Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
2449
Cevap
248974
Tıklama
16
Öne Çıkarma
Cevap: EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (119. sayfa)
S
4 yıl
Yarbay

Geçmiş olsun , sigortacınızla görüşmeniz ve açıklama istemeniz lazım.
hem kasko olup , hem eş değer parça takılıp hem de kıymet kazanma nasıl düşülürmüş size anlatsın. Gerekirse hazine bakanlığına sigortacıyı şikayet edin.




Bu mesajda bahsedilenler: @forum13
P
4 yıl
Teğmen

Arkadaşlar Merhaba, kaza sonrası kusursuz bulunduğum için karşı aracın sigortası kapsamında aracımı kaportacıya verdim, fakat Araç eksik teslim edildi ve tamircide diğer tarafları yapma konusunda oyalayıp duruyor, bu arada sigortadan gelen parayıda teslim ettim kendisine.
Bana ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar, hayatımda ilk defa kaza yaptım ilk defa tamirciye gittim fakat sanırım üçkağıtçıya düştüm bilmiyorum bu işin prosedürü nedir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polat333 -- 5 Mart 2020; 23:40:30 >

D
4 yıl
Binbaşı

10 yaşından büyük araçlarda genelde eşdeğer parça ve özel serviste yaptırabildiğiniz pakette kasko kesiyorlar.
bazı şirketlerde bu kıymet kazanma tenzili uygulanmaktadır, yalnız istisna ek teminatı varsa ödemezsiniz,poliçenizi okuyunuz orada yazar zaten.




Bu mesajda bahsedilenler: @forum13
E
4 yıl
Yarbay

park halinde çarpma diye bir tramer çeşidi yok mu? ısrarla yok diyorlar fakat görüyorum var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Binbaşı

E
4 yıl
Yarbay

merhaba hocam, sigorta şirketi (anadolu sigorta) tramer kaydıma ÇARPMA olarak işlemiş. Fakat PARK HALİNDE ÇARPMA yazmasi gerekiyor diyorum bir türlü anlamıyorlar öyle bir ibare yok diyorlar. Bunun için bir buçuk haftadır uğraşıyorum çıkış yol bulamadım. bana yol gösterebilir misiniz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @damneed
D
4 yıl
Binbaşı

Dosya açılırken seçenekler var, sehven işaretlenmiştir.
Hasar dosyasında herhangi bir bilgi yanlış girildiği zaman onu sonradan değiştirmek çok zor.
SBM'ye başvuru yapınız. Biraz zor ama belki değiştirirler.https://www.sbm.org.tr/tr/iletisim




Bu mesajda bahsedilenler: @EnderGelişenOsasunaAtağı
B
4 yıl
Binbaşı

Üzerinden zaman geçmiş ama yine de yazayım.

Benim olayda SBM ve tramer tarafında işlem sorunsuz tamamlandı. Aracı yaptırdım ve herhangi bir ücret ödemedim. Ancak tamir ettirdiğim yerden hiç memnun kalmadım, hasarlı kapıları da değiştirdiklerinden emin değilim, birini doğrultup düzeltmiş olabilirler. Zaten aracı zamanında teslim etmediler ve işçilikleri de iyi değildi, bazı sorunlar yaşadım. Güvenilir servis bulup tamir ettirmek lazımmış, onu anladım tekrar.

Siz de hallettirmişsinizdir zaten şimdiye dek. Geçmiş olsun.

