Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
2010
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Egreat R6A- FTP den Dosya İndirme Klavuzu (İndirme Listesinden Otomatik İndirme Eklendi)(İlk Mesaj G
M
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Herkese merhabalar. Benim bu cihaz üzerine aldığımdan beri bir takıntım vardı. Acaba bu cihaza ftp üzerinden indirtme yaptırbilir miyim ve indirme konusunda bilgisayara bağımlılığımı azaltabilir miyim ? Bir çok konuda da yeri geldikçe de sordum ama hiç cevap alamadım.
Zamanım oldukça araştırdım. Bir zamana kadar konuyu unutmuştum ta kihttp://forum.donanimhaber.com/m_53583326/tm.htm başlığındaki konuyu görene kadar. Bu konuyu okuduktan sonra bazı aklımda bazı sorular oluştu araştırmaya başladım. Bu konudan mantığıma doğru gelen şu oldu sonuçta biz Putty üzerinden cihaza bir komut veriyorduk ve bu cihaz Linux işletim sistemiyle çalışıyordu. Tesadüfen bir yazıda da Linux sistemlerde internetten dosya indirme komutu olan “wget” komutunu okudum. Bu ikisini birleştirince ve “wget” komutu hakkında
Araştırma yapınca çok önemli bir komut olduğunu gördüm. İlk başta yalnızca indirme komutunu kullanabiliyordum. Daha sonra acaba kaldığı yerden devam eder mi bu diye araştırdım. Öyle bir komut olduğunu da gördüm. Ayrıca kendiniz indirme listesi hazırlayıp bunu txt dosyası olarak kaydettiğinizde bunları da indirebiliyormuş ancak henüz bunu denemedim. Eğer denersem bu yazıya ekleyeceğim.

Lafı yeterince uzattım bu işlemleri nasıl yaptım onlara geleyim. Öncelikle yukarı da bahsetmiş olduğum yazıdan istifade ederek ilk adımları uyguluyoruz . Öncelikle FTP kurulumunu yaptım. (Bu adıma gerek var mı bilmiyorum ama benim işime yarayan bir adımdı. Filezilla ile dosya düzenlemesi yapabiliyorum).

1. Cihazımın ağ ayarlarına girerek IP adresini öğrendim (benim cihazın ki 192.168.1.3 dilerseniz kendiniz cihazın üzerinden ayar yapabiliyorsunuz) , PUTTY programına girdim ve cihaz bağlantısını yaptım. Gelen ekranda VENUS login: kısmına “root” yazarak giriş yaptım.

< Resime gitmek için tıklayın >

2. cd /tmp/usbmounts/sda1 komutunu kullanarak cihazıma bağlı USB belleğin yüklemesini yapıyorum.

3. wget ‘ftp://11.111.111.11/abc/def.mkv’ (indirmek istediğiniz ftp linkini yazıyorsunuz)
Bundan sonra indirme işlemi başlıyor. İndirme hızı sizi aldatmasın düşük gibi gelebilir ancak FTP sunucusunun vereceği maksimum hız, sizin indirme hızınız, o sırada internette yaptığınız işlemler vs. Hızı etkiler. Zira bu denemeyi Cumartesi günü ve bilgisayarımda bundan başka 3 ayrı indirme yaparken deneme amaçlı başlattım.

< Resime gitmek için tıklayın >

4. Diyelim ki indirmek istediğiniz dosya büyük ki ben .mkv filmler indirdiğim için en çok bu komuta ihtiyaç duydum. Bu durumda wget komutumuz yanına –c yazıyoruz. Yani yazmamız gereken komut : wget -c ‘ftp://11.111.111.11/abc/def.mkv’ oluyor. Bu komutu yazdıktan sonra cihazınızı kapatsanız yada elektrikler kesilse bile aynı komutu cihazı tekrar açıp yazarsanız cihaz indirmeye kaldığı yerden devam eder. (ör. 4. Resim)

(NOT: rapid linklerini denedim olmadı belki oluyordur ama araştırmak lazım)

< Resime gitmek için tıklayın >

Ekleme_Liste Hazırlayıp Listeden İndirme

1.Öncelikle indirmek istediğimiz dosyaların bağlantılarını text dosyasına kayıt ediyoruz ve dosyaya istediğimiz ismi veriyoruz. Ben kolaylık olsun diye burada "Download.txt" dedim.

< Resime gitmek için tıklayın >

2.Bu dosyayı indirme yapacağımız harici diskimize yada usb belleğimize kopyalıyoruz ve cihaza takıyoruz. Sonraki adımda cihaz ile Putty üzerinden bağlantı kuruyoruz. ve "cd /tmp/usbmounts/sda1" komutunu yazarak usb belleği yada harici diski tanıtıyoruz.

