Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
30
Cevap
2645
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Durup dururken 1000TL ceza yedim.
S
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Durup dururken 1000TL ceza yedim.


< Resime gitmek için tıklayın >

Fotoğraftaki kırmızı yerde arabamda oturuyordum eşimi bekliyordum. burası tek yön Sarı ok istikametinde gidilir diğer yönden gelmek yasaktır. durakladığım anda solumdan iki araba geçebilecek kadarda yer var trafiği tıkamıyorum anlayacağınız. önümde ve arkamda da bir sürü araç durmakta.

Her neyse ben araçta dururken biri mavi tişörtlü biri sarı tişörtlü iki polis geldi. bana aracımı kaldırmamı söyledi. o sırada yolun karşısından eşim geliyordu onu gösterdim eşimi alıp gidiyorum dedim. mavi tişörtlü olan : ya istersen kaldırma zaten çaktım cezayı dedi. bir anda sinirlendim. araçtan çıktım, bak kardeşim neden ceza yazıyorsun 30 saniye sonra gideceğim ,park yasağı yok ayrıca ben park etmedim duraklama yaptım oda yasak değil. dedim. sonrasında diğer poliste geldi. kes sesini uğraşırım seninle dedi. benim sinirlerim hepten başıma toparlandı . dedim ne demek uğraşırım kardeşim benden ne istiyorsunuz teröristmiyim ben uğraşıyorsunuz... neden ceza yazıyorsunuz .?
verdiği cevap ben istediğime ceza yazarım kurallara uymayanlara ceza yazıyorum dedi. peşinden bende madem kurallara uymayanlara ceza yazıyorsunuz. bu yol tek yön ve siz buradayken dahi en az 20 araba tersten geliyor. onlara yazın arkadaşım bana ne hakla ceza yazdınız dedim. ikisi beraber üzerime yürüdüler. maskelerde çenelerinde . etraftaki vatandaşlarda toparlandı kalabalığı görünce geri çekildiler. bende bu yaptıklarının görevi kötüye kullanmak olduğunu , meseleleri kişiselleştirdiklerini söyledim ve sizi kameraya alıyorum dedim. ben duraklama yaptım diye ceza kesiliyor ki trafiğe hiçbir zararım yok. tersten gelen kimseye ceza kesilmiyor diye bir video çektim. giderken de polis bana senin işin bitti dedi.

neyse dayanamadım sürdüm mahalle karakoluna. olanı biteni komisere anlattım. bana ben onlarla konuşacağım daha toylar ne yaptıklarının farkında değiller sen paylaşma videoyu dedi. neyse olayı kapattı vesselam.
aradan bir süre geçti e devlette bir baktım 900 tl ceza. ceza kodlarına bakıyorum. trafiği tehlikeye atacak şekilde parklanma. dur ihtarına uymama . emniyet kemeri takmama....

resmen şok oldum hemen cimere bir şikayet yazısı düzenledim. 1 hafta sonra yazının cevabı geldi. trafik polisi olan sallamış da sallamış. araçların önünü kapatmışım yolu kapatıp bağırıp çağırıp ahkam kesmişim sonra kaçmışım vb. neyse bunun ardından gelen yazıya bilgi edinme kanunu kapsamında bu anlatılanların delillerini istedim. polis tamamen yalan söylüyordu ve ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Adalet sistemimize güveniyorum. delil olmadan kimseye ceza verilemezdi sonuçta. park cezası ile dur ihtarına uymamak cezasının aynı anda kesilmesi de ayrı bir saçmalık. bende ilgili noktadan kesilen cezaya ilişkin fotoğraf video şahit vb delil varsa lütfen beni de bilgilendirin dedim. yalan olduğunu beyan ettim. cevap mahkemeye gidin oldu.

ne yapalım yapacak bir şey kalmayınca dedim adalet bu işi çözer. dilekçemi yazdım tek tek anlattım avukat arkadaşlarıma da danıştım sağolsunlar yardımcı oldular. kesinlikle polisler fevri davranmış mahkeme bu etapta onlardan delil isteyecek ve bu delillere göre işlem yapacaklar dediler. neyse bugün mahkemeden karar kağıdı geldi.

kısaca karar şu. itiraz ettiğiniz ceza ile ilgili biz trafik şubeden delil istedik. şube bize senin bunu hak ettiğini söyledi. bize bu kadarı yetti. ceza onanmıştır.(kabaca bu) ben şok !!!!!