Bu vesile ile konu içerisinde bilgi paylaşan tecrübeli arkadaşlara da tekrar teşekkür ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @İbrahimboycu
J
4 yıl
Onbaşı

İyi akşamlar arkadaşlar.Malum sitede bir araç beğendim. Aracın fiyatı piyasa fiyatının biraz altında.Bunun sebebi de 25.000 tl değerindeki hasar kaydı.Ancak hasar kaydı ağır hasar kaydı olarak görünmüyor. Tramerinde eksper raporlu çarpışma olarak geçiyor.Ben de merak edip sahibine msj attım , kazalı fotoğraflarının olup olmadığını sordum.Sağ olsun arkadaşta fotoğrafları gönderdi.Ama aracın ön iki hava yastığı da patlamış.Hava yastıkları patlamış 95.000 tl civarındaki bir araç nasıl olur da ağır hasar kayıtlı görünmez.Bu arada aracın hava yastıkları da orjinali ile değiştirilmemiş tamir edilmiş.Konsol da yama yapılmış.Yani bu 24.000 tl sigorta şirketinin öngürdüğü onarım bedeli mi yoksa bizzat ödediği meblağ mı?Ödediği meblağ ise tamir için fazla değil mi?Bu arada arabanın kaportasında çok az hasar var.Aracın piyasa fiyatıda 100.000 civarlarında.



B
4 yıl
Er

merhabalar,eşim 1 hafta kadar önce aracım ile ciddi kaza yaptı ve tretuvar ve duvara çarptı.Araç çok ciddi hasar aldı.Aracımız kaskolu.Şuanda bize experin çekilen yetkili serviste hasar tutarı çıkartacağı söylendi.Çok büyük ihtimalle pert olacağı söyleniyor.Ancak servisteki birisi şöyle bir durumdan bahsetti.Araç 350000 tl kaskolu.160000 tl civarı hasar olduğunu bunun parçalarının AMERİKA'dan (TÜRKİYEDE'de yok)geleceği için daha fazla tutabileceğini söyledi.Ayrıca perte çıkan aracın satılacağını daha sonra satıldığı fiyatın geri kalan anlaştığımız kısmını ödeyeceklerini;FAKAT !!! benim aracımın pertini kolay kolay kimsenin almayaağını belirtti.
1-KASKO BENİM PERT ARACIMI SATAMAZSA NE OLUR?
2-YAPTIRMA YOLUNA GİDERMİ
3-PİYASADA BENİM ARACIMA BENZEYEN TEK BİR ARAÇ VAR BUNUN RAYİÇ BEDELİNİ NASIL BELİRLEYECEK (benim noterden alış bedelim etkilermi
4-YAPTIRMA YOLUNA GİDİLDİĞİ TAKDİRDE ARACIM ÇOK DEĞER KAYBEDECEK,BU KONUDA KASKO ŞİRKETİNDEN HAKLARIM NELERDİR?

ŞİMDİDEN SİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM



L
4 yıl
Yüzbaşı

Epey sorum var, şimdiden teşekkür ediyorum...

1- Tek taraflı maddi hasarlı
-Eksper raporunda şöyle bir ibare var UYUMSUZ

Bir yakınım tek taraflı maddi hasarlı trafik kazası yapıyor, aracında kasko var. Trafik ekipleri tutanak tutuyor. Araçta aynı zamanda yakalamada var ve araç öncelikle emniyet otoparkına çekiliyor. Yakalama şerhi kaldırıldıktan sonra araç tamirhaneye çekiliyor.

Aracın şanzımanında yağ kaçağı var, şanzıman değişecek ancak tamirhane ve eksper anlaşamıyor bizimkilerin de araca ihtiyacı olduğu için revizyonda karar kılıyorlar. Eksper 7.000TL işçilik, kırılan far ve tampon için 3.000TL parça 10.000 TL raporu yazıyor.

Kasko şirketi dosyayı araştırmaya yolluyor. Sürücünün beyanı alındıktan sonra sürücünün yanında yolcu da olduğu öğreniliyor ve onun da beyanı alınıyor. Tabi sürücü beyanında sadece kazayı anlatıyor ve yanında yolcu olduğundan bahsetmiyor. Çünkü araştırmacı sormuyor.

Velhasıl Dosya RED Eksper raporundaki açıklama kısmında bir not var HASAR UYUMSUZ

Objektif olarak bakarsak yargılama yoluna gitmeye veya tahkime başvurmaya değer mi?