3.Bu adımda "wget -c -i Download.txt" komutunu yazdıktan sonra gerekli işlemler başlıyor. (Not: Dosya ismi önemli zira ilk başta "d" harfini küçük yazdığım için resimde de görüleceği üzere dosyayı tanımadı.) Bakıyoruz ve evet ilk indirme işlemine başladı.

< Resime gitmek için tıklayın >

4. Daha sonra ilk indirme dosyasını bitirdikten sonra heyecanla bekliyorum diğeri başlayacak mı diye eveet siteye giriş yapıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

5. Veee sonuçta oldu

< Resime gitmek için tıklayın >



Büyük ihtimalle bu yazı bir çok insanı ilgilendirmeyecek. Gördüğüm kadarıyla bir çoğumuz torrentten yada rapid gibi sitelerden indirme yapıyor. Bana FTP lerden indirmek çok daha rahat geliyor. Kendim araştırıp başarıya ulaştığım bir konu en azından sadece bende kalmasın istedim o yüzden burada paylaştım. Aslında “wget” komutu çok faydalı bir komut ve altında bir çok alt komut barındırıyor araştırdıkça bunu görebiliyorsunuz (Sırf bu yüzden LINUX a ilgi duymaya başladım ) . Örneğin user ve password ünü bildiğiniz sitelere bile giriş yapıp indirme başlatabiliyorsunuz yada belirlemiş olduğunuz bir dosyaya indirme yapmasını sağlayabiliyorsunuz. Bende vaktim oldukça deneme yaparsam bu yazıya ekleme yaparım. Dileyenler buradan faydalanarak devamını getirip konuya ekleme yapabilir. Saygılarımla.

Ekleme : Araştırmalarıma devam ettiğimi söylemiştim gerçi konu pek ilgi çekmedi ama yine de paylaşıma devam bir kişi faydalansa yeter
Son olarak bir indirme listesi hazırlayıp bilgisayardan yalnızca komut vererek cihazımızın bu indirme listesini doğrudan harici diske indirmesini
sağlamış oldum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miyankizu -- 21 Kasım 2011; 21:24:15 >

M
12 yıl
Binbaşı

Çalışmaların için teşekkürler .Ftp ile uğraşanlara yardımcı olacaktır.

GAMDANOTERDAM üstat olsaydı seninle gurur duyardı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Rica ederim. İnşallah birilerine yardımım dokunur. üstat olsaydı iyi olurdu hem destek de olurdu bize. sonuçta ben bunları hiç linux bilmeden çalışma ve biraz şans yardımıyla yaptım. o yüzden boşta kalan yerler çok oluyor aklımda. deneyerek doğruyu bulmaya çalışıyorum. lan acaba şu olur mu diyip deniyorum tutarsa


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
12 yıl
Binbaşı

Güzel bir paylaşım teşekkürler.

Aynı yöntemi kullanarak Apple TV'lere gerekli yazılımlar indirilip kurulabiliyor. Ama onların dahili bellek kapasitesi, yanılmıyorsam, 8gb civarında. Tabi bide harici disk bağlayamıyorsun.

Bu yöntemi kullanarak Egreat makinaya program kurabilirmiyiz? Yamj'yi mesela, 4-8gb'lık USB bellek bu iş için fazlasıyla iş görür sanırım. Ama nasıl yapılabileceği konusunda en ufak bir fikrim dahi yok :(

Bilgi için tekrar teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

rica ederim. aslında benimde aklıma geldi acaba yazılım kurabilir mi diye. hatta bir kaç ufak yazılım da denedim ancak başaramadım. linux sistemleri çok iyi bilmediğim için onu da araştırıyorum bir yandan.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
12 yıl
Yarbay

Tivibu web üyeliği Linux sisteme kuruluyor mu bilmiyorum.. fakat kurulabiliyorsa, tivibu'yu R6A yazılımına entegre etmek mümkün olabilir mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

siz dedikten sonra araştırdım ancak tivibunun linux ve mac sistemlerde kur dosyası yokmuş web tarayıcı üzerinden izlenebiliyormuş ancak


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
12 yıl
Yarbay

Emeğine sağlık.

Sonunda istediğini başarmışsın.

Arkadaşlara Torrent den indirmek daha kolay geliyordur bence bu yüzden ilgi biraz az olabilir.
Birde çalışan sorunsuz hızlı FTP bulmak kolay değil.
Bende zamanında bakmıştım ftp lere .
bazen çok hızlı oluyor bazen kesiliyor , ayrıca birde indirilen filmin kalitesinden özelliklerinden
habersiz olarak indirmek kötü.