Hakim ne değerlendirme yapmış ne gerekçe yazısı yazmış.. direkt kırmış kalemi.

Artık Allah ından bulsunlar diyorum. arabamda durup dururken geldiler hem günümün hem kesemin içine ettiler. bende suçsuz olduğumu bildiğimden konuyu yargıya taşıdım uğraştım didindim ve sonuç bu. kağıda bakıp bakıp sadece yazık diyebiliyorum.


https://drive.google.com/file/d/1IUhT2elJKSrMhC9wYBL2tDoO_kyI1SiO/view?usp=sharing
Çektiğim video . bilseydim daha önceden çekmeye başlardım , ama ancak bu kadar çekebildim çok sinirliydim.
şimdi baktım 1000TL olmuş mecbur ödiyeceğiz...



Bir baltaya sap olamayan insanları kalkıp polis yaptılar. Ne insanlık ne insaf ne sağduyu.. Kimisi ay sonu gelsinde 6 7 bin tl mi alayım kimse beni ellemesin derdinde. kimiside gençliğinde yediği...
Yoruma Git
Yorumun Devamı 4ikaos - 3 yıl +20
T
Yoruma Git
Yorumun Devamı BSG - 3 yıl +13
Temyize gidiliyorsa temyize gidin...

Bunun yaptigi hareketi mesela jandarma trafik yapmaz.Fark var kalite farkı...
Yoruma Git
MaxPayne87 - 3 yıl +6
R
4 yıl
Yüzbaşı

Bu ülkede adalet mi hahahaahaha

Geçmiş olsun hocam





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruthlesss. -- 23 Ekim 2020; 15:21:53 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

teşekkürler. Sağlık olsun. bu yaştan sonra yaşadık öğrendik. geçen haftada ttnetin almadığım hizmete dair para istediğini tüketici hakem heyetine yolladım. oda dün geldi ilgili cezanın ödendi makbuzu olmadığından red olmuş :D, ödeyecek olsam niye itiraz edeyim. yada trilyon fatura kesseler nasıl itiraz edeceğiz? ... öğreniyorum öğreniyorum. millet neden kendi adaletini arıyor öğreniyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ruthlesss.
B
3 yıl
Yarbay

Türkiye'de ne kadar sümsük baba dayağıyla büyümüş bi baltaya sap olamamış karakteri baskılanmış çappo varsa polis oldu. Önceki hayatlarında gösteremedikleri büyük tavırları şimdi etrafa bakın ben bi bok oldum diye satmaya çalışıyorlar. Çok doğal bu sergiledikleri hareketler. Normal vatandaşa karşı böyle, gör bak canının tehlikede olabileceği bir olay olsun 10 metre uzakta durur sahte kabadayılar.



4
3 yıl
Yüzbaşı

Bir baltaya sap olamayan insanları kalkıp polis yaptılar. Ne insanlık ne insaf ne sağduyu.. Kimisi ay sonu gelsinde 6 7 bin tl mi alayım kimse beni ellemesin derdinde. kimiside gençliğinde yediği dayakların peşine düşmüş cezasını vatandaşa kesiyor.. Önceki nesil polisler candır adamlar babacan. halden anlıyorlar. toy bir polis görünce arkamı dönüp uzaklaşıyorum... Ama devlet memuru konusunda bir sonuca ulaşmak isterseniz mesai saatleri dışında bir sokakta yakalar 1 kamyon dayak çekerseniz 1 gün sonra yelek ilikliyorlar.
Devlet dokunulmazlığı arkasında millete efeleniyor hepsi...



M
3 yıl
Binbaşı

Temyize gidiliyorsa temyize gidin...