2- Araçtan hırsızlık

Aracı üniversite öğrencisi yeğenim apartının yanındaki arsaya park edip evine gidiyor 3-4 gün araç orada kalıyor. Bu süre zarfında 2 gün kadar yoğun sis var arabayı park ettiği yerde kamera olmasına rağmen kamera aracı tam göremiyor.

Aracı başkasından oradan almasını rica ediyor. Aracı almaya giden kişi, aracın düğmesine basıyor aracın dörtlüleri yanıyor. Aracın özelliği; kapılar açıkken de açmaya bassanız dörtlüler yanıyor. Çalınan parçalarda aracın göğüsü ve kaputun altındaki elektronik beyni. Aracın hasarı kapıda azıcık eğiklik var ve kaputu açmak için tamponu epey bastırmışlar.

Polisin kamera inceleme tutanağında şu ibare var; Sisten dolayı aracın yanına yaklaşan şahıslar tespit edilemiyor.

Neyse polis ifadeleri tutanaklar vs incelendi. Yine araştırmaya düşmüş dosya. Araştırmacı bir önceki dosyadaki vatandaş :) raporunu yazıyor ve red. Neden diyoruz? Araca nasıl girdiği tespit edilemiyor cam kırığı yok vs vs. Yani düzmece olay demeye getiriyor... Zarar 30bin TL ama çıkma parça filan faturasız araç toplanıyor.

3- Airbag açtı cam kırılmadı RED

Bu kazayı ben yaptım :( Araçla seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybettim. Yol kenarında bariyerleri tutması için dikilen kazık şeklinde direkler var, bariyer sanırım daha önce düşmüş veya kırılmış. O direklerin üstünden aşıp varyantın ortasına oturdum.

Yanımda kuzenim vardı video çekiyor, eli de tam göğüsün üstünde hatta kazadan sonra 4-5 gün eli ağrıdı.

Rapor yazıldı vs vs. Direk dosya reddoldu, üstelik eksper raporu da paylaşmıyor. Yasal zorunluluğuna göre paylaşması gerekiyor. Sözlü yaptığı açıklama madem airbag açıldı nasıl cam patlamadı.

Arabaya bakıyoruz, airbag cama zaten ulaşmıyor. Aracın hasarlılarına bakıyoruz, göğüs airbag açık olup hasarlı olan araçlar var. Masraf 15Bin civarı o da çıkma parçayla filan...

-----

Hocam uzun soru için kusura bakmayın ancak bu 3 hasardan hangileri için yargı yoluna gidelim karşı vekalet yargılama gideri filan uğraşmayın dediğiniz var mıdır?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yarbay

Merhaba ,
1) Şüpheli durumlar var ben olsam aynı kararı verirdim. Eğer bir hukuksuzluk yoksa her red dosyası tahkime gitmeye değer.
2) Bölge karakolu farklı kameralara da bakar böyle durumlarda. Eksik bir şeyler var. Daha detaylı yazmanız gerekir.
3) Ben bilir kişiyim bu kadar aynı ailede red dosyası görmedim hocam , baya şanssızlık yaşamışsınız . Hepsi için yargı yoluna başvurmanızı öneririm. Bu tip durumlarda eğer yasa dışı bir durum yoksa kazanırsınız. Varsa zaten hakkınızda soruşturma açılır resmi makamlar tarafından. O yüzden hepsi için yargıya gidin rahat bir şekilde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lifeblood6
L
4 yıl
Yüzbaşı

Hocam aslında çok değil misal 1de anlattıktan sonra 4 defa kazaya karışmış aynı araç :) 2. anlattığım araç yine bir kaza yapmış. 3 zaten yeni oldu.. Evet sanırım tahkimi zorlayacağım tümü için.




Bu mesajda bahsedilenler: @spacewolf
A
4 yıl
Binbaşı

Slmlar sokağa çıkma yasağı nedeni ile özel meslekler hariç kaza yapildiginda kasko ve traffik sigortasi odeme yaparmı tskler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
4 yıl
Binbaşı

merhaba hocam, evet ödeme yapar.




