Arama butonu
E-Ticaret hakkında merak ettikleriniz
 Sonuçları gör
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
26
Cevap
1781
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Cevap: E-Ticaret hakkında merak ettikleriniz (2. sayfa)
N
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba, çok mantıklı.
Ancak bazı yollar yorucu olacak. Sabır erdemdir. Sabrı kendinize bir yoldaş gibi içinizde taşımalısınız. Zira;

Yaklaşık ilk 6 ay hiç sipariş almayacaksınız, sürekli yanlış yönlendirileceksiniz, işinize karışan moralinizi bozan bir çok kişi olacak. Demoralize olacaksınız. Yılmayın, sabredin. Eğer kısa süreli borçlarınız vb. var ise ve kendinize ek kaynak arıyorsanız farklı bir yola girin. Zira e-ticaret sağlam bir altyapı ve uzun bir süreç istiyor.
Bir web sitesi açmadan önce satmak istediğiniz alan veya konularda çevre beğenilerini ölçümleyin. Size başarılı bir iş modeli örnek olmalı. Örneğin eşiniz takı yapmayı seviyor. Yaşadığınız şehre göre örneğin İzmir için kemeraltından boncuk aldınız basit 3-5 takı yapmaya başladınız. Arkadaşlarınızın fikirleri önemli beğenilerini test edin. Buldunuz belli başlı 10 veya 100 parça satma arzusuna geldiğiniz ürünü. n11 vb bir sitede yayınlayabilirsiniz. (Eşiniz için bir şahıs şirketi açtığınızı varsayıyorum) n11 'de çok değerli bir arkadaş var Aykut il il gezip tanıtım yapıyor. Gezmediği yer kalmamıştır, kendisine ulaşın veya n11 de ürün satmaya başladıysanız size tanıtım e-mailleri atacaklardır. n11 de er ürünün kaç kişi tarafından girilip izlendiğini gösteren istatistikler var-veriler var. Bu raporlarla/verilerle ürün
bazında daha iyi alternatiflere yürüme adımı elde edersiniz. Daha iyi ürünler üretirsiniz. Bu aşamaya kadar sadece 2500tl niz gider.
Sonraki adımlar web sitesi yapıp kendi altyapınızı oluşturma vb şekilde gider. İlk 2-3 yıl eşiniz sadece kendi harçlığını çıkartacaktır, fazlasını beklemeyin. Unutmayın. Sabır erdemdir.

Saygıyla.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @RaistEmre
N
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba, ben de varım :)
Öncelikle gençlerin gözünde bir rehber olabilmek zordur, bu yükü taşıyabilirsek ne mutlu. Güzel düşüncelerinize teşekkürler. Bu cümlelerin arkasından size vereceğim yanıt diğer tüm yanıtlardan biraz farklı olacak.

e-ticaretin en güzel tarafı oturduğunu koltuktan kitlelere en sağlıklı, sıcak ve kısa yoldan ulaşabilmenizdir. En zor tarafı ise kar marjı yüksek ve piyasa hacmi olan ürün satamayacak oluşunuzdur. Zira bu tip popüler ürünler tüm dev zincirlerin satınalmaları ve diğer dev firmaların göz makası altındadır. Size kadar ulaşmaz. Doğruya doğru..

Ayrıca bu tip ürünlere sahip olan bizim gibi e-ticaret sahipleri, rakiplerimiz pazarı bozar ve gerekirse zararına satış yapar ve sizin elinizdeki ürünleri de mundar eder. Ticari açıdan bakarsak durum bu. Bu nedenlerledir ki sizler internette bir ürünü çok uygun fiyatlara bulabiliyorsunuz.

Peki ne satılır e-ticaret te? Olmayanı ürettiğiniz anda e-ticaretten tüm dünyaya ulaşabilirsiniz, örneğin Brezilyaya ve dünyaya mal satan Çin firmaları. Olmayan nedir? Sizin yaratacağınızdır. Bu gibi düşünen tüm genç arkadaşlarım bizim açımızdan youtube a attığınız videolar bile bir üretimdir, bir ticarettir. Hiç kimsede olmayana zaten sahipsiniz. Oturduğumuz yerden hiç bir şey üretemeyiz. Ya da üreteni sömüreceğiz ki bu bize yakışmaz, olmayanı yaratacağız size önerim olmayanı yaratmaya çalışın.Alıp satmayın, üretin. Kendinize bir sektör yaratın.

Saygıyla




Bu mesajda bahsedilenler: @BenVarım
R
5 yıl
Teğmen

Hocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Bu işten beklentimiz zaten sizinde bahsettiğiniz gibiydi.Aslında biz ürünü üretmekten öte satın alıp pazarlama olarak düşünmüştük ama sizin fikrinizi de değerlendireceğim teşekkürler tekrardan.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @netteonline
N
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Ben teşekkür ederim.

Yüksek kar veya hacim için üretmek şart. Aksi halde sürüme ve sirkülasyona oynamanız gerekmekte. E-ticarette yüksek karlılıklar yoktur. (sektörden sekötre de değişebilir) Bir bakkal dükkanı bizim bir üründe kazandığımızın 15 katı kar marjı kazanır.
Ayrıca görünmeyen gider çok fazla. tek bir veri aktarayım 2017 yılında keyfi alışveriş yapıp ürünü beğenmedim şeklinde gönderenlerin bize yarattığı maliyet 27.000tl nin üzerinde.

Saygıyla.




Bu mesajda bahsedilenler: @RaistEmre
M
5 yıl
Er

Merhaba hocam, ben de arkadaşla benzer durumdayım sermaye yok işsizim ama e-ticarete ilgiyim :D Nacizane avantajım Az biraz kreatif sosyal medya işlerinden de anlıyorum. "Düşük bütçe ile ufak bir yerlerden başlamak gelince aklıma şöyle seçenekler geliyor, örneğin 1000 liranız var yaz sonu 3 tane 2.el deniz botu satın alıp bir sonraki yazın başında satarak sermayenizi 2 katına çıkartabilirsiniz. " Şimdi hocam böyle demişsiniz de bu örnek üzerinden tümevarıma gidelim. Artık hb, amazon vs. dev siteler hemen her ürünü satıyor benim o sitelerle rekabet etme şansım yok ki fiyatta vesaire. Yani benim sorum bu sitelerde olmayan, her yerde satılmayan ürünleri nereden bulup alabiliriz ? Toptancıların kendisi de bu devirde daha çok satış uğruna perakende satışa başladıklarını görüyoruz yine bazı sektörlerde. Hâl böyle olunca satacağımız ürünü kendimiz üretmemiz gerekliği kapısına çıkıyorum. Haksız mıyım ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @netteonline
N
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar, çok haklısınız ancak konuya bir açılım getireyim. Bu tip sorular birikirse konu başlığında güncellemeye de gideriz.

Öncelikle üretmek ile üretkenlik arasındaki farkı iyi irdelemek, anlamak lazım. Sizler olmayanı yaratırken bir fabrika düşünmeyin. Ben de üretim bazlı çalışanların e-ticarette başarısız olacağı tezim ile tezata düşmeyeyim. Fikir üretmek de üretimin içindedir ve genç zihinler en çok bunun farkında olmalı. Bizi dünyada herkesten ayıran bariz fark düşünce yetimiz ancak çoğumuz bunu kullanmak yerine hazıra odaklanıyoruz.

Bunun yanında çok dinamik ve duygusal bir zeka seviyesiyle tüm dünyada üstün bir ulus olmamıza rağmen paylaşım ve birlikte büyüme teması da bizim milletimize bir türlü işlenmemiş. Birbirinizden destek alın birbirinizi kıskanmayın arkadaşlarınızla ekip olun ekip kurun mutlaka ortaya bir şeyler çıkacaktır. Günün 3 saati pubg oynadıktan sonra haftanın 1 günü de 3 saat istişare yapın. Geleceğiniz için mutlaka sağlam adımlar atacaksınız. Tüm bunu yaparken de birbirinizi asla rakip olarak görmeyin.Zamanınızı ve enerjinizi ırk, dil, din vb. benzeri ayrıştırmalarla boşa harcamayın. Harcayanları da her daim uyarın.

Bireyler aileyi, aile toplumu, toplum ülkeyi oluşur. Birinizin yarattığı fayda tüm ülkeye yayılır. Kendinizi önemseyin ve büyük görün. Becerilerinizin altyapısını zihninizde oluşturun ve yaşam içinde akranlarınızla organize olup birlikte onun üstüne katlar çıkın. Düşünceyi geliştirmek spor gibidir, diyet gibidir. 3-5 gün yapar yorulur bırakırsın devam edersen mutlaka sonuç alırsın.

Saygıyla.




Bu mesajda bahsedilenler: @MusaRami
N
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

İdeasofttan uzak durun. Verdikleri hiç bir sözü tutmadılar. Dahası var ancak buradan yazmaya gerek yok. Sadece verdiğim bilgilerden bir tanesini düzeltme ihtiyacı duydum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.