Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
446
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ekran kartı arızası (yardım)
A
8 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba Arkadaşlar.

Ekran kartımla ilgili bir sıkıntım var. Sizlerinde fikrini almak istiyorum.

Bundan 1 ay kadar önce windows 10 yüklü olan masaüstü sistemim CS:GO serverina giriş yaparken kilitlendi. Reset atmak durumunda kaldım ve ekranı açtığımda kullanıcı girişi ekranında ekran kare kare bozukluklarla geldi. Şifre girdiğimde ise siyah ekran gelerek görüntü tamamen kayboldu. Lakin bu ekrana kadar gerek bilgilendirme, gerek bios, gerekse güvenli mod ile açıldığında herhangi bir görüntü sorunu yoktu.

Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünerek format attım ve Driver Booster yardımıyla driverları güncelledim. En azından güncelledim sanıyordum. Geçenlerde yüklediğim bi oyuna giriş yapmak istediğimde ekran kartı driverinin yüklenmediğini, aygıt yöneticisinde Görüntü Bağdaştırıcılarının altında yalnızca "Microsoft Temel görüntü bağdaştırıcısı" olduğunu farkettim.

Driver Boosterda Microsoft Temel görüntü bağdaştırıcısının güncel olmadıgı ve her güncelleme denememde de yukarıda bahsettiğime benzer şekilde siyah ekranla karşılaştım. Güncel windows 10'a ait driver indirdim ancak siyah ekran sorunu devam etti.

Deneme amaçlı diger hdd'ye windows 7 kurdum ancak burada da uygun sürücüyü indirmeme rağmen siyah ekran sorunu yine karşıma çıktı.

Sizlerinde denememi önerebileceğiniz çözümler varsa denemek isterim. Eğer donanımsal bir sorun olduğu kanaatine varırsam acele bir şekilde garantiye göndermem gerekiyor çünkü 18 kasımda garanti süresi bitiyor.

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.


Ekran kartı: Asus R9 270



Z
8 yıl
Yarbay

sürücüyü nereden indiriyorsun bilmiyorum ama kartın bu ise buradaki driver ile denermisin.

https://www.asus.com/tr/Graphics-Cards/R9270DC2OC2GD5/HelpDesk_Download/


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba

Paylaşmış olduğunuz bağlantıdan uygun işletim sistemine ait sürümü indirdim. Kurulumda "AMD Ekran Sürücüsü yükleniyor." kısmının başında yine siyah ekran verdi.

Sanırım kart temel bağlantı fonksiyonlarını yerine getiriyor. Ancak driver yüklenmeye çalışıldığında devre dışı kalıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zeki1981
Z
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: astrojet

Merhaba

Paylaşmış olduğunuz bağlantıdan uygun işletim sistemine ait sürümü indirdim. Kurulumda "AMD Ekran Sürücüsü yükleniyor." kısmının başında yine siyah ekran verdi.

Sanırım kart temel bağlantı fonksiyonlarını yerine getiriyor. Ancak driver yüklenmeye çalışıldığında devre dışı kalıyor.

sistemdeki driverleri kaldırdınızmı?



A
8 yıl
Er
Konu Sahibi

Sisteme herhangi bir driver yükleyeme çalıştığımda sistem siyah ekranla birlikte kilitlendiginden henüz bir driver yüklemeye vakif olamadım. Ancak Microsoft temel görüntü bagdaştırıcısından bahsediyorsanız driverini windowsu güvenli modda açarak kaldırdım. Malesef sonuç aynı oldu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astrojet -- 24 Ekim 2016; 1:23:47 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zeki1981
S
8 yıl
Onbaşı

Yardımcı olacaksa bende birşey anlatmak istiyorum. Ama moral de bozmak istemiyorum açıkçası :)

Yaklaşık 2 ay önce bende ekran kartında benzer bir sorun ile karşılaştım. Cs go oynarken ekran kitlendi kaldı fakat sesler geliyordu. Bende reset atmak zorunda kaldım. Reset attıktan sonra ekranda mavi çizgiler belirdi üstten aşağıya doğru dörtlü dörtlü çizgiler. Oyuna girdiğim anda ise tamamen devre dışı kalıyordu ve donuyordu aynı sendeki siyah ekran gibi. Ne yaptıysam olmadı . Format attım düzelmedi . Nvidia sitesinden en güncel driverı indirdim yine olmadı. En son İzmir de bir tamir firmasına mail attım (cihazım garanti dışı o yüzden). Bana %90 chipset değişmesi gerek dediler , fiyat sorduğumda da 300 TL civarı dediler. ekran kartı zaten 280 TL.

Yani şunu demek istedim senin arızan da benimki ile aynı sayılır bu yüzden garantisi bitmeden elini çabuk tut . Yoksa bir chipset değişmeye ekran kartı kadar para verirsin. Çünkü adam yine o ekran kartının işlemcisini alıp değiştiriyor. Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Er
Konu Sahibi

Cevabınız için teşekkür ederim. Durumumuz hemen hemen aynı şekilde olduğundan vakit kaybetmedim bu gün kartı garanti servisine bıraktım.

04.11.2016 editi: Asus servisi(SMS Infocomm) ürün için değişim kararı verdi. Pazartesi günü değişim raporuyla ürünü satın aldığım yerden değişim/iade yapabileceğimi bildirdi.

Ben farklı bir kart almak istediğimden iade hakkımı kullanmak istiyorum. Farklı yerlerdeki kampanyalarla uygun fiyata alma imkanım olabilir. Ancak daha önceki tecrübelerimden bildiğim kadarıyla vatan bilgisayar iade durumunda hediye çeki düzenliyor ve bir sonraki alışverişte kullanmamı istiyor. Ben para iadesi talep etsem bunu yerine getirmek gibi bir yasal zorunlulukları var mıdır yoksa hediye çeki de bu sorumluluklarını yerine getirmeleri için yeterli midir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astrojet -- 4 Kasım 2016; 21:25:24 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SixOttoPack
S
7 yıl
Onbaşı

Vatan bilgisayar gibi firmalar ürün alırken özellikle para iadesi vardır gibi bir bildiride bulunmadıysa para iadesi alamazsın. Çünkü bu firmalar gelen parayı direk işleme sokuyorlar. Bu yüzden para iade işlemi olamıyor. Ama hediye çeki muhabbetini bilmiyorum. O konu hakkında herhangi bir fikrim yok. :D




Bu mesajda bahsedilenler: @astrojet
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.