2021; 12:19:52 >

A
3 yıl
Binbaşı

30-40 liralık faturayı hayatımda görmedim desem yeridir. O tarafların tümüne yayılır inşallah bu uygulama.

Türkiye de 0 kaçak bile olsa bizden almaya devam ederler mi evet ederler maalesef. O paradan da mahrum kalmak istemezler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_mawi -- 26 Şubat 2021; 12:33:18 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Yüzbaşı

Ben engelleyeceklerini sanmam doğudan oy kazanıyorlar bunu kaybetmemek için geri adım atarlar.

Yıllardır bize ödeterek bunu kanıtladılar en son 5 yıl daha biz ödeyeceğiz diye meclisten geçirmiştiler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: asi_mawi

30-40 liralık faturayı hayatımda görmedim desem yeridir. O tarafların tümüne yayılır inşallah bu uygulama.

Türkiye de 0 kaçak bile olsa bizden almaya devam ederler mi evet ederler maalesef. O paradan da mahrum kalmak istemezler.
10 sene önce görmüşsünüzdür ancak şu anda 250 den aşağı gelmiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.