Bunun yaptigi hareketi mesela jandarma trafik yapmaz.Fark var kalite farkı...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 24 Ekim 2020; 20:0:28 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Temyiz yolu kapalı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
Allah size sabır, o terbiyesizlere ıslah, ülkemize de adil yöneticiler ihsan eylesin .. Çok üzüldüm buna .. Ama tüm dünya ülkelerinde benzer olaylar yaşanıyor .. Beline silah koyulacak insanı çok dikkatli seçmek lazım diye düşünüyorum .. Üzüldüm abi ..



T
2 yıl
Yarbay

Adalete güvenmeye devam et



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl
Yüzbaşı

Okurken ben sinirlendim. Siz bir de bunları yaşıyorsunuz. Çok geçmiş olsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
2 yıl
Yarbay

Yazdigi ceza eger yanlissa terorist olsa yazabilir mi yani? O zaman sevmedigini terorist yapip basar cezayi, bir sey degismez. O polisleri begenmiyorsunuz ama onlari hak ediyorsunuz, daha fazlasini degil.

Kendisi adil olmayan ulkedeki hali ortada olan adalet kurumlarindan adalet beklemis bir de.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 31 Aralık 2021; 17:48:56 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Yüzbaşı

Adamın canı zaten sıkkın bir de şu yazdığınıza bakın. Geçmiş olsun diyin geçin işte çok mu zor?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Zuko
Z
2 yıl
Yarbay

Kendi ugradigi haksizliga care ararken bile baskalarinin haksizliga ugramasini istemesi sinirlendiriyor beni. Ulkede herkes "bana dokunmayan yilan bin yasasin" modunda oldugu icin bunlar basimiza geliyor, bir de gecmis olsun dememi bekliyorsun.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
2 yıl
Yüzbaşı

Başkalarının haksızlığa uğramasını nerede istediğini farkedemedim. Hangi cümlesini diyorsunuz anlamadım açıkçası.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Zuko
S
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

gerçekten bunu nereden çıkardınız bende merak ettim. üzerinden yıl geçti, "teröristmiyim ben benimle uğraşıyorsunuz" kelimesi siz polissiniz sizin işiniz yanlış yapanlarla kanun karşıtlarıyla olmalı manasındadır. ha bunu açıklamak durumunda kalmakta manidar. terörist hakları muhabbetine giricez yakında. haklısın hakediyoruz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Zuko
G
2 yıl
Er

Hocam bir yerden giden bir yerden gelir
En azından devletin kasasına gitti
Ama bence biraz daha sakinliğinizi korusaydınız belki tatlı dille yaklaşsaydınız bunlar olmayabilirdi. Tanık olmadığım nasıl yaşandığını bilmediğim bir olay hakkında kesin konuşmam. Ama onlar da polis yani herkes bağırıp çağırırsa onlar işini yapamaz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
2 yıl
Binbaşı

Ayazağa ve orads ilk defa polis gördüm. Ava çıkmışlar.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
2 yıl
Yüzbaşı

Orada yol boyunca park etmek yasaktır işareti var ve o yol iki yönlü bir yol tek yön işareti yok. Burada polisin yazdığı ceza doğru bir ceza. Senin itirazın cezanin yuksekliğine olabilirdi veya bu seferlik affedebilir misiniz gibi bir istekle gidebilirdin. Sen orada 2 yonlu bir yolu tıkamışsın.
Ayrıca aracını park ettiğin yer gerçekten trafiği engelliyor. Yargının bu davada polisi haklı bulma sebebi sen gerçekten bir kural ihlali yapıyorsun. Üstüne ithamda bulunuyorsun.
Videoya baktiğım kadarıyla da aracı park etme şeklin tam trafiği tıkar nitelikte.
< Resime gitmek için tıklayın >
Dikkatimi çeken diğer konu orası aynı zamanda yaya geçidi. Yaya geçidinde herhangi bir şekilde park etmeyi birak bekleme bile yapamazsın. Sen yaya geçidini işgal ediyorsun
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cinali1 -- 4 Ocak 2022; 16:14:7 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >
Burda da hemen tabelanın arkasına koymuşsun aracını orası yaya geçidi senin videonda da görünüyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.