Mesela bir 1080p mkv indireceksiniz,
dosyada
hangi dil dublajlar var
hangi alt yazılar var
ekran çözünürlüğü nedir
Rip kalitesi nedir
..
gibi gibi bilgiler olmaksızın 10-15 gb dosya iniyor.
sonra beğenmiyorsunuz işte o çok kötü bir durum.

Hadi altyazı bulursunuz , dublaj da hani biraz sorlanırsınız ama belki onuda
netten bulursunuz ama görüntü kötüyse çöp oluyor malesef..


Uzattım biraz .

--
Senin bulduğun tavsiye FTP adresi varsa paylaşırsan pek çok kişi faydalanır bence.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

aslında film kalitesi konusunda haklısınız ama ben şimdiye kadar kontrolüm dışında kalitesiz yada dublajsız hiç film indirmedim. indirdiklerimin en kötüsü 720p 4,5 gb dan başlıyor ve hepsi çift dilli filmler oluyor. şu konuda bir ufak sorunum oluyor onu da adamlar o kadar paylaşıyor tabi ki olacak diye bişey demiyorum. iki dilli filmlerde birisi mutlaka rusça oluyor çünkü ruslar ftp olayında çok fazla dosya paylaşıyorlar. benim normalde bilgisyarda indirme yöntemim şu şekilde. önce bulduğum ftp bağlantısının 5-10 mb lık kısmını indirip mediainfo yazılımından infosuna bakıyorum. eğer dts yada dd ingilizceyse ve çözünürülük istediğim değerlerdeyse indirmeye devam ediyorum değilse o filmi listeden kaldırıyorum. bu yöntemle 1 senede 3 tb yakın film indirdim. aslında çok daha fazlasınıda indirebilirdim ancak her filmi arşivime katmak gereksiz geldi tabiki herkesin alışkın olduğu bir yöntem var kolayına nasıl geliyorsa o şekilde indiriyor gayet doğal. ftp bağlantılarına gelirsek bunları ftp taratma sitelerinden bulabiliriz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
11 yıl
Onbaşı

ezcool hd cihazım var bu cihazın ftp kullanıcı adı ve şifresini bilmiyorum bunu nasıl öğrenebilirim yada nasıl değiştirebilirim. konu ile az bir benzerlik olduğu için buraya yazdım.

browser e bu adresi yazdığımda ftp://venus/ kullanıcı adı ve şifre istiyor.

ftp girişini isteme sebebim internet üzerinden yayın yapan radyo istasyonları düzenlemek . kumanda ile girilen radyo bilgileri cihaz güncellendiğinde yeni yazılım atıldığında sıfırlanması. dreambox uydu cihazlarında da aynı sorun vardı cihazın içerisine girerek hazır olan listeyi yüklüyordum bu cihazda mümkün olacağını düşünüyorum tabi ftp giriş bilgileri olursa.

teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wshark -- 23 Aralık 2012; 3:33:30 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
10 yıl
Onbaşı

Mithiş bilgiler. Ben de de bu cihazdan var. Forex media player. Çok karışık ve menüler çok yavaş oluyor bazen ama olanaklarını görebiliyorum. Pek az işe yaratabiliyorum.

Son olarak bu Samba server ı açtım ve tesadüfen network ayarlarına girdiğimde bir bilgisayar gibi PC de gördüm ki neredeyse görmeyecektim. Windows'un dertli ağ arayüzüne teşekkürler. Cihazı çıkardıktan sonra bile ebediyyen orada kalabildiği gibi, cihazı takıp göremediğin, ya da orada olduğu ve bir çok program doğru çalıştığı halde disklere ulaşmak istediğinde ulaşılamıyor mesajı aldığın çok oluyor. Dua ile çalıştırıyorum çoğu zaman network ü bir de reset ile :D

Her neyse Bu venus diskini öyle böyle gördüm network makinelerimde ve USB1 USB2 diye network disklerine de ulaştım. Sonra düşündüm ki bu cihaz az elektrik yakan ve sürekli açık olan bir tür network diski olabilir. Gel gör ki admmin hakları olmadığından içine dosya yazıp silemiyorum. Sadece okuyabiliyorum. Hatta dışardan eve bağlanıp bu diskten dosyalarımı çekebilirim diye heyecanlandım zira bazen koca bilgisayarı açık bırakıyorum durduğu yerde 200w çekiyor. Allah bilir ben gidince neler çekiyor.

Tüm bu işleri yapar Eminim ama nasıl onu merak ederim?

Bir fikri olan var mı. Nasıl admin şifresini gireceğim u cihaza ki windows 8 makinelerim buna bağlı disklere read write access yapabilsin.

Bir de uzun iş değilse dışarıdan IP girerek ulaşabilir miyiz falan. Hatta android cihazdan direk görsek ne müthiş olur. WAN IP si değişken çünkü.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.