Bu mesajda bahsedilenler: @adil07
S
4 yıl
Yarbay

Araç sahibi acil durumlar dışında sokağa çıkma yasağına uymak zorundaysa yapmaz.
Sokağa çıkma yasağı bir genelge sonucu oluşur , pandemi durumlarında genelge esastır.
Ancak çalışma veya acil durumlarda bir sorun olmaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @adil07
E
4 yıl
Onbaşı

Merhaba bir sigorta şirketinde araç hasar dosyam 1 aydır sonuçlanmasını bekliyorum. Kazada kusur oranını karşı tarafa tamamen yüklediler. Aracım 1990 model doğan L . Aracımın onarılmasını beklerken ağır hasarlı olduğu ve perte çıkacağı söylendi.

Servis ve eksperin ilettiği ilk onarım teklifi 7300 TLydi

Onarım teklifinin yüksek olması nedeniyle aracıma 8.000 TL pert teklif edildi.

Defaatle aracımın piyasasının bu olmadığını 14.500-16.000 civarlarında olduğunu söylemiş ve emsal araştırması yapıp taraflarına yollamış olmama rağmen talep ettiğim pert miktarı kabül edilmedi.

Sonrasında ise önce servis tarafından onarım teklifi 5.300 TL'ye düşürdü ve dosya sorumlusuda pert rakamlarını 10.000 ve son rakam olarak 11.000 TL olarak revize etti.

Bende aracımın piyasasının bu olmadığını pert tekliflerini kabül etmediğimi söyledim ve aracımın onarımının yapılmasını talep ettiğimde ise teklif edilen 10.000 TL pert rakamı üzerinden aracımın hasarlı halindeki değerinin düştükten sonra kalan 4.400 TL'lik miktara yakın servisin bir onarım teklifi vermesi halinde onarıma onay vereceklerini ve şu anki durum itibariyle aracımın onarımının yapılmayacağını söylediler. Serviste yedek parçalar ve işçilikle birlikte o fiyata bir onarımın mümkün olamayacağını söylemesine rağmen dosya sorumlusu ısrarla onarıma onay vermeyeceğini söylüyor

Sonuç olarak aracımın üzerinden silindir geçmedi ön tarafında hasar söz konusu ve onarımı mümkün olmayacak ölçüde bir hasarı söz konusu değildir. Dosya sorumlusu nuh diyor peygamber demiyor. Konuyu tahkime götüreceğim lakin aracım serviste bir yandan yatıyor ve usta onarımına başlayacak ama bu sebeplerle dosya çıkmaza girdi. Anlayacağınız büyük bir mağduriyet yaşadım.Talebim aracımın onarılmasıdır. Şu an en kısa şekilde aracımın onarımının yapılması hususunda kullanabileceğim yollar nelerdir acaba? Bu sorunu kolay bir şekilde nasıl aşabilirim?Yardımcı olabilir misiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yarbay

Geçmiş olsun,
hazine müsteşarlığına şikayet edin e devlet üzerinden konunuz çözülür.
Çözülmezse trafik sigortanızı yaptırdığınız acenteniz sizin yerinize karşı taraf ile görüşürse olumlu bir sonuç alırsınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erdogancelik001
E
4 yıl
Onbaşı

Çok teşekkür ederim, tahkime gidersem süreç uzayacak gibi e devlet üzerinden hazine müsteşarlığına yapacağım şikayet ne kadar bir sürede sonuçlanır peki? Bir diğer sorumda benim aracımın masrafını karşılayacak olan karşı aracın sigorta şirketi o şirketin acentesi ile mi görüşmem gerekiyor?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @spacewolf
S
4 yıl
Yarbay

Hayır kendi acenteniz bugünler için sizin yasal temsilcinizdir. Kendi acenteniz ile görüşmeniz gerekmektedir.

E devlet üzerinden yapacağınız başvurular 1 hafta içerisinde sonuçlanır.




Bu mesajda bahsedilenler: @erdogancelik001