Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1987
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Düzenli yemek yapan bekarlar için önemli tavsiyelerim var :: saklama kavanozlarının önemi
0
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba

3 öğün kendi yemeğini yiyen ve kahvaltı ile öğle yemeğini iş yerine götüren, sistematik bir şekilde yemek yapan biriyim. beslenme düzenimin özellikleri:

1- işe yemek getiren kişilerin çoğu tek bi yemek getirir ve onu yeyip kalkarlar. ben ana yemek+salata fix olmak üzere yanına opsiyonel olarak köfte götürüyorum. ekmek yemiyorum.
2- kendi yemek yapan birçok kişi yağtığı bir yemeği bozulmadan tüketebilmek için sonraki 2-3 gün boyunca yer, ve bu sağlıklı değildir. ben yaptığım bir yemeği 10 gün sonra bile yiyebiliyorum ve asla aynı yemeği üst üste sürekli tüketmek zorunda kalmıyorum. nasıl mı?

yukarıdaki olayların püf noktası, minik saklama kavanozları kullanmak.

şöyle, ben herhangi bir ana yemeği pişirdiğimde (taze ya da kuru fasulye, bezelye, mantar vs..) pişen yemeği sıcağı scağına hemen saklama kavanozlarına dolduruyrum. kavanozları neredeyse hava kalmayacak ölçüde full doldurup ağızlarını kapatıyorum. kavanozları suya tutup biraz soğumalarını sağlıyorum. sonra hemen dolaba atıyorum.

yemeği kavanozun içine sıcak şekilkde koyduğunuzda yemeğin içindeki bakteriler zaten ölü oluyolar. ağzı kapanmış olduğu için dışarıdan bakteri de alamıyo kavanoz. bu şekilde bu yemek buz dolabı içinde öyle 3-4 günde bozulmaz asla. yemeğine göre 10 gün bile durur. sorun olmuyo hiç.

köfteyi haftada bir kendim kıymadan yoğurup fırında pişiriyorum. pişince 210 mililitrelik kavanozlara üçer üçer köfte koyup dolaba atıyorum. etin bozulması daha zor oluyor. köfte bu şekilde dolapta rahatlıkla bekliyor bir hafta. istersen daha uzun süre de bekler. iş yerine bir kavanoz götürüp ana yemeğin yanına 3 köfte ekliyorum.

salatayı da bir yapışta 3 porsiyonluk ölçüde yapıyorum. ekşi ve yağ koymadan kuru olarak salataları 330ml'lik kavanozlara koyup dolaba atıyorum. işe gidince öğle yemeğinde salatayı kavanozdan tabağa boşaltıp zeytinyağı ekliyorum ve limon sıkıyorum. müthiş lezzetli oluyor salata. hem lezzet, hem de doyuruculuk.

yemekler bozulmadıkları için, bir tencere yemek yaptığımda 3 gün arayla yiyebiliyorum bu yemekleri. dolabımda her an birden çok şeşit yemek bulunur. bir çeşit bitecek olursa hemen yeniden yaparım onu, ve sıfırdan atarım dolaba.

görüldüğü gibi tek başına evde sistematik yemek yapıp tüketmek için saklama kavanozları baya kilit rol oynuyor. burada püf noktası, bir kez kapatılan kavanozun ağzını bir daha açmamak. her kavanoz tek öğünlük yemek barındırmakta, ve, kavanoz kapağı açıldığı an içindeki yemek tüketilmeli. yarısı tüketilip kalan yarısı tekrar dolaba koyulacak olursa, içi hava alacağından dolayı kalan miktar kısa sürede bozulur.

zaten yemekleri kavanozlara ilk dolduruşta sıcak olarak koyduğunuz için, soğuduktan sonra kavanozlar kendiliğinden vakumlanıyor ve kapakları içer doğru geriliyor. kapağı açamıyorum çoğu zaman, minik bi düz tornavida götürdüm işe, kapakları açacağım zaman tornavida ile kenarından hava aldırıyorum ve o zaman açılıyolar. konserve gibi oluyolar işte.

plastik saklama kabı kullanmıyorum. ama, saklayacağım şey makarna ya da lor peyniri gibi kuru bir şey ise, BİM'de satılan kapağı plastik kendisi cam olan kapları kullanabiliyorum. bunun dışındaki her şey için kavanoz kullanıyorum.

330 mililitre kavanoz dediğim şey aslında piyasada satılan 330 ml'lik salçaların kavanozları:

< Resime gitmek için tıklayın >

210 mililitre kavanozları da kavanoz satan dükkanlarda bulabilirsiniz. aslında yukarıdaki 330'luklarla aynı bunlar, sadece boyları kısa:

< Resime gitmek için tıklayın >

şurada birçok çeşit saklama kabı satılmakta:https://urun.n11.com/kavanoz/cam-kavanoz-29-40-105-190-210-330-370-425-580-660-720-1000-cc-P412877043
ben pazardan almıştım bu 210'luk olanları.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 14 Mart 2020; 22:2:46